Saturday, October 01, 2011

Sisterhood

When I first met Kak Non and Kak Rozi, tak tau pulak bila saya dalam kesusahan, mereka berdua akan berlari-lari datang menolong (figurative speaking ye adik-adik, jangan dok imagine kakak ni berlari dengan jubah beli kat Turki diorang tu pulak).

I got to know them in 2006, during a short trip to West Sumatera.
Funny, padahal tempat kerja dekat je.. x pernah terserempak pun.
Tak bercakap sangat masa tu, sebab saya pendiam orangnya hehe.

2 tahun kemudian, saya terjumpa semula ngan Kak Non kat Chiengmai. Kali ni adala amik gambar sesama, tapi hard disk corrupt, habis semua gambar tu. Setahun lepas tu, jumpa Kak Rozi kat Beijing, again, ada lah jugak ambik gambar, tapi kalau cari sure tak jumpa.

Selepas tu we never keep in touch, until something awful arose.
Glad they were there.

Since Uda slept at 12A on Thursday night, I asked Kak Non to come along.
It was hillarious, because last year they performed their umrah together (saya tak ikut).
Macam cerita, we were so sorry when Kak Non had to go home.

On Friday, Kak Rozi invited us for makan-makan.
Again, spent some time reminisced our previous trip.

Thats it.
tak taulah bila nak jumpa lagi.

No comments: