Wednesday, May 09, 2012

I,pian

It was another tormenting moments.
Look up at d starry night,
n thinking of d unthinkable.

On a lighter note, I learnt that a colleague  had attended "Kelas Membuat Tat Nenas".
"Wehhh ko buleh ajar akak tak" I asked enthusiasticly.
"Bereh" dia jawab half-heartedly..
Well...

On something very very rare,
this morning someone asked me, "bila lagi nak buat samosa?"
And I was like, "Heh?"
The last time I brought samosa to d canteen it was in pathetic shape.
Serious punya pathethic, until I told em', kalau x makan nanti kita kecik hati.

I guess this person saja je x der apa nak cakap. He is the tokey canteen afterall.
Normally I seek his permission nak letak atas meja kantin n for kawan2 makan sama2.
Kalau bawak makanan (jarang sekali sebenarnya, saya lebih suka letak kat kantin, mak saya marah makan merata2 tempat)
"Nantilah, bila dah settle hal2 exam ye" I answered sweetly.
I was flattered sebenarnya.

The truth is, nobody misses my cooking before.
My bro agak2 x berapa nak makan pun kot tetiba Andak dia masuk dapur.
Yes, my culinary skills memang sangat pathetic.

Sekian

3 comments:

zino said...

jom pegi kampong pakngah... mengemas.. hehe

Kengkawan said...

hah?
nak pindah balik kampung ke?

Miss Mirror a.k.a Sam said...

cerita pasal makan2 ni.. buat I lapar la.. kat sini tgh hujan ni.