Wednesday, February 22, 2012

Say it what you want...

and face the consequences later.

Ok...
Siapa ntah yang cakap dengan saya, kawan-kawan ni macam sebiji bawang besar
Inilah bawangnya (taken from here)
Mula-mula kenal nampak sangat lain. Rupanya ada banyak layer di dalam.


Ceh..
Intro yang berfalsampah..

Ceritanya semalam, seorang kawan yang saya suka (ada ramai yang saya tak suka) beritahu dia x akan datang kerja untuk beberapa hari. Seperti biasa walaupun dia sedikit pendiam, saya suka bertanya itu dan ini. Pendekkan cerita, saya harus menyiapkan satu kerja bagi pihaknya..

Wait...
Rasanya itu memang kerja saya, sepatutnya dia suruh buat, tapi dia tak pernah menyuruh pun, jadi saya buat juga dengan hati yang ikhlas.

Perghhh...
Serius punya panjang mukaddimah...
Tengok gambar dulu.

(taken from here)

Cantik eh...
Ok..
It was almost 6p.m when I completed the intended task.
Masa dia cakap tu pun dah masuk waktu Asar, mana maunya nak siap pukul 3 petang kan?
Saya pun carilah dia suruh tandatangan.

Pukul 6 petang?
Kawan saya tu masih di dalam bilik darjah.
Perlu dinyatakan dengan JELAS, saya berdiri di kaki lima sahaja.
Dah.. jangan nak mengada-ngadakan cerita.

Tapi cerita yang saya tulis ni memang betulla...
Dari pintu yang terbuka saya nampak kelas tu.

Me: Waaa... tadi kita lunch dengan Kak XXX, dia cakap kelas awak cantik.
Him: Kak XXX mana?
Me: Kak XXX yang ___ tu la.. Dia la cakap..
Him: Hem... (muka ketat) kat mana nak sign ni?
Me: Yang ada tulis ____ tu.. (muka cuak)
Him: Aku pulangkan piala kelas terbersih tu tadi.
Me: Heh?
Him: En XX cakap, dia cakap kelas aku berpasir masa dia datang.
Me: Heh? (kes x tak tau nak cakap apa)
Him: Masa tu memang la belum sapu lagi... Dia pun datang check pukul berapa.. Selalunya memang bersih lah.
Me: Heh? kejamnya..
Him: Ada ke cakap macam tu, bukan aku nak sangat menang pun..

Mak aih....
(oppsss pic is taken from here)

1. I was not close to Kak XXX, so I guess she purposely told me because she knows we r kind of close(?). Benci betul... saya telah dipergunakan tanpa saya sedari.

2. The classroom is beautiful. I am not sure why Kak XXX have a heart to say something as awful as that.

3. Errrrr... saya ingat saya sorang je yang buat perangai suka merajuk dan berkecil hati macam tu. Honestly, this is the other side of my friend which I never know exist.

4. Tak tau plak kawan saya ni sentiFIVE giler... hahhahahah, so I'll be extra careful in future.
Hahahahhahahhahahahhahahahahahhahahahha .

5. Saya harap kalau ada siapa-siapa nak sentap ngan saya, tolong beritahu dengan jelas, sebab saya tak akan sedarpun. Sangat sia-sia nanti.. hahahahhahahhahahahhahahahahahaha.


2 comments:

zino said...

tak paham pun apa yg pakngah baca hehe

Kengkawan said...

hahahhaha sorry sorry