Friday, January 06, 2012

Nur Amalina Che Bakri sexy?

Ni gambar lama.
Bertudung bukanlah uniform wajib sekolah.
Dalam Islam bertudung memang wajib bagi wanita.

Sehari dua ni cerita Amalina kemain lagi tersebar.
Sampai terpaksala mak dia buat press conference dengan bantuan skype.
Buang karan betul. Kesian mak dia...

Apalah nak dikecohkan sangat dia bertudung ke tidak.
Itu kan urusan dia dengan Allah.
InsyaAllah, hidayah Allah akan sampai juga.

Orang yang mengata dan menyebarkan gambar tu, jangan kata nak ambil Medic, pegi UK pun belum tentu pernah kan?
At least dia buat juga kerja amal (yang ni saya baca kat sini)
Korang ada?


Besides, adakah anda yakin amalan yang anda lakukan diterima Allah?

Get a life!

3 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Bebudak remaja ni kdg dia sesaja je ber"eksperimen", mana tau nt tup2 dia kawin dpt pemuda warak yg mampu membimbing ke jln yg diredhai (sama2 la kita doakan), entah2 kot jauh lebih alim jadinya... sapa tau kan.

zetty said...

betul2..kalo nak kata kejutan budaya, kt M'sia ni pn b'lambak2 org yg t'kejut dgn budaya..dr tdung labuh trus xb'tudung pn ada, cuma yg jd heboh bcoz amalina ni is a public figure..juz pray for her, smoga dia diberi hidayah drpd Allah swt utk berubah

ashrafi said...

Assalamualaikum.

Rasanya sudah terlalu banyak yang diperkatakan mengenai orang ini. Sudah sampai masanya pula untuk kita 'tutup buku'. :)

Salam ukhuwwah.