Thursday, September 15, 2011

Shooting?

Dengan rasa gembiranya, dimaklumkan geng Sains telah menang Anugerah Inovasi Sains Negeri. Mereka buat kertas daripada pulpa kelapa sawit. Tahniah kepada Izzati and the gang.

Jadi semalam, penganjur telah datang untuk buat pengambaran. Izzati and the gang shootingla dari pagi sampai petang, sambil bertukar-tukar 5,6 pasang baju. Agak excited la kami, tapi by noon excited tu kurang sket.

Sebab tetiba production tu nak pulak selitkan satu lagi kecemerlangan sekolah. They chose Athletics Team. As usual, mesti ada drama tolak menolak. Bebudak steady je, tapi cecekgunya memang suka duduk belakang tabir (ni ayat diorang).

"Apa pulaknya, ustaz la pegi, kan ustaz yang trained bebudak ni.." takkanla saya beria pulak bila orang suruh, nampak sangat saya gila glemer.

Kawan-kawan lain (Lan dan Sazili) yang selalu takder masalah menolong, tiba-tiba menghilangkan diri. Tak paham betul. Padahal mereka bertiga ni sangat hensem, bawah sikit je dari Aaron Aziz, mesti sesuai kalau depan kamera. Suara pun sedap, bawah sikit je dari Anuar Zain. Saja tau depa ni, dahla mereka yang berjemur 360 hari setahun, latih budak-budak.

Plan asal, semua orang kena turun. Saya okla, balik rumah dan tukar baju sukan. Janji pukul 3.00 petang start shooting, tapi delayed sebab Sains tak habis lagi.

Pukul 3.30 saya berjumpa dengan Production director dan tanya what they expect from the team. Dia pun tunjuk muka bosan je. Hahahha but then without black and white, haiyaaaaa mana nak tau sehhhh..

Then n there baru saya tau kenapa kawan-kawan saya menghilangkan diri.
Sebab kena spiking London.
Cess!! (not that I am complaining)

Our turn came at 5.30p.m (gila lama menunggu, insaf kejap, susahnya artis-artis cari makan, patutla Fasha Sandha hantar twitter maki-makian). Tuan Director, kasi penerangan dulu ngan atlit dan kenal-kenal sket, barula start. The kids kena tunjuk skills sikit-sikit and I was asked to say something which I've prepared satu muka surat penuh.

Yelah, mana nak tau. hahhaha
Turned satu ayat je boleh cakap depan kamera. Hahahha

2.5jam menunggu, tak sampai sejam shooting, tapi akan disiarkan dalam masa 15sec saja.
Serius, lepas ni saya lebih hormat kerjaya pelakon-pelakon, asalkan dia tak kirim komen maki-makian kat twitter. hahahaha




3 comments:

aminAX said...

kalau tak slp saya juga antara penyumbang kpd penghasilan kertas tersebut....tolong ambikkan pelepah untuk diorg...haha....during that time....saya nmpk diorg kat umah emylina...so dtg la sibok2 jap..and congratulation for u guys...keep it up...

Kengkawan said...

hahahhah..
seb baik ada MURID TUA yang tolong..
great job eh..

aminAX said...

ala dlu ta penah masok mender2 gitu....dpt tlg pon jd la.....huhuhu