Tuesday, April 19, 2011

e-filing

Dah?
Kalau belum klik di kat bawah ni


Kalau anda kakitangan kerajaan, janganlah perosahkan kerani di tempat kerja anda, untuk maklumat lengkap di dalam sehelai kertas (in case you really think EC is an abbreviation of European Countries) klik alamat di bawah ni.




Kalau kerja di syarikat swasta, tanya sajalah pada Bahagian Sumber Manusia di tempat anda. Jangan berlengah-lengah.

Lagipun LHDN sekarang tak macam dulu lagi.
Dulu orang tumbuk meja nak minta bayaran Cukai terlebih Bayar..

Tahun lepas, tak sampai sebulan saya sudah menerima cek untuk Cukai Terlebih Bayar. Oleh kerana mereka cekap terlampau-lampau, berlari-lari saya pergi membayar denda lewat bayar untuk tahun 2008.

Nasib..

No comments: