Friday, January 27, 2012

Lama dulu I read a good motivational book dia cakap, "what behind the close door should remain there". Bagus eh..

Bila dia SNAPPED saya, I never tell a soul. Banyak lagi kerja lain nak buat.
But then, few of my friends rupanya di snapped sekali.

Sangat hebat dia ni. Baru datang dah snap sana sini.
One of my friends who hurt deeply sebab di snap tak tentu pasal said something which I will remember eternally.

"Satu hari kalau kawan-kawan kita perlukan pertolongan, kita akan usaha sedaya upaya nak membantu, betul tak? Tapi kalau macam ni lah cara dia, mungkin tidak agaknya".

He uttered those words sadly, tapi saya ketawa bagai nak giler. I found it hillarious. Because if that particular person did her homework, she will know how silly she is snapping around like that.

So, when lately she called me, I did not pick up.
When she asked for help, I turned it down once.
Then, she did something so lame, asking someone else to relay the message, which I ignored.
And today, she did it again.
"Kalau awak yang mintak tolong saya akan berlari2 datang tau" I told one of my colleagues yang tanya apa ke he nye? Dia pun pernah kena snap jugak dulu. hahahha...

Pas tu saya buatla kerja tu, tapi dengan hati yang berat...
Pesanan kepada diri sendiri - Janganlah snapped orang sesuka hati, buatlah homework dulu.

No comments: