Saturday, May 19, 2012

Bukan Fasha Sandha je yang sedih....


Untuk rekod, one of the first recipes yang saya cuba, saya ambik kat majalah ni  lamaaaaaaa dahulu.
Masa saya sekolah lagi kot. 
Jadi bila one of the reporters approached me some two weeks ago, I was thrilled.
After seeking my friends' permission (u'll know why i did that once u read article kat mukasurat 140-141)
I almost melompat kat tepi kolam. I was kat tepi kolam masa tu, sgt miserable.
When he said "yes" (kind of- tapi ayat dia lain) dan.. dan itu bersembur-sembur saya cakap I love u.
Untuk rekod jugak, saya cakap I love u kat semua orang. (dah, jangan nak memikir yang bukan-bukan)

Coincidently, majalah ni keluar pada Hari Guru on May 16.
Saya dah tulis perasaan saya kat sini.
 Kawan-kawan saya sepatah pun x komen.
I took it, diorang x suka:(
Heh... saya buat bodo' je la.
What else to do kan..
Diorang diam, saya pun diam je la..
Kalau diorang cakap apa2, saya nangis la kot...

My sisters, cam biasa buat muka heh?
Tu memang true to Adnan's clan spirit.
Biasa pun mereka switched on so-u-r-in-d-magazine-so-what?

It just my nieces reactions puzzled me a lot.
On May 17, all d way from Kedah, the twins called.
"Mak Andak memang gemuk kan... " they accused.. hello?

Last night I talked to Aisya.
Dia cakap, dia "agak gembira jugak la tengok Mak Andak dalam majalah".
Agak gembira. Whatever that means.

"Tapi kan Mak Andak, Angah katakan... akhirnya Mak Andak mengaku jugak" dia bisik-bisik kasi tau.
"Mengaku apa?" saya konpius..
"Dia kata, Angah la kata, bukan Ecah tau..  Akhirnya Mak Andak mengaku jugak yang Mak Andak tu memang gemuk" Ecah sambung lagi, "bukan Ecah kata ye Mak Andak"..

 Baru tengah hari semalam saya baca pasal Fasha Sandha sedih tentang berita dia dipertikai dan diinterpretasi macam2. Masa baca tu saya x rasa apa-apa pun..

After talking to Aisyah, barulah saya rasa macam...
Macam makan stroberi cicah garam kot..

2 comments:

zino said...

salam hujung minggu....

Kengkawan said...

bon voyage pakngah