Tuesday, November 01, 2011

keep up with the Joneses

Pernah tak korang kenot sleep because ur gang semua ada sneaker Reebok, dan korang sorang je yang takder, masa sekolah dulu? Ngaku je la..

Pernah tak ikat perut masa study dulu sebab nak beli latest handphone, faded Levi's jeans, leather loafers and bla bla.

Someone I know, menangis coz dia sorang je takde henbeg Coach.
Saya sangat faham perasaan dia.
She's well off, tapi still xder beg Coach (sekarang dah ada 2,3 rasanya).

Tak lama lagi might be she's upgrade to Birkin r Anya.
I mean - fashion comes and go.

Last weekend I was with the ladies who are so besotted with Fossil.
Nope, not the pre-historic dinosaur's fossil.
They reminded me of my younger days.

The time when every one wanted to outdo one another.
As usual I was on the sidelines.
Always on the sidelines.

p/s dapat tak kesan nada sedih pilu dalam entry ini?


2 comments:

Kalamhati said...

huhu teringat lak zaman2 hingusan dulu..
mmg selalu telan air liur je tgk kwn2 yg loaded bergaya dgn brg branded..

tp tetap bersyukur dgn apa yg ada..setakat yg family mampu bg..=)

Kengkawan said...

tu la pasal eh KH,
bila qanaah, hati pun rasa tenang eh..