Sunday, November 13, 2011

4/13 - Ada awak dengar orang cakap pasal saya?



Today I joint the crowd for another hi-tea@QHKL.
It was simply superb!

One of today's guests gave me a hard time last year.

Kalau saya mati dan hidup semula sepuluh kalipun saya takkan lupa.


"Awak ni sangat ______, ______, ______ dan ________. Semua orang yang saya tanya pun kata awak ni _____, _____, ______. Awak ni memangla tak ______, ______, ______. Awak jangan ingat awak ni ____, _____, ____. Awak tau tak orang pun pandang awak _____, _____, _____." dia cakap.

"Who? give me a name?" rasanya saya cakap macam tu. I do make mistakes. Tapinya dah cakap macam-macam bagilah bukti.Takat modalnya gigi dan lidah, budak tadika pun boleh jadi Perdana Menteri.

"Tengok tu. Awak ni memangla _____, _____, _____. Saya tak mahu cakap siapa. Yang penting awak tu kenalah _____. _____, _____. Kita ni patutnya _____, ____, _____. Saya ni _____, _____, ___ . Barulah orang akan ____, ____ pada kita. Cuba awak tengok saya. Ada awak dengar orang cakap pasal saya?".

"Takde kan..." dia jawab sendiri. Mak aihhh sangat tinggi konfidensinya itu.

Hehe. I smirked.
That irritated her even more. I guessed.
Since she loves telling all and sundry, she could changed anybody she wants into being "positive" so I am afraid she found it was an uphill battle dealing with me. Hahahahahha... tu zaman duduk asrama bolehla buat macam tu kat budak2 junior hahahhahahahahahhahahahahahhahaha. Dah tua-tua, semua orang mampu beli cermin sendiri beb. Hahahahha

Respect has to be 2-way la KC weiiiii
Butter-up was never my forte. Hahahhahahaahhaha

As for Cuba awak tengok saya. Ada awak dengar orang cakap pasal saya?".
Hahahahhaha you must be kidding.
Or maybe I mixed with the wrong persons.
The one who are not in favour of you.

"Ko jangan ajak dia lagi" warned someone to another someone. Cheered by the crowds.
I almost fell off the chair.
While for the past years, it was very normal someone I know warned me about you, I always thought it was a personal opinion.
Mak saya marah dengar cakap orang.
The whole crowd is, well... uhuh... errr.. I don't know. Intriguing?

I would never tell you the truth.
Why should I? You are not my friend.
What do I care.

It so sad rite? Saidina Ali was right.
"Orang yang paling sepi, ialah orang yang kagum dengan dirinya sendiri".
Nauzubillah.


2 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Suka ayat yg last tu (Syaidina Ali)... nauzubilah kan..;)

Kengkawan said...

hahahhaa tu la pasal kan