Wednesday, November 24, 2010

Sungai Ranggam - Finally

Today we went to Manjung. She uttered the same script.
Date: 23/11/2010
Time: Zohor, Oh the way home
weather: suam2 kuku

Her: Ce* jgn lupa ye, kasi tau bila lalu kat Sg Renggam.
Me : Berianya, boleh saya tau kenapa?
Her: Ada kawan kat situ, mak dia ada kedai makan depan sekolah.
Me : Dia masuk event apa?
Her: Bukan atlit, saya kenal kat fb je pun.
Me : Haaa fb. Umo dia berapa?
Her: Sebaya, 14. Best dia ni.
Me : Ntah2 dia penipu, jahat ke.. bahaya.
Her: tak la Ce*. dia baik betul... kasi tau ye bila lalu. Sy nak sgt tgk tpt dia.
Me : laaa... bahaya la..
Her: X la.. please Ce*
Me : Hensem x? if not buang karan je..
Her: Heeeeeeeennnnnsemmmm ada gambar dia dlm henpon, jap sy tunjuk...
Me : Babes (signaling to other girls)from A to E how would you rate him?
Girl 1 : E - hidung dia kembang sangat!
Girl 2 : Ha'a x hensem pun Ce*
Girl 3 : Hhahahaha (mmg x banyak cakap)
Her: KORANG NAK HENSEM MCM MANA LAGI? HENSEM LA NI!!! (sambil ambik henpon n terus entap)
Me : Ok ... ok.. g sama2 tgk. Smer tgk signboard jgn terlepas Sungai Renggam.

I drove, like 60km/p/h... At first we thought dah lepas, because she called her Friend and he said we were wayy too far... but after spend 9 years working with 14 years old I know when someone tells d truth or juz bluffing, I mean the boy. It makes me more determined. At last we arrived at Sg Renggam which is located on d route we took on our way home.

Me : Ni dia...
Her: X payah la stop, dia pun tadi cakap dia x nak jumpa saya.
Me : Its ok.. his lost.. tapi mari kita tgk jugak supaya puas hati.
Her: Betul tu... hehhe
Kami pun masuk ke simpang Sg Renggam tu dan pusing kawasan tu selama 5 minit. Kecil je kawasannya pun.
Me : Mana kedai makannya? Dia cakap dia ada kedai makan kan? Betul ke citer dia ni?
Her: xder pun..Mmmm jom balik la... xperla..
Me : Jgn sedih tau, at least dh tgk sendiri, puas ati kan..
Her: ermmm biarlah ... xper...saya pun bukan suka sangat ngan dia pun..
Me : Gud.. kita balik ye...

No comments: