Thursday, March 08, 2012

Saya dan hari ini.

Gone r the days when I could write heart's content here.
No elaboration.

Has a hard time choosing today's outfit, reason being, kain2 from cheap material easily shrinking resulted all of them became jackfruit wrapper (one-to-one translation: balut nangka)... Ok ayat sangat panjang. I settled on black denim which was 2 size bigger when I bought it years ago and a grey t-shirt a gift from Rizlan (dia memang faraid semua t-shirt dia to Szli, Yus n I). And of course, ayam-brand-running-shoes.

I missed the days I could put on anything without second thought. Semua pun misti muat je, now, aiyaa...

Cehh.. sekali nengok my fren pakai baju batik je.. saja tau..

Not that I care much about it tho.
I was late, because no one contacted me. Kecik hati.

I turned out diorang yang agak x puas hati because diaorang call banyak kali.. Opppss lupa nak kasi tau, talipon yg saya selalu guna tu, tertinggal kat umah Nik since last weekend. xkanla saya nak g Shah Alam semata2 nak amik henfon (ayat x bersalah).

The kids were excited to compete in MRSM Trolak.
Sampai sudah saya tak faham kenapa diorang excited sangat.
Bukan diorang x biasa g lawan kat tempat lain tapi kali ni, beria-ia nak pergi dan beria suruh ambik gambar.
Sebelum ni menang peringkat Negeri pun, buat muka macam xder perasaan je. Penat saya excited sensorang masa tu, (rasanyala), serious saya tak faham.

Saya pun xla bawak kamera.
terpaksala ambik gambar kat talipon-cap-ayam
Macam kesian kat diorang sbb, pixel dia sangat cikai.

Oh..
Both girls and boys team, emerged as the champion.
Soalan dari diorang, "jauh x kitaorang tinggalkan team no 2?"
Saya sangat suka budak2 kiasu macam ni.
Except jawapan saya sangat mengelirukan, "macam jauh tapi tak tau berapa jauh".

Of course, kawan saya, coach mereka telah bersedia dengan data sebab dia menunggu di dalam kereta dengan stopwatch. suspect!

Itu aje kot cerita hari ni.
Gambar pun x ada.


No comments: