Tuesday, December 28, 2010

Dalam kubur xder henpon..

Ini ialah satu daripada lawak femes awal pertengahan tahun 90-an. Masa tu di televisyen ada iklan Celcom. Saya dah cari kat youtube x jumpa pulak iklannya..

Storyline dia cenggini la..

Si suami nak g outstation, isteri dia call tapi rupanya handphone tertinggal. Jadi dia beria la nak pegi kasi kan, then d driver tanya la si suami tu g kat mana. It was some hujung dunia place with weird name (couldnt remember) so d driver said something like, wadeheck la kan bukan ada line pun.. so d wifey said "it's Celcom" so d driver macam ala2 sangat terpegun n cepat2 tlg hantar... n cakap "oooo"
(note: of course la ayat dia lain n wadeheck tu x masuk dlm skrip ye)

Actually there were few advertisement with almost similar storyline n in the end mesti ada stressed kat perkataan Celcom.. Sesuailah ngan zaman tu handphone service was still unreliable (skrg pun kadang... bila hujan.

Pas tu ada la yg buat lawak (dalam e-mail la kan)

Cengginila..

Ada sorang ni mati.Dalam wasiat dia suruh kebumikan dia ngan handphone. Pak Imam of course la x setuju. Dia cakap apa ke he nyer... Dalam kubur bukan boleh nak berhubung dengan siapa-siapa pun.. line pun xder.. Then ada sorang cakap "it's Celcom".. So pak imam memandang dgn takjub dan kata "oooo".
(note: ini lawak yang sungguh x senonoh tau... )


p/s an old fren contacted me 2nite. So that y i m a bit nostalgic huhu

No comments: