Wednesday, April 04, 2012

Silap tarikh?

A friend of mine, complaining about her sequin dress yang dah tercabut bunganya.
She wanted to wear it for a bla bla bla function today. At least saya dengat dia cakap hari Rabu la..
Went to her house, nak tolong jahitkan semalam but even after numerous salam, dia x bukak pintu.
Henfon pun off.
Saya call lagi dan lagi dan lagi.
No avail.
Sebenarnya, she was born with no fingers, and she always lamented that she's cacat and everytime pun saya mesti marah sebab rumahnya lebih cantik dari saya, lebih kemas, lebih banyak perabot dan yang penting, dia bawak kereta lebih laju dari saya.

"Cacat apanya? ngarutla.." selalu saya cakap macam tu.. sambil minum kopi yang dia buat.
Oh.. dia masak 1000x lebih sedap daripada saya jugak.

Sebab tu saya beria nak tolong jahitkan semula sequin tu, saya rasa tu je lah satu-satunya yang saya buat lebih baik daripada dia. Walaupun saya jahit pun senget2 je.

Lama dia x bukak pintu, saya try call dia lagi dan lagi..
Until dia jawab. Rupanya dia tidur n sengaja off kan henfon.
Biasala... kenkadang hahhahaha x nak diganggu..

Me: Weeiii cam na baju tu? nak pakai esok kan?
Dia: lum jahit lagi. Kenapa esok pulak?
Me: Kan cakap Rabu? esokkan?
Dia: Lerrrrrrrrrr... bukan esokla.. hari .......
Me: Adeiii. silap la ni.. penat je dtg ari ni..
Dia: Datang semata2 nk jahit baju saya ke?
Me: Lebih kurang la... hahhahahahahahahah

Sebab tu bila orang cakap, selalu saya tulis, serius punya pelupa.

Later at night saya rasa bosan plak, n I started buat samosa.
Saja, xder kerjaya..

And this morning, I was hoping for something to happen.
hahhahaha wishful thinking.
Because once I re-check - it is supposed to be TOMORROW.

Ces, silap haribulan lagi.

No comments: