Wednesday, April 25, 2012

Mana diorang jumpa budak2 muda ni semua?

I have a friend.
We r not really friends actually.
He is one of my "rakan bermain".
But still, once in a blue moon we would talk and the more I know him,
semakin saya rasa macam, heh...

He is 3 years older than me, which supposedly x der la banyak sangat age gap in term of life's view.
I wish la kan... Stayed with his parents, had tertiary education n loves travelling,
 samala ngan saya tu. tapi still saya rasa dia pelik sgt.
He is a devout Christians, but nope, his religions has nothing to do with his pelikness (hehe)

So here is one of our conversations.

1. On handphones
Him: So u called me eh?
Me: Yup, n u did not pick up. Apparaa
Him: Hey this is my phone, for me the phone is for me to call out not receiving calls.
Me: Ok then..
Him: Nanti kalau pick up macam2 request.. itu la ini la.. ... bla bla
(He nags few mins on that. Saya confused jugak, bila pulak saya request macam2 ni? Xder kerja saya nak mintak apa2 pun ngan orang. Dia ni cakap pasal saya ke pasal orang lain)

2. On fb posting
Him: What is that u perli2 orang dalam FB?
Me: Hello? mana ada la
Him: The one that u wrote bla bla, n many of ur friends commented.. apala ini orang. Tell me who is that?
Me: No one la.. dah lupa pun.. (x ngaku salah)

3. On my post as a pengurus yang tak kurus
Him: Where r u now?
Me: Ipoh,
Him: How many gold so far.
Me: 3 only
Him: How many events semuanya dalam tournament tu?
Me: Susahla soklan ni, mana nak tau
Him: U shud know then I can calculate, how many percentage u guys won.
Me: Ask me something I know la, susah la u ni.
Him: Itu gold, what event, brp rekod dia
(I managed to answer these question correctly)
Him: 3000m berapa rekod.
Me: How do I know.
Him: 1500m?
Me: I do not know.
Him: Mcm mana u keje smer tu pun u x tau
(cesss..)

4.On marriage
Him: Xkan xder jumpa org yang sesuai ka? Many ppl there right?
Me: Heh.. ada ke.. I mmg xder bakatla mencari2 ni. Sudahla..
Him: X kan xder orang yang hensem kot..
Me: Ada.. btw I met budak2 football players, Lerr..  beria budak2 ni bergambar. Tapi i x kenal pun.
Him: Since u mentioned football players ni kan.. U tau x siapa pelakon Melayu yg i suka.
Me: x ...
Him: Rita Rudaini because she's incredibly beautiful.
Me: oook.
Him: Dia divorced kan, n the ex is very young. Apa dia buat kawin dengan budak2 ni semua?
Me: Dia kata dia kawin because of love la..
Him: Ye la.. tapi itu budak2 lagi, I dengar ada sorang penyanyi ni pun kawin dengan guys younger than her age... apa ni?
Me: Heh... her choice, biarla... sebok la u..
Him: Tadi pun u kata they r handsome kan, means u pun sama la.. I don't get it. Sebenarnya mana diorang jumpa budak2 ni semua hah? Sampai kawin pulak tu, lepas tu bercerai.
Me: Sangat x baik la cakap macam tu. Sebab tu u x der girlfren nak kat u heh? (nada tinggi)
(for the record, he is single, but he date a lot. Kenkadang bila hangin saya cakap benda yg merepek, thanx god dia x fasih sgt BM)

5. On.. tiba2
Him: When u will coming here to get ur book?
Me: What book?
Him: David Baldacci's
Me: I don't remember kasi pinjam any book to u la.
Him: Ada la...
Me: Tajuk apa?
Him: Christmas Story. It was meant for Christmas present. Tengok skrg dah bulan berapa. Bila mau dtg sini?
Me: Ooooo really (note: saya x sambut krismas tapi kot kasi hadiah, saya sambar je), I came tapi bila I call u x pick up pun...
Him: Hey... its my phone okay .... (sambung di item no 1)

Did he really remember my favourite author?
Rasa macam x berapa nak yakin je.
Sekian.

No comments: