Saturday, March 24, 2012

Tiada pengakuan dibuat

Yesterday, I spent all my free time doing something silly.
Looking for delivery order.

Prior to that, I make numerous calls to the salesman, apsalla dah order lambat beno sampainya.
I ordered the said "items" two weeks ago.
At 10a.m. I saw a stack of "that items" elok je tercampak kat celah2 lemari.

With my name written in bold.
Hello?
Called the salesman cakap sorry, and searching and high n low for the delivery order, bis tu karang macam mana nak bayar.
Bila tanya siapa yang sign penerimaan, sorang pun x mengaku.

Hishh...
Tahun 2010, saya didajalkan dengan insiden yang sama.
At that time, bila kawan-kawan lain beritahu mereka dah terima item yang dinanti, saya pun call la supplier. Supplier pun called la courier,
Courier cakap mereka dah hantar, dan siap ada tandatangan penerimaan lagi.
Berhari2 mencari, barulah terjumpa, di celah2 lemari jugak.

At that time, saya buat bising lebih sikit kot, ke memang the item a bit costly jadi pada satu hari yang terang benderang, someone from d ministry (no elaboration tho) datang.

Tak.. dia tak tanya hal itu pun... pasal progress bla bla saja..
Once the boss left d room, he stared at me n asked,
En X: Jumpa kat mana benda tu?
Me: Kat tepi locker belakang tu..
En X: Siapa yang letak kat situ? Hishh barang tu letak kat situ...
Me: Mana nak tau... jenuh cari baru jumpa...
En X: Siapa yang sign terima
Me: Heh (sambil pandang ke cctv, capai sehelai kertas, pegang pen dan pura2 menulis) kat situ ada CCTV (sambil tunjuk)
En X: Oh...
Me: Tak sapa mengaku. Tiada pengakuan dibuat..

On something unrelated, saya tertanya-tertanya.. apala fungsinya CCTV itu?
From the depth of my heart, saya sangat berharap DO tu akan dijumpai before Monday.




No comments: