Friday, December 31, 2010

Yang paling tidak disukai tahun 2010

At my age chatting is a No-No unless for something very very important. One day two months ago, a close friend poured his hangin-satu-badan heart content via chat because it is definitely something we could not talk openly. Nothing personal about it, it juz that we lived in world where we have to speak wisely to avoid any misunderstanding and future conflict.

Guess, it is and unwritten rule among us, when one side is hangin, never interfere r take sides. But then he related this particular someone's request and I was, well almost throw up.

Me : Know what dia mmg kaki cantas la.
Him: No la... dulu pun dia request jugak..
Me : It wasnt 1st time dia buat mcm tu, defaming me.. yooo sangat jahat.
Him: Oredi turned d request.
Me : I dont mind to b replace actually..
Him: Aku x reti belakon. kalau x suka aku cakap x suka, kalau x suka aku ckp x suka.
Me : Yeah rite.. sangat kaki cantas la dia. Dia suggests siap?
Him: ****.. aku cakap aku x nak. aku x reti berlakon2 ni...
Me : I like org tu, tapi yang Dia ni mmg kaki Cantas.
Him: Hahhahah

Fast forward 2 months later.
After skimming d Senarai Tugas 2011.. I sent him another text..

"See... I told u... mmg kaki cantas".

His replied was a simple "ha ha ha".

Like him saya pun tak pandai nak berlakon. Kalau saya tak suka saya akan cakap tak suka. Tak berkenan saya bila this KC (nama baru) nak tunjuk mesra dan bergurau senda. Lepas jadi mikroskop sepanjang tahun then bertugas pulak sebagai CNN kasi tau smer citer (yang buruk-buruk sahaja), then pas tu ada hati nak jadi Duta PBB plak. To pacify konon2... Beb r serious? Talk about muhasabah diri n everything? Come on.. how old r u?

Please la.. who r u kidding?

When everything doesn't work.. last resort be a KC.

Dia lupa kot, pada penghujung kehidupan nanti pasti anda perhitungan yang Adil. Jadi saya memilih untuk menulis sekali sahaja perkara ini seumur hidup saya.

For all i know, kita 'kira" kat sana nanti je la KC.






2 comments:

Sueozana said...

>> Happy Prosperous New Year..!

May your life enlighten with blessings from Allah swt.

Tk care.

Kengkawan said...

Thanx Sue..