Tuesday, April 19, 2011

Belanda dan Tanah

The best thing about my kereta-cap-ayam, since it's extremely poor condition I felt secured to give a lift to almost anyone that I bumped into the street.

One of them is a makcik in her early 50s. After sometime we became fast friends. She's very quiet and rarely speak, normally it was just, "makcik nak pegi sana" followed by "terima kasih ye". Very predictable.

"Pembelit dia tu, jangan percaya" she told me one day when I mentioned a name. Well.. not that I believe her. Of course she gave ample reasons, but I wasn't keen to be cognitive biased just because of hearsay, albeit I like the makcik a lot.

After a year I am afraid to say that the makcik is RIGHT.
I think this person is very annoyingly irritating.
Tak reti bahasa pun satu hal. I gave all kind of hints so that dia x buat harta orang macam harta mak bapak dia sendiri.

Today, the chance arrived.
Saya pun berjumpa dia dan cakap,
"Kita akan bergaduh sudahnya kalau terus macam ni. Boleh x alihkan kereta tu dan jangan parking kat rumah saya sampai bila2?".

Dia pun kata, "ya, ya, ya" dan alihkan.

Kenapala dalam dunia ni ada orang macam si pembelit ni?
Kalau x pernah keluar duit nak bayar apa2, maksudnya itu bukan anda yang punya. Satu-satunya rezeki yang turun dari langit ialah air hujan.

I was thinking, kalau saya biarkan dia ni, nanti dia akan jadi macam belanda minta tanah. Kesian, mesti mak dan ayah dia x jar masa kecil-kecil dulu.

No comments: