Tuesday, May 15, 2012

Buku apa yang budak2 suka baca?

Saya ada 16 orang anak-anak sedara umur 4 - 16thn.
When it comes to beli buku, yang x reti membaca tu pun melompat2 sekali..

These r my observations.

thanx to google.
Ni pilihan boys.
Last year Iman nangis sebab x dapat beli komik yang dia nak.
Padahal saya dah belikan 4,5 dah... Cukupla tu... Mahal pulak tu..
Tahun ni I gave them list, so diorang tick je komik mana.
We bought, 10 comics rasanya.. (perghhh gila mahal!)
Balik rumah Zudin pulak sentap.... dia nak siri Ikhtiar Hidup Afrika ke Switzerland gitu la kot
(Nampak sangat saya memang x baca)
Tapi Nadia pilihkan komik Perancis ke Kanada ke Grenada...(serious I just couldnt care less)
"Ate apa ke banyak beno Ikhtiar Hidupnya ni?" saya a bit hangin...
If they thought saya akan pergi semula dan belikan yang lain... jangan harapla...

Saya rasa nak jatuh terduduk bila Nadia beli sampai 4 buku dari sini.
Again, anak sedara saya 16, sorang budget 2 buku je..
"Ya guna duit sendiri la Mak Andak" she said
Sanggupkan... Gambar ni pun ambik dari google.
Saya x baca pun buku dia... 


Sejuk hati saya bila Nisa', Alyah dan Ecah berlari-lari bila nampak booth Ana Muslim.
Bersungguh-sungguh diorang pilih buku..
Mak Andak langsung tak komplen.


For some unknown reason, diorang mesti cari gerai MOY..
Sebab masa diorang kecik2, these r d only comics yang ada kat rumah.
Kitaorang pun mesti beli tiap2 edisi..
Guess, nostalgic kot..
Nanti diorang cakap, "beli la... mak ngan abah suka baca".. hahah
Guess MOY kena cari jalan nak tarik pembaca muda la kot..

heheh
sekian

No comments: