Thursday, February 03, 2011

Cookies time

I haven't finish toiling the soil for flower patch. Bila jiran2 dah balik kerja, segan pulak saya nak tunjuk rajin, so i juz abandon it.

Pagi ni cuti umum, lagi la segan. Karang kalau orang tegur-tegur malas betul saya nak bersosial.
ah try,
So I bake cookies.

Mula-mula buat Almond London. Hari masih pagi, jadi saya sambung buat shortbread. Resepi Almond London memang dah ada dalam buku Resepi Gerenti Jadi Mak Andak. Tapinya resepi shortbread u saya x pernah cuba, cuma terbaca saja dalam MyResepi.

Kalau surf internet, nanti x jadi kerja pulak, jadi saya tibai je mana yang ingat. Hasilnya? Entah.. boleh lah kot.

Lepas itu teringin pulak nak buat pai dan tat.

Sejak bulan Disember lalu saya sudah berusaha mencari acuan, tapi x berjumpa, jadi saya minta Baby belikan. Sejak azali Baby memang buyer dalam keluarga. Dua minggu lepas dia sudah kasi semua acuan-acuan dengan segala saiz.

Me : Sewel lu, banyak giler seh..
Baby: bis tu, dah lu nak sangat, ni semua pattern yg ada wa beli. Lu jgn x buat plak.

Fine! (ada nada cuak di situ)
This morning I searched high n low for the cutter, no avail.

Guess it was in #18.
Guess I should go home n get it.
So saya kemas2, mop lantai (okk tipu je) n sms jiran depan umah.

Saya takut dia ada kerja, jadi sms sajala kasi tau saya letakkan setapawer biskut kat atas mail box dia. Mana nak tau dia keluar rumah pulak.

Sebagai tanda kasih sayang yang tak bertepi dia makan le biskut tu sekeping...

She : Balik bila?
Me : Petang balik la..
She : Kenapa?
Me : Nak ambik .... (saya kasi signal je)
She : Hari itu balik lambat pergi mana? Pintu pagar x kunci
Me : Movie, Kl..
She : Sampai rumah pukul berapa?
Me : 12.30a.m. Movie habis awal tp sesat2 sikit..

At that time, dia kat umah dia, n saya kat umah saya.
Cett...

No comments: