Friday, November 18, 2011

Agak-agak nanti mereka ingat tak kat saya?




Saya rasa tak.
Tapi jauh di lubuk hati saya yang paling dalam, saya harap sangat mereka tak lupa.

Pada hari Selasa lepas, saya tunggu mereka sehingga masuk ke Dewan Peperiksaan.

"Boleh x?" saya tanya mereka sehari kemudian. Muka askar, macam biasa.
Entah. Diorang kata senang sebab soalan spot masuk. Anyway I know them better than that.

"Korang jawab tak?" saya masih lagi muka askar.
"jawab" diaorang cuak.
"I mean all the questions that I asked you to answer, did you?" waaa saya tanya lagi..
"Semua, macam Ce* cakap". diorang cakap.

The thing is, masa drilling, asyik2 la depa kata "mana nak tau, mana nak tau".
Tergamaknya. "I've telling you d same thing for 2 years la babe". At one point saya naik angin.

On Tuesday morning I sprayed Happy to all the girls.
"Kenapa Ce*?" asked them.
"I dah jampi, nanti mudah sket korang nak jawab" saya buat muka tak bersalah.
The parfum was a gift from Baby masa balik Vien. Still unopen coz lately saya prefer parfum Epal Ijo from DKNY atau kenkadang Ajaib dari Lancome.

Eh lain plak ceritanya.
Well... today is the last day for 2011 session.
While I am glad it's over, I will miss this batch badly.


Teringat pulak.
3 minggu lepas Adik a.k.a Fitri Firdaus tanya dengan sopan santun.

Adik: Ce* boleh tak kami balik sekarang? Kelas lain dah balik dah.
Me: Budak Form 4 exam, memangla balik awal, apa kena mengenanya ngan kita?
Adik: Alaaa dah pukul 12.50 dah tu.. boleh la Ce*.
Me: Adik, adik tau tak balik sepatutnya pukul berapa?
Adik: 1.05.
Me: Then? lagi mau tanya?
Adik: Alaaaa sikit je lagi pun... boleh la Ce*.
Me: Nak balik sangat pergi lah, tapi tahun depan jangan nak talipon kata rindu ke, nak amik tuition ke. Pergilah balik..

Surprised!
Even yang dah sampai kat pintu pun masuk balik dan terus duduk senyap-senyap.
Saya akan kenang saat tu, selagi hayat dikandung badan

6 comments:

zetty said...

i still remember u n will never forget, insyaAllah..

Kengkawan said...

thanx *hisk*

aminAX said...

it's the most wonderful moment....mane bole lupe mcm tu jer

Kengkawan said...

amin..
i'll never forget,
that's for sure

aminAX said...

actually besout was the best 1 for sure....even skola Buyong Adil pon....tetap tak same....miss all the moments damn much

aminAX said...

baru pasan.....last part tu mcm ugut jer.....ahahahah