Monday, April 30, 2012

Sunday, April 29, 2012

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur

Tetiba Yong a.k.a Yati beria2 ajak g Book Fair, normally I go there either ngan Baby r anak2 sedara.
Yong sangat happening!

Kalau dah jauh2 datang x beli barang sebijik dua buku David Baldacci, nanti saya kecik hati.
I bought 4 books. 

Ni dari Penerbit ITBM. Faisal Tehrani is one of my fav authors. Buku 1515 ni versi English, versi BM saya dah beli berjuta2 tahun yang lalu rasanya. 100 Malay Proverbs saya nak buat Ulasan, kalau menang dapat iPhone 4S, Beli buku minda tertawan sbb we bumped into the author. Dia sangat bestest!

Hahhahahaha tiba-tiba teringatkan my nephews Naufal, Danish dan An Mi. I hope they'll like these books.

Tak fahamkan? Apsal kalau g mana2 mesti beli buku resepi?
Kalau saya masak satu hari satu resipi dari setiap buku yang ada kat 12A tu, sepuluh tahun belum tentu habis memasak lagi.
Padahal hari2 saya masak kot x sup, ikan kembung kukus jugak sudahnya..
At least saya ada cita2 nak memasak (ayat coverline)
Btw.. buku Seni Dawai tu untuk Angah saya yang sangat gemar dengan hasil kerjatangan..


Well..
I might go again, kalau ada request dari anak2 sedara..

Suami aku ustaz

Kenapa tajuk dia gitu?
Hahahhahahahahhahah

For some incomprehensible silly reasons which langsung x masuk akal.. ahahhaha  I bought it.
Kenapa Ustaz?
Kenapa x Guru Disiplin ke?
Guru Muzik ke?
Guru Pi Je ke?

Hahhahahahhahahahahhahahahah

"Kenapa ko lain macam je ni?" Yong tanya.
"Ke dalam kepala ko ada seseorang Ustaz yang ko fikirkan?" Dia tambah lagi.

Hahahahahahahahaha saya terus ketawa.
No answer.
Serius, takde kena mengena dengan sesiapa yang hidup atau dah mati.
Still I found the title is hillarious,

Friday, April 27, 2012

What's your favourite drinks?

A once gud-friend-but-now-not-anymore said his favourite drinks is Ribena.
We were on the way to a wedding some ten years ago, someone's wedding of course, when he stopped to buy a packet of Ribena. Nope, he is older than me, in case u r thinking I went out with a teenager. Hahaha

After years, I've never seen him buying any Ribena during any of our outings.



Saya xder keperluan nak tanya, "do u still like Ribena?", "Let me treat u Ribena", "I thought u prefer Ribena than this drinks" or "is Ribena still ur favourite drinks?".

Even when I typed all those questions, it definitely looks silly to me.
Guess,sometimes we don't really mean what we say.
Or maybe, we thought we liked something, because of other reasons.
Silly reasons only we, ourselves could understand.

I almost forgot about the Ribena Man whom I met, say once a year.
That is when he could find time in his tight schedule, tapi rasanya tahun ini, dan tahun2 seterusnya memang tidak akan ada masa kot... Susah bila kawan2 dah kayo ni.

It just that, last Tuesday, kat supermarket tu ada banyak betul Ribena.
New packaging lagi. The latest flavour (ke saya sorang je yang baru tau?) is Blackcurrant with lime juice. 100% juice katanya. My aunt yang beli, kita orang testing...

Ok la... Sedap jugak.
Ce korang try...
Sekian.

Sum 41 - We're All To Blame (




Judging from the ehem... speech today, I guessed the things wasn't went well yesterday.
Of course, we cannot blame pokok kalau tumbuhnya senget .
Hah..
So, instead of pin point and finding scapegoat,
baik la layan lagu ni..
afterall. we're all to blame.

Sekian

Thursday, April 26, 2012

Dia kata saya well-dressed


This morning we have important visitors who makes all of us nervous.
Wohooo...
I couldn't finish my brekkie, which means tu memang stress tahap gaban since normally saya akan makan dua jenis meals for brekkie.

One of the visitors came into my class.
I offered him a seat and of course lesson plans, but he refused, said he just wanted to look around.
He praised the classroom and the mind maps which they prepared.
He praised the kid for being so keen and eager to learn, "because of the teacher agaknya" dia kata.
Ok.. not really. These kids memang rajin x kirala sapa pun mengajar.
He praised  them for being neat and clean and he added, "the teacher is also well-dressed, no wonder pelajar akan ikut".

Goshh!!! Seumur hidup, x pernah ada sapa pun cakap saya well-dressed.
Partly sebab saya memang xder baju cantik, mainly sebab kalau pakai baju cantik pun saya xkan nampak cantik jugak. *sigh*

Tu je la cerita hari ni.
Saya rasa pujian ni x kan berulang, considering saya memang sloppy.
Sekian.

Pompuan memang suka cakap lebih2...

Ni one of my gang yang cakap.
Pretext nya dia mengata orang lain.
Dia lupa kot saya pun perempuan jugak.
Somehow, saya fikir tu teguran untuk saya, supaya x cakap lebih2 jugak.
because prior to that I prepared a speech for him to read out during assembly.
Siap ada data lagi, n he did not read it..
Ok.. point taken.. huhu.

So here's few pics.. 
During the recent tournament.

opening... It was drizzling. 

during break. datang ramai2, tapi bila part jaga budak, sorang ni je la yang tinggal pun. hehe

closing. i like!


adik n abang



Wednesday, April 25, 2012

Mana diorang jumpa budak2 muda ni semua?

I have a friend.
We r not really friends actually.
He is one of my "rakan bermain".
But still, once in a blue moon we would talk and the more I know him,
semakin saya rasa macam, heh...

He is 3 years older than me, which supposedly x der la banyak sangat age gap in term of life's view.
I wish la kan... Stayed with his parents, had tertiary education n loves travelling,
 samala ngan saya tu. tapi still saya rasa dia pelik sgt.
He is a devout Christians, but nope, his religions has nothing to do with his pelikness (hehe)

So here is one of our conversations.

1. On handphones
Him: So u called me eh?
Me: Yup, n u did not pick up. Apparaa
Him: Hey this is my phone, for me the phone is for me to call out not receiving calls.
Me: Ok then..
Him: Nanti kalau pick up macam2 request.. itu la ini la.. ... bla bla
(He nags few mins on that. Saya confused jugak, bila pulak saya request macam2 ni? Xder kerja saya nak mintak apa2 pun ngan orang. Dia ni cakap pasal saya ke pasal orang lain)

2. On fb posting
Him: What is that u perli2 orang dalam FB?
Me: Hello? mana ada la
Him: The one that u wrote bla bla, n many of ur friends commented.. apala ini orang. Tell me who is that?
Me: No one la.. dah lupa pun.. (x ngaku salah)

3. On my post as a pengurus yang tak kurus
Him: Where r u now?
Me: Ipoh,
Him: How many gold so far.
Me: 3 only
Him: How many events semuanya dalam tournament tu?
Me: Susahla soklan ni, mana nak tau
Him: U shud know then I can calculate, how many percentage u guys won.
Me: Ask me something I know la, susah la u ni.
Him: Itu gold, what event, brp rekod dia
(I managed to answer these question correctly)
Him: 3000m berapa rekod.
Me: How do I know.
Him: 1500m?
Me: I do not know.
Him: Mcm mana u keje smer tu pun u x tau
(cesss..)

4.On marriage
Him: Xkan xder jumpa org yang sesuai ka? Many ppl there right?
Me: Heh.. ada ke.. I mmg xder bakatla mencari2 ni. Sudahla..
Him: X kan xder orang yang hensem kot..
Me: Ada.. btw I met budak2 football players, Lerr..  beria budak2 ni bergambar. Tapi i x kenal pun.
Him: Since u mentioned football players ni kan.. U tau x siapa pelakon Melayu yg i suka.
Me: x ...
Him: Rita Rudaini because she's incredibly beautiful.
Me: oook.
Him: Dia divorced kan, n the ex is very young. Apa dia buat kawin dengan budak2 ni semua?
Me: Dia kata dia kawin because of love la..
Him: Ye la.. tapi itu budak2 lagi, I dengar ada sorang penyanyi ni pun kawin dengan guys younger than her age... apa ni?
Me: Heh... her choice, biarla... sebok la u..
Him: Tadi pun u kata they r handsome kan, means u pun sama la.. I don't get it. Sebenarnya mana diorang jumpa budak2 ni semua hah? Sampai kawin pulak tu, lepas tu bercerai.
Me: Sangat x baik la cakap macam tu. Sebab tu u x der girlfren nak kat u heh? (nada tinggi)
(for the record, he is single, but he date a lot. Kenkadang bila hangin saya cakap benda yg merepek, thanx god dia x fasih sgt BM)

5. On.. tiba2
Him: When u will coming here to get ur book?
Me: What book?
Him: David Baldacci's
Me: I don't remember kasi pinjam any book to u la.
Him: Ada la...
Me: Tajuk apa?
Him: Christmas Story. It was meant for Christmas present. Tengok skrg dah bulan berapa. Bila mau dtg sini?
Me: Ooooo really (note: saya x sambut krismas tapi kot kasi hadiah, saya sambar je), I came tapi bila I call u x pick up pun...
Him: Hey... its my phone okay .... (sambung di item no 1)

Did he really remember my favourite author?
Rasa macam x berapa nak yakin je.
Sekian.

Curse like a sailor.

Sometimes.
Most of the time, if I m being honest.

It started last night.
Mom lamented that the freezer is too full to store all the provisions we bought yesterday.
So, after Maghrib, I drove to 12A, for only one reason, nak simpan segala benda alah tu dalam peti ais.
Unfortunately my mind is working overtime thinking about something or maybe, this particular someone, if  I m being honest to myself. Nope. No elaboration on that.

I couldn't function properly when I m in this condition.
Could not eat either. Suddenly life becomes extremely complicated.
The best is going to sleep early, but it keeps nagging me all night long.
Ceh!!! serious stress nih.

Woke up at 5.30a.m, planned to go to work early.
Searched high n low for car keys, to no avail. Dem.
Habis satu rumah kena punggah, but still tak nampak bayang. Dem.
I know nobody could help me out even though if I wailed non-stop for, 3,4,5,6,7 hours.
Still, you know, what else to do except crying...

For the very first time (well...) I was thinking of finding a errr.. house mate?
Someone who can help me find the err.. car keys?
Then, it came across my mind, never mind..

Called a friend at work, to relay message that I'll be late.
That's after no one pick up the office fixed line.
Besides, I positively think, he was at the office.
Tiada sebab2 lain (apsal beria2 saya menjelaskan cess!!)

Then, I tried something unthinkable.
Since one of the doors of my keter-cap-ayam is unlock, ..
Dem*. The keys was there all the time.

Siapa ajela yang letak kunci tu kat situ?
tension betul..

Maybe I shud stop thinking about,.... u know.
But I just can't.
Dem*.

Tuesday, April 24, 2012

Post-tournament

Feeling good when woke up in my own hawaii-blue bed.
The team is on an off day. Prior to that, last night at not so ungodly hours I send a reminder to Shrul n Rzlan, to ensured them that it is a LEGAL holiday. 

Hahaha.. Precaution beb, because secretly I think they loathed this holiday thingy, if they had their way, mau subuh2 buta dah sampai tempat kerja this morning. When I relayed d message 2 days ago, macam2 diorang berdua ni tanya. Ada unsur2 ungrateful disitu hahha..Please, after working on long weekend, I badly need a break. Seriously, I m so exhausted. Ok seriously.

Work wise, it was great. Good team work. Even though most of the time, I was either sleep (with my eyes open) or driving recklessly. The kids were good too. Unlike the years before, this year I took time to spend  some quality time with team mates n watched as many events as I could. Reason? 

Entah... 
For the first time also, I nothing to complain.

Despite I hate sleeping in dormitory after spending many2  years in hostel but I kinda like it this time, because the room mates were cool. We normally chatted until fell asleep.

Normally I despised hostel food, but then in SMK RAJA Perempuan Bainun, Ipoh, the food was superb. The kitchen ladies are extremely generous, they allowed me to tapau a tray (mind u!) sausages and roti telor enough for 50pax which later we send to SMK Anderson, because they boys complained about their meals (no elaboration)

Previously, I could not stand the heat at the stadium (alasan). This time around I stayed most of the time. Tak kisahla kalau saya sleeping with my eyes open wide pun. At least physically I was there. Hahaha

I always adored the kids dari dulu, n d friends pun kot... 

Make short, smer benda pun saya suka la. 
Dapat cuti saya suka jugak..

So that, I could do laundry, grocery and visiting Elly's adorable junior, Amna Zahira..
i like..

Happy working everyone!

Sunday, April 22, 2012

Life without ......(fill in the blank)

1. Currently i m using a fren's (hint: tadi dia belanja breakfast.. i like) lappie, n the setting quite diff from my cap-ayam-lappie, so its kinda struggling for me.

2. it just that, after days of deprived from d internet connection, it just make me half insane when this morning i woke up seeing a 50++ lady who occupied 2 beds apart from me surfing the net on the comfort of her bed, after Subuh. Could u believe.. I mean, I dont even own an Ipad (yes Len.. it's time we make a move)

3. ok..
dem! ppl r heading back so times up, hv 2 return d lapppie
until then ..

Thursday, April 19, 2012

Hari Keputeraan Sultan Azlan Shah

Azlan Muhibbuddin Shah
Yang di-Pertuan Agong of Malaysia
Reign26 April 1989 – 25 April 1994
PredecessorIskandar of Johor
SuccessorJaafar of Negeri Sembilan
Sultan of Perak
Reign3 February 1984-present
PredecessorIdris Shah II of Perak
SpouseTuanku Bainun
Issue
Raja Nazrin Shah
Raja Dato’ Seri Azureen
Raja Dato’ Seri Ashman Shah
Raja Eleena
Raja Yong Sofia
FatherSultan Yusuff Izzuddin Shah ibni Almarhum Sultan Abdul Jalil Nasshirruddin al-Makhtarram karamatullah Shah
MotherToh Puan Dewangsa Khadijah binti Ahmad
Born19 April 1928 (age 83)
Batu Gajah, Perak, Federated Malay States, British Malaya

Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah ibni Almarhum Sultan Yusuff Izzuddin Shah Ghafarullah, GCB, KStJ (born 19 April 1928) is the current Sultan of Perak. He was the ninth Yang di-Pertuan Agong of Malaysia from 26 April 1989 to 25 April 1994. A lawyer by profession, he served as a judge, and the Lord President of the Federal Court before becoming the Sultan of Perak







ha'a... tiba-tiba kan...

Cuti Tanpa Rekod


Kemudahan Cuti Tanpa Rekod dalam
Perintah Am 42(a) Bab C diperluaskan
aktivitinya kepada menghadiri Mesyuarat
Agong Tahunan, Mesyuarat Luar Biasa,
Khemah Latihan Tahunan, Seminar dan
aktiviti sukan anjuran pertubuhan Malaysia
sahaja.

• Perintah Am bab C 40-46
• (40) Cuti Gantian - Sama banyak dengan waktu
bertugas
• (41) Cuti latihan pasukan sukarela - 30 hari + 2 hari
perjalanan pergi dan balik
• (42) Cuti menghadiri latihan atau khemah
pertubuhan / persatuan - 14 hari + 2 hari perjalanan
pergi dan balik (jk lebih gunakan cuti rehat @ cuti
tanpa gaji)

This is taken from here

Wednesday, April 18, 2012

Few things in life are better left unsaid

Isn't it wonderful if there is Kembang Cina around?
Kembang Cina is one of the characters in Hikayat Malim Deman (The Adventures of Malim Deman).
She is described as "belum dipanggil dah datang, belum disuruh datang" (comes before called to, gone before asked to go).

Because, at the moment, there are few things which I detested,
n reluctant to do, but couldn't say so.
Dem!

I need a mind reader, who could read my mind,
Hopefully the mind reader would understands.
save me the trouble of voicing my heart's content.

It is nothing personal, seriously.. please don't take it personally..
Boleh ke saya cakap mcm tu sebagai mukaddimah?
Weird je bunyinya...

Since the one that I wished to talk to is not Kembang Cina,
besides, I am so lousy in relaying message without hurting his/her feelings,
therefore, the best I could do is remain quiet.
*double stress*



Tuesday, April 17, 2012

Moden betul budak2 sekarang...

I remember few years back went out with two boys, it was more to I took them for outing.
Initially they accompanied me to browse a few things which I have no expertise in n they helped me out with it.
Takkanlah bila dah selesai urusan tu terus balik pulak.
And takkanla lepas tu saya nak kemana2 dengan diorang pulak..
So, I wandered around on my own and later we met up and I sent them to their hostel.
One of the boys is a family friend, in case ada yang nak meneka2 apa ke urusannya...

"G mana tadi?" I asked them on our way to Gopeng (ada hint di situ). Attempted small talk.
"Karaoke kak" he answered sincerely.
"Eh.. ayah awak x marah ke nanti? Nanti ayah awak marah akak x?" serius saya terkejut.
"Kak, karaoke je kak.. bukan buat apa pun.. Semua orang pun pergi la.." dia jawab gitu plak..
"Kalau akak x cakap dengan abah, xder la abah marah kot" lagi dia tambah..

Budak berdua ni baik je. Result exam pun meletup2.
It just that, "zaman akak dulu orang jahat je g nyanyi2 dik.." suddenly I feel I am 20 years older than my age when I said that.

He said, karaoke is a cheaper option for entertainment. For RM10 per hour they could split it with 3 friends and enjoyed themselves tremendously.

This morning I was surprised when one of the boys (kerjaya saya melibatkan banyak boys - tq)
told me he went to karaoke alone while waiting for his parents in Teluk Intan.

"Did u told ur mother?" as usual I m curious.
"Takla saya ckp nak g tgk wayang je. Lama sangat tunggu diorang, saya g la karaoke dulu, balik rumah baru saya cakap" he told truthfully.
"Mak awak marah x?" saya tanya lagi..
"Diam aje dia" dia jawab sambil ketawa.

I know the parents well. Typical kampung parents who went to mosque daily and what can I say, a very good kampung parents with full of traditional values.

"Sangat moden la korang ni" saya cakap sambil ketawa-ketawa juga.
Ke sebenarnya saya yang kampung sangat?

Monday, April 16, 2012

Serious stress..


I do not know which one that makes me stress even more, the fact that I took over someone's place (felt guilty about it) or someone in d group dahla slalu sakit tp x mo jaga makan or could not watch movie this weekend...

or maybe when someone told me this afternoon.
"jangan ambik hati ye. biasala orang kalau bercakap, dan saya memang dah backing habis-habisan".

Hmm... apa yang dicakap? kenapa saya akan ambil hati kalau tahu? kenapa bersungguh2 dia mendefence kami bertiga?
Cuak dah ni..

Cesss double stress!!!



Saturday, April 14, 2012

Saturday

Jie sangat excited sbb dia golfing dgn the daughter of certain VVVVIP.
Resulted, he was too bz to entertain my question on jalan nak g dis certain place:(
Seriously... kalau saya main carrom ngan cucu cicit sepupu sepapat VVVVIP pun gamaknya saya gitu jugak kot (harap2 x la...)
X sempat saya nak kecik hati pun..

So this morning I drove to KL (senang je) n later calling everyone who might know d route to d place that Yatie wants to go.
Yep, Yatie has something urgent to do there, n she asked me to drive.

Better not reveal it.
We reached safely, stayed for tazkirah (ok I fell asleep few times) and it ended at 1.30p.m.

Then we went to Jalan TAR.
I so want to have the famous Rojak Singapore from d night market.

Yatie had a better plan.
While waiting for the night market to be in full swing,
habis smer kedai kain dia jenguk n ended up, membeli 2 pasang baju untuk makciknya, 5 pasang baju untuk diri sendiri dan 3 helai baju tidur.
Tu pun dia ada hati nak pergi lagi hari Khamis depan, sebab cuti. (tergamak eh?)

Saya x beli apa waima selipar Jepun sekalipun.
Selalunya kakak2 saya yang belikan bila nak raya. Kalau saya pilih sendiri, nanti balik rumah saya mesti x suka.

It was raining heavily, neway, it did not dampen our spirit.
Yatiela yang bersemangat waja tu, saya tak sangat..
I do have a good time though..


Nanti2la upload pic..

Friday, April 13, 2012

lesson learnt

"Kita x tau nak cakap ngan sapa, kita cakap ngan awak boleh", a fren, jalan jengket2 (why? hahaha)towards me, n shoved herself on a vacant blue chair, beside me.

Judging from her face, I know something dreadful would come out.
To begin with, we r not that close. I believe in the saying
The less people you chill with, the less problems you deal with.

Once she finished her story, my jaw dropped. I mean..
Ok.. I didn't mean anything. I didn't mean to drop my jaw either.
Huh?

"I thought you purposely don't want to finish YOUR job?" I mean, initially that was what came across my mind when I saw, someone else doing the editing.
When I saw the final product, seriously a errr.. disappoinment compared to the one which she did the year before.

"tahun lepas lg dh siap, tp ada masalah kat printing, then early this year I sent pendrive, pembetulan for d dummies, kenapa mereka x guna yang itu, kenapa nak buat semula yang lain? kenapa nak suruh org lain. now u tgk ... sapa yang nak mengaku bila salah cetak" dia tanya bertubi.. macam salah kaunter je.

Definitely not norizan adnan la kan...
Lesson learnt, if someone ask you to finish off somebody task, baiklah siasat dulu apa ke kekdahnya... Especially if it involves high volume (tetiba)...
Or maybe if it involved d external auditor (in my case years ago).
While your intention, kenkononnya pure, it might raised some issue in the later years.
Would u willing to shoulder the responsibilities?

"sampai kita pun tertanya dengan diri sendiri, engkau kenapa? nak cari nama sangat ke?" dia tanya. That engkau is referring to other, norizan adnan had absolutely nothing to do with it.

It makes me thinking though...
Pernah x saya berlakon lebih2 sebab nak membodek?
mmmmmm... (masih memikir)

In my humble opinion, it is as easy as ABC.
If u do something to butter up ur upper echelon, we wished u the best of luck.
But please remember, the upper echelon comes n go. (ingatan untuk diri sendiri)



Tuition?

I gave in, because I don't remember ntah dah kali ke berapa kakak ni tanya boleh x kasi tuisyen pada anak dia.
Dah 2,3 tahun dia tanya soklan yang sama. Tabah betul.

So last week, she stopped at 12A and asked me again.
Tak sampai hati nak kata x nak.
Sebab saya teringatkan kakak-kakak saya jugak.
Ehem... macam tu kot...
Dan ecah, my niece yang baru darjah tiga tu pun, nangis2 mintak ngan mak dia nak g tuisyen.
Biar betul budak2 ni..

Walaupun dalam hati memang x nak.
So, last night the 2 boys came. Comel je diorang.
By 9.15, their fathers waited at the junction in front of No 12.
At 9.30p.m. I switched off d light n went to sleep.


Serious stress.. haha


Thursday, April 12, 2012

Yesterday was the 14th YDP Agong Installation at majestic Istana Negara, the first to be installed in the new palace in Jalan Duta.

Saya x pernah g istana:(
(tiba-tiba..)

Arif and I booked a train to Midvallley.
Initially we wanted to watch Titanic, sekali tengok queue panjang giler..
Dan-dan terus g makan.
Our choice is Nando's, because I kind of love its peri peri sauce.
And talking non stop...
then wandering ...
then go home..
giler xder kerjaya..

For those yang ada cecita nak g Midvalley naik komuter dari Tg Malim ke MidValley, go ahead, it is value for money trip, only RM7.10 one way.
Tapi kot korang jenis yang x sabar n x tahan panas, better not.
Sgt x reliable, n berjanggut tunggu train n sampai kat Rawang kena tukar train n tunggu lagi.

Sampai kat 12A, saya flat giler.

Tuesday, April 10, 2012

Wrong time, wrong place, pleasant experience

It was a hot n humid Sunday afternoon. Just coming back from Sunday class, n I stopped at Kedai Xerox. They were busy so have to wait, n I couldn't stand the heat no more.

So I walked into a Cyber Cafe. There was only a man who occupied one pc and a boy manned the counter. Great! I felt guilty entering crowded CC with my long Jubah, kang tertekan lak budak2 sekolah who frequented the CC on Sunday tgk ustazah masuk.

The man (in his late 20s) humming to himself. He was on headphone. If he saw me, he didn't show it. Then another man (also in his late 20s) came in. I don't know his name, but we've met few times, if I remembered correctly the first time we bumped into one another was when kitaorang lawan main dam aji. It was a competition n he won.

He asked me a few questions, n it really make me embarrassed to be there. X kanla saya nak cakap saya masuk CC sbb hari panas n tgh tunggu org tu siap xerox.

I excused myself, and called Baby, "Babe, abt the thing u said, wa googled sekarang ye" saya cakap agak convincing kot over the phone. Prior to that mmg la kitaorg ada diskas something, tp x la sampai x menyempat nk google.

Minutes later, the singing man took off his headphone. By this time dia memang dah nyanyi at the top of his voice, adeii..

"pelan sangatla sound kat sini", he complained "mana sound paling best?" dia tanya.

"Pc12 tapi akak ni pakai" adik kat kaunter tu cakap.

That man bangun, stood behind me, n keep on singing.
I mean.. hello?

Sebenarnya sy mmg x nak duk lama kat CC, tapi sbb dia beria sangat menyanyi tu, saya pun buat bodoh je x mau bangun. Kesian, nanti xder plak penonton..

That man, terus g to another pc, n sang songs loudly.
Bukan patutnya dia g karaoke ker?

Maybe dia tertanya soklan yg sama, what d hell i did in CC ngan pakai jubah gitu.
That is, kot dia perasan sebenarnya ada orang lain selain dia dalam CC hari tu..

Sebab saya pendiam jangan tanya banyak sangat

Seriously, I've been worried about someone's health recently. Which I shouldn't, but I did la kan. I guessed it is perfectly normal thing to do, concerned about others or someone close to us (hahaha alasan).

But it is definitely not normal bila orang tu x nak cakap apa, kita lak paksa2 suh cakap jugak.. Which I did, n regret it so much. Nampak macam ______ (ok u can fill in the blank, don't let me know d answer, else, saya akan kecik hati nanti).

Looking back, I wrote about my concerned on his health a year ago. Here to be exact.
My point is, when it comes to health issue, saya memang concerned lebih2..
Even kalau makcik kantin tetiba kurus pun saya akan tanya lebih2 jugak hahahah.

So, wishing u a speedy recovery (whoever u r la kan..)
Please don't overwork urself.

Monday, April 09, 2012

Aaron Aziz menang Yeay!

I watched APPBH solely to see good music.
Wasn't disappointed.
Ziana Zain n Azlan were superb.
Anuar Zain's rendition of Tunggu Sekejap (duet with Dayang) a bit dissappointing,I think I like Jac's when she belted it out during the Malaysian Idol programme years ago more.

Goshh..
Aaron Aziz was voted Bintang Paling Popular.
Dapat kete tu...

Somebody asked me this silly question this morning.
"Pernah x jumpa orang lebih hensem dari Aaron Aziz?"

Ntah..
Macam x kot.

Sunday, April 08, 2012

i so miss u.. again

no elaboration.
life juz like that.
full of uncertainties.
n surprises?

U could say that

Nothing much happen lately.
Kalau saya marah bersembur2 pun, x mungkin dapat keluar api macam pendragon dalam cerita Merlin Adventure tu.. so I decided x mau marah2.

Then, trimming d flower patches, yang dah naik taraf jadi little bushes.
Then skimming newspapers, whole week issues.

Then (berapa banyak then ntah..)
I read Titanic nak ditayangkan smula dalam format 3D.
Teringat plak... masa dulu ada budak sekolah rendah cakap, "kakak cantik macam Kate Winsledt".

Serious saya kecik hati..
X kisahla masa tu (circa mid 1990s) filem Titanic tengah meletup2.
Partly saya tau saya memang x cantik, mainly sbb Kate Winsledt is a wee bit in a plus size.

So, heh might be interesting tgk balik filem yg kita dah tgk, albeit forked out hefty sum of money pun.. who cares!!
Especially kalau orang lain yang bayar.

Ok..
I think my little sister, would be more than willing to treat her favourite sister on her birthday next week.
Ada sapa2 nak ikut... texted me ok..

Friday, April 06, 2012

Bestnya jadi artis...

How d I begin?
Ok..

Giler x best.
Met up an old friend yesterday.

"Bln 12 ari tu ada g ____ tak?" dia tanya.
That's d place I do my grocery, mmg tiap2 bulan g, so jawapannya memang ada la..
"Ada terjumpa dengan Ms X tak?" dia tanya.
Not that I remember.

Why? I asked back.
Because Ms X cakap, she saw me with Mr Bla-bla, n we looked like loving couple.
Ok? Didn't I know that Mr bla-bla is married? (Ms X tanya)

No I did not.
Because I don't know who the hell Mr Bla-bla is.
I never went out with any man in Tanjong Malim, Slim River dan sewaktu dengannya, except my brothers.
Ok.. ada exception, dengan Fauzi Ishak, tp tu kwn lama. x kira kot

To add salt to injury, she said, Mr Bla-bla is a teacher.
A teacher?
Seriously, dating a TEACHER?
I feel so insulted.
Extremely insulted.

Kot ye pun nak bergossip, kasi la best sket..
Dating filthy rich man ke, kayo giler ke, jutawan ke, Anuar Zain ke (ok x banyak option).
Tak la saya stress sangat.
Diorang tau x sebenarnya saya ni mata duitan?

Sekian.



Thursday, April 05, 2012

Wednesday, April 04, 2012

Mars n Venus

Rasanya bila sampai satu peringkat umur, we stopped being judgemental.
At least, saya rasa, saya dah x sangatla... (cehh poyoo).

Dis evening (ke semalam? x ingat la)
I was at my fav sundry shop, mencari buku resepi.
Ada beberapa pakcik tgh berdiri kat bahagian paper..
Saya x ada keperluan nak menoleh ke arah mereka, tapi telinga saya ni, macam ditadah-tadah dengar mereka berbual..

Pakcik 1: Bercerai jugak sudahnya Saffee (Sali) ni.
Pakcik 2: Dah kaya bercerai la..
Pakcik 3: Dia dapat kontrak juta2 kan? ye lah.. dah kaya.

Saya tunggu (berharap jugak tu ) kot kot diorang sambung.
Kasila pendapat ke, data ke, apa2 la kasi juicy sket...
Pergh... sampai kat situ je diorang sembang. Potong!!!.

___________________________

Dis afternoon ada 2 orang kawan perempuan tgk paper..

Kawan 1: Awak x jeles ke ngan Azza (Elit ni)ni? Cuba awak tgk suaminya..
Kawan 2: Huishhhhhhhhh hensem giler. Dia ni memang berbakat eh, dapat yang hensem2 je..
Kawan 1: Kenapa awak cakap macam tu?
Kawan 2: Dulu ex-husband dia pun sangat hensem gak.. kan?
Kawan 1: Ohh Ehsan kan tu, itu kan namanya?
Kawan 2: Ha'a.. ada je orang lain yang cantik, tapi x dapat pun suami yang hensem...
Kawan 1: Cuba awak bagi contoh.
Kawan 2: Kita ni la...

Xder komen.
Sekian.


How far you would go for a _______?

I know I gained weight.
Unfortunately orang lain pun tau jugak.
Kalau dah lebih 30 orang (waaaaaaaaaaaa ramainya kawan) cakap benda yang sama saya jadi cuak juga.

We lived in the world dictates by model kurus kering is fashionable. (ada nada jengkel di situ).
A friend teased me mercilessly about it.

Last week, stress sket kot.
Dalam 121 gambar yang di upload, ada 2 keping yang saya nampak agak kurus.

Gambar pertama, saya jadikan facebook profile pics.
Saya dan a boy.

Gambar kedua, saya letak kat di notis board di tempat kerja.
Harap2 adalah yang perasan...

p/s tu gambar 7kg yang lalu

Contagious.

Early morning, switched on muka-askar-mode.
I hv a hunch these kids did not complete their worksheets.
Yesterday I saw it scattered on the teacher's table. Kecik hati saya
Whenever I was not "kat Malaysia" I left the worksheets.
Saya xder kat Malaysia seminggu, last week.
They have ample time to execute their task.
Or to contact me via facebook or maybe send me text message if ever
they face difficulties.
I m a click away, dah banyak kali I reminded them.

Only 2,3 kids still have the worksheets,
few, gelabah cari, to no avail,
few said , 'lerrrr ada ke?"
few maintained their muka-tak-bersalah.

"hah... singgit" denda la tu..
No one complained, muka-askar smer pun takut..
honestly, x sampai hati juga.

Then, a colleague came,
"pstttttt ... pstt...pssttt"
bisik..bisik n giggled..

Rupanya saya silap masuk kelas.
Saya terawal 40 minit
Ok... saya pulangkan semula duit.
"Sorry, my fault" saya cakap ngan muka askar.

When I came in 40mins later..
Semua latihan dah siap, saya xder keperluan nak mendenda lagi..


Sekian.

Silap tarikh?

A friend of mine, complaining about her sequin dress yang dah tercabut bunganya.
She wanted to wear it for a bla bla bla function today. At least saya dengat dia cakap hari Rabu la..
Went to her house, nak tolong jahitkan semalam but even after numerous salam, dia x bukak pintu.
Henfon pun off.
Saya call lagi dan lagi dan lagi.
No avail.
Sebenarnya, she was born with no fingers, and she always lamented that she's cacat and everytime pun saya mesti marah sebab rumahnya lebih cantik dari saya, lebih kemas, lebih banyak perabot dan yang penting, dia bawak kereta lebih laju dari saya.

"Cacat apanya? ngarutla.." selalu saya cakap macam tu.. sambil minum kopi yang dia buat.
Oh.. dia masak 1000x lebih sedap daripada saya jugak.

Sebab tu saya beria nak tolong jahitkan semula sequin tu, saya rasa tu je lah satu-satunya yang saya buat lebih baik daripada dia. Walaupun saya jahit pun senget2 je.

Lama dia x bukak pintu, saya try call dia lagi dan lagi..
Until dia jawab. Rupanya dia tidur n sengaja off kan henfon.
Biasala... kenkadang hahhahaha x nak diganggu..

Me: Weeiii cam na baju tu? nak pakai esok kan?
Dia: lum jahit lagi. Kenapa esok pulak?
Me: Kan cakap Rabu? esokkan?
Dia: Lerrrrrrrrrr... bukan esokla.. hari .......
Me: Adeiii. silap la ni.. penat je dtg ari ni..
Dia: Datang semata2 nk jahit baju saya ke?
Me: Lebih kurang la... hahhahahahahahahah

Sebab tu bila orang cakap, selalu saya tulis, serius punya pelupa.

Later at night saya rasa bosan plak, n I started buat samosa.
Saja, xder kerjaya..

And this morning, I was hoping for something to happen.
hahhahaha wishful thinking.
Because once I re-check - it is supposed to be TOMORROW.

Ces, silap haribulan lagi.

Tuesday, April 03, 2012

Mac April

It took me sometimes nak memahamkan what the halleberry Mac April is.
Despite Izlan Fahmi banyak kali cakap, "Hari jadi An Mac April".

Rupanya harijadi Izlan ialah 3 hb April.
Selamat hari jadi AnMi, jangan suka merajuk lagi tau..
pening Mak Andak tau..

Cuba selalu senyum macam dalam gambar ni..

I love you!!

Adele - Set Fire to the Rain Lyrics

Alleycats - Sekiranya Aku Tahu

hahaha

Monday, April 02, 2012

Seb baik diorang tolong..

Sangat tedious..
Thanx God, Mamat n Daus lend a helping hand.
cermat budak2 ni, tak berbunyi pun..
Kalau saya yang buat mesti bunyi kelentung kelentang.





The prize giving ceremony went well..
These are few kids who make us proud..
Actually there r 22 of them....
letihla nak upload (but of course saya upload kat fb)
*lap u guys*


Finally - Inilah trophy Johan Daerah..
ayat poyo - yang dimenangi sejak tahun 2001..
ayat x poyo - yang dimenangi.
Seperti biasa,
sebab semua kerja orang lain dah buat.
Saya duk belakang jadi pemerhati.
I like!

Sekian

Sunday, April 01, 2012

Gotcha!

Ye lah kan...
Leading a perfectly normal life mmg macam ni la kan...
Ada hari kita okey..
Ada hari x berenti nak bercakap...
Ada hari sentap plak...


Perghh ayat coverline.

It just that...
Pada satu hari I accidently splurt out something when this particular someone said..
"aku dah tau".

I gave those quizzing-mak-aihh-nak-pengsan-dah-ni look, n tried hard covering it with peals of giggles..
I know its coming, because i never told anyone about it.. yet.

Dia baca kat blog. Dia kata.
Hahahahahahahhaha... kalau ada button boleh tekan2, nak masuk nyorok dalam tanah... sure saya push d button in a nanosecond.

Well.. I just calling him for being sentiFive previously.
hahhahahahahah..
"Masa nak update blog aku, aku baca la blog hang" dia cakap..
"Apa nama blog?" saya tanya sambil ketawa takut2.. hahahhahaha
"rahsia" dia kata dan ketawa..

Gosh..
And today I found it..
hahahhahahha... saya x berani nak link.
Sangat islamik.
reading d posting on March 21, AlQuran mengesan pembohongan..
makes me.. heehehhehehehe... rasa macam.. hehehhehehe

ok my Fren..
i m so sorry for calling u sentiFive..
seriously sorry.

to think that kadang2 saya ngumpat org depan dia..
ok... selalu jugak sebenarnya..
hahahhahahahahahah.. what was i thinking?
ok...
(maybe i shud looking for 'hide' button now.. Pronto!)




Sekian



i so miss u

Woke up with d tiny silly feelings, missing d hectic of preparing for d tournament.
Dah sewel kot. *sigh*

That's aside, hmm... i juz lost my appetite.
Sangat silly.. considering... ntah...
But the trusted weighing scale, xder plak mengesan apa2 perbezaan yang boleh diukur dengan data yang valid. dem..

What else?
I noticed pokok kangkung orang sebelah dah semakin memanjang n entering my lawn.
Sambung belajar kot, padahal dulu dia ni suka berkebun.
Then, rumput2 kat 12A pun dah semakin panjang..
Pokok2 pun dah lama x trim.
Sibuk study kot dia ni, saya harap orang lain akan cakap macam tu jugak.

Harap2 la..