Tuesday, November 15, 2011

Cahaya di hujung terowong.

Perghhh.. ayat skema.

It was horrible day. I am glad those 'kerja gila' ended today.
The team are nice, it just that norizan adnan memang tak sesuai buat kerja under pressure.
Boleh saya terkoyakkan a sheet of paper which supposed to send in.
Lambatla diorang balik, kena tunggu kertas tu diselamatkan dulu.
Kesian mereka dan keluarga mereka.

Luckily, Kak Laila stay calm and help it out.
Kalau tidak, entah... saya menangis kot.
Ms Prema n Kak Ina too.
Ms Lim also.
Couldn't thank them enuff.

Went home with awful feelings.
Yatie asked to bake cupcakes for her students.
"Are you out of ur mind?" I asked her.
I mean, selalu saya buat senget2 je. tak cantik langsung.
"Alaaaaa... Yati x habis marking, besok last day key in markah, tapi dah janji ngan budak nak bawak kuih, nak masak tak sempat" she plead.

Dalam kerjaya kami tak key in markah on time samala macam doktor tak prescribe ubat.
Boleh je, kalau nak kena maki-makian.
Jadi dalam hujan saya jalan kaki ke kedai runcit beli barang.
Mula memasak selepas berbuka puasa.
Sewaktu iklan (saya macam terpaksa juga tengok Fasha dalam Cinta Elysa) saya berjalan laju2 hantar cupcakes ke rumah Yatie.
Sembang pun lebih kurang je. Nak cepat tengok tv.


Tapi saya tak tau apa kesudahan ceritanya.

No comments: