Thursday, May 24, 2012

Cerita ini memang sengaja tergantung

Enough on those xder-pekdah-story (d previous entries, that is)

Last week, mommy asked me to bank in this cheque. 
The first batch katanya.. 

Pas ni dia dah pesan suruh saya agihkan kepada semua adik beradik.
I've told her, "tak payahla mak, diorang x kisah pun.. mesti diorang x nak nanti".
Mom, being a mom (at least mak saya memang macam ni la), is adamant to have her way.
"Kan Tok Najib cakap, 5 ribu kena bagi pada anak, kena bagila.." Haisshh...
Sambil dia kasi tazkirah politik pada saya, tu yang saya masuk bilik terus tidur tu.. heheh

Adik beradik saya ada 12 orang, kira je la berapa yang dapat pun..

"Adik x nak duit ni, ambik je la Nik, nanti belikan adik gelang ye" saya cakap ngan kakak saya, Nik.
"Mana cukup, emas mahal la" Nik jawab sambil menjeling..
"alaaa.. tambahla.." saya kasi suggestion ngan muka x bersalah.
Ok apa..

See...
Gegak gempita serata alam..
tapi...



No comments: