Monday, November 01, 2010

Menolak Kiambang



That's what the (in)famous lawak among my family members when I was in boarding school looooooong time ago. Because instead of balik kampung sebulan sekali, kejap2 saya balik, kejap2 balik.. Diorang la kata, tapi saya tak ingat pun (buat2 x ingat).

Adiba is our second niece. The first, Izzati memang x mo duduk hostel. Despite staying in kedah, her mom (my sister) wanted her children balik sekolah kat Perak, sekolah apa pun xper janji kat Perak. Her father suh sekolah agama.

Make short, dapatlah sekolah kat Perak.. SM Sains Bagan Datoh.. Jauh giler from our house. And Adiba, true to Adnan's Clan spirit asyik nak balik je. I couldn't believe my ears my my siblings said, "tu ikut perangai mak andak dia la tu"..

Mana ada!!!! Saya menafikan sekerasnya.

So when Adiba texted, "Mak Andak, kakak teringin nak KFC".. saya pun drive la sejauh 160km (agak2nye la) sambil bawak Mc D (saya x suka KFC) untuk menunjukkan kepada Adiba, betapa kitaorang ambil berat pada dia..

"Tak payahla balik Kedah kak, nanti lagi 2 minggu dah nak cuti sekolah" saya pujuk dia sambil dia makan Double Cheese Burger dan saya minum air sprite.

Adiba diam, dan senyum sambil terus makan. One good thing is dia tak pernah melawan, so that I have no reason to lose my temper ke hapa..

But i know dia akan balik jugak.. adeii Adiba

No comments: