Monday, January 31, 2011

Oh lupa plak dah..

Pagi yang sejuk, ingat nak puasa, tapi by midday rasa macam x larat (ustaz cakap kalau bukan puasa wajib boleh berbuka) jadi saya minum 2 gelas ayo oren dan sebungkus kerepek ubi pedas. Sambil itu bersukan, seperti biasa.

Yati kasi salam sewaktu saya tengah pening memilih nak pakai khakis atau seluar hitam nyonya sayur kegemaran saya untuk mengupdate akaun Yippe Daniel Hakim yang telah setahun tidak aktif, itu pun emak dia (read: kakak saya) menelefon banyak kali mengingatkan suruh update. Saya tak kisah sebenarnya.. tapi dua-dua seluar tu saya dah x berapa muat, tu yang saya ambik masa lama sikit pilih, dah mengecut kot kain seluar tu..:(

Yati kasi salam, jadi saya berlari-lari keluar rumah sambil mencapai skaf kepala yang warna putih tu saja, kalau saya cari tudung, lambat pulak sebab Yati dan emaknya beserta Comel otw nak balik kampung di Yan. dia cuma datang nak kasi kunci pagar supaya saya boleh kasi makan kat ikan-ikan peliharaan dia.

Lepas hugs n kisses session (ngan mak yati) saya masuk semula, pakai tudung, capai kunci kereta, capai telefon bimbit dan menekan kunci pintu rumah lalu terus keluar.

Oh baru teringat.. buku bank Daniel tak ambil lagi.. Saya nak buka pintu x boleh pulak,
Oh baru teringat... kunci rumah pun dalam rumah, x ambil lagi...

Sangat tertekan.

"So you had chance to spend more time outdoor, cool" kata kawan saya bila saya kasi tau..
Seb baik dia jauh, kalau dekat-dekat mau saya kasutkan kepala dia.

Its true though.. I spend some considerable time kat Car Wash Shop, had lunch with Elly n went back to Car Wash Shop... still x siap lagi cuci kereta. Punyala ramai orang. Later stopped at Kedai Borong SK, get some sugar, a packet of salt n tray of grade A eggs- sebab gred A je jual. Then pay a visit to a nursery. Bought Kailan seeds, 2 bags of organic soil n Pokok Limau.

I met Acho at Petronas Station n he handed the spare keys. Selamat..

12 comments:

Citarasa Rinduan said...

ayu pun selalu kena macam tu..
hahhahaha..
agak2 umur semakin mningkat kot

Kalamhati said...

penah gak alami kejadian ni..huhu
nasib baek dkt member ada kunci spare..so mintak dia hantar

Kengkawan said...

Ayu
ye la kot eh... hehe


KH
a friend of mine, siap panggil bomba sbb dia duk flat n kunci tertingal dlm umah.. heehheh

Anonymous said...

Αn intrіguing ԁiscuѕsion is worth cоmment.
I believe that уou shoulԁ рublish more about this tοpiс, it mаy
not be a taboο subjеct but generally folks don't discuss these issues. To the next! Many thanks!!

Feel free to surf to my website; payday loans online
Also see my site > payday loans online

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was curious about your situation;
we have developed some nice methods and we are looking to swap methods with others, be sure
to shoot me an email if interested.

Feel free to visit my page workouts to improve vertical