Wednesday, December 22, 2010

Single ladies anecdotes


Cerita 1.
Tajuk : Loan.
Watak : Kawan Baik Saya

Februari 2009

Me : How much is d loan? What for?
Her: **k. Tak tau.. saja je.
Me : Mesti ada sebab... xkan la ambik loan saja2..
Her: Tu la... skrg menyesal.. xder buat apa pun.. yg nampaknya fitness gadgets je.
Me : If u were my sister mmg dah kena marah dah ni.. heheh...
Her: ye ker?
Me : Banyak tu... bayar bulan2 berapa?
Her: RM***. Kalau tukar kereta pun xperkan?
Me : tau xper...
Her: Tu la.. hisshhh...
Me : Next time boleh tak kalau nak buat loan apa2 tu tanya dulu pendapat sapa2?
Her: Tu la tu...


Cerita 2
Disember 2010
Tajuk : Membeli rumah
Watak : Orang yang sama


Me : r u ok? kenapa call siang2 ni?
Her: eh ok.. saja nak kasi tau i saw a house that i like n intended to buy.
Me : gud.. kat mana? how much?
her: R-M--- Rm2**k
Me : Wuhuuu.. sangat mahal.. Jap let me call u..

Her: Kenapa call pulak?
Me : Sebab I had so much to say.. How old r u dis year?
Her: I'm 23 (bukan umur sebenar).. Sbnrnya nk tanya dia cakap legal fee Rm*k. betul?
Me : Betul la tu. Mahal sangat beli teres sudahlah..
Her: Teres pun RM1**k jugak la..
Me : Uishh mahalnya..I tot R-M--- tu kampung je. xkan la mahal sgt..
Her: Tak tau, memang harga rumah kat sini gini
Me : U r not going 2 stay there sampai bila2 kan?
Her: Dah mintak tukar tapi x dapat.. so?
Me : Sangat mahal... Dah kira payment?
Her: Dah... (she gave d details)
Me : Mak aihhh...
Her: But I like d house so much.. cantik betul.. siap dia kasi blablabla
Me : Wahhhh... Saiz?
Her: (give d details) tapi yg lagi suka tu... bilik air dia caaantik sangat.
Me : Heh mcm bestnye... ada bathtub x?
Her: Xder...
Me : Nasib baik kot x ada yg jeles nanti hehehe..
Her: Tapi memang bestla... x penah lagi berkenan. Yg ni je rasa berkenan sgt.
Me : Camner buleh nak beli umah kat situ pulak?
Her: Sbnrnya pagi td nak cr rumah sewa je ngan Kak C tapi tiba2 tersinggah situ.
Me : Rumah dah siap?
Her: Almost, by June complete kot.
Me : Saving banyak sikit ye... nanti duit keluar mcm air terjun. Ada duit x utk legal fee?
Her: Ada.. tapi habis kat situ je la x dapat la tukar kereta.
Me : Sama la.. that makes d 2 of us la..
Her: Biar je la kan..
Me : Perasan x i ckp banyak macam la nak tolong bayar eh.. sorry la..
Her: Eh xder, I could ask org2 kat sini tapi saja je nak tanya ur opinion..
Me : Thanx for sharing..

So.. these r what we normally do before split with our hard earn money...

p/s I cant wait to see d house because dis particular friend of mine is really had a good taste. i bet it worth every sen.

No comments: