Monday, September 26, 2011

exam fever (rasanya la)

Orang peduli ke kalau saya kata saya sedikit busy this week?
Macam tak je kan.
PMR lagi x berapa hari, therefore, janganlah ada orang yang gedik nak buat lawak, misti saya hangin jam-jam itu jugak.

Tak, saya tak ambik PMR.
The kids do.
Most of my free time, duk melayan diorang.
Cecekgu lain pun begitu jugak.

Hari Selasa ada extra class, all the boys were absent.
On Wednesday I warned them," kalau dapat markah lebih rendah dari orang lain, SIAP eh!". Pas tu ada short test.

Hari Khamis cuti sakit.
Hari Jumaat ada sorang tu tanya, sakit betul-betul ke saja-saja?
Sangat bangang itu orang. Free je kena maki di pagi Jumaat.
Btw sijil cuti sakit tu saya dapat dari hospital gomen.
Takla, saya tak cakap ngan dia macam tu, saya cuma cakap, "cubalah jangan buat dosa" dan kasi dia pandangan ko-nak-kena-terajang-cakap-la-lagi.
Told u, this is not the right time nak buat lawak.

Friday was quite hectic, cover keje hari Khamis.
Slept @#18. Macam best.

Kinda naik hangin on Saturday morning coz a fren yang janji nak g to another fren's open house, giving such a crap nak mengenselkan dirinya.

"kan kita dah janji ngan dia, xper ke? " saya tanya.

Jawapannya betul-betul membuatkan saya rasa nak pangkah dia seumur hidup. Atau mungkinkah ketensionan bebudak nak exam membuatkan saya pun cepat sangat naik hangin.


Glad Baby could spend some time to accompany me. Glad Jie give d accurate directions.
Glad I attend d open house, coz the host, already tapau some of my favourite cookies beforehand. Dah 20tahun x jumpa! but she still knows my fav. Sangat terharu la..Agaknya kalau saya x datang, mahu kot dia pangkah saya seumur hidup jugak.

Had gathering with Adnan's clan at night, (wunnerful!!!)then slept at Baby's crib.

So today, we had Arabian food for lunch (I had lamb kabsah.. Abby- Chicken Kabsah and Mas had something to do with lamb but much more expensive than ours Yummy!!). Then, headed to a bakery shop, bought plenty of things I could live without!. After that, accompany Mas, Abby's housemate to buy lamps at Nilai3. While waiting for her, again I bought many things I could live without which didn't come cheap. *sigh*

Before went home, had dinner with Along at Shah Alam.
It was 11.10p.m when I finally switched on 12A kitchen lamp.
Not to cook.. I m on diet (ye sangatla tu)..

Cuma menyusun segala datuk nenek yang saya beli hari ni, sambil-sambil tu saya memarahi diri sendiri, kenapala saya beli dua set pinggan mangkuk Claytan satu bunga kecik2 kaler lilac, satu lagi bunga warna oren padahal sebenarnya saya nak beli yang corak bunga sepit udang je, tapi dah habis.

Blame it on exam fever!

No comments: