Saturday, May 12, 2012

Nak citer pun malas jugak

Balik rumah, had dinner. Later had a mug of piping hot white coffee.
Of course, 5,7,8,9,12 slices of banana chips.

"Ko lambat eh..Mak suruh beli ubat dia kat pharmacy tadi" Arif tanya sambil x kasi peluang nak jawab pun.
"Laaa apsal x cakap? Jom" The truth, kalau mak saya suruh beli kapal angkasa pun saya pergi belikan. Metafora je la. Gila, nak beli kereta baru pun saya x mampu.

It was 7.00p.m.
"Kedai dah tutup kot, x payahla" mak saya cakap bila kitaorang nak keluar rumah.
"7.30 kot dia tutup mak, Sempat lagi ni" saya jawab sambil sarung tudung.
Mak saya terus je kasi contoh ubat yang dia nak, which means memang dia nak sangatla ubat tu, if not mesti dia x kasi keluar rumah dah nak Maghrib.

Once sampai kat Slim River memang pun kedai dah tutup.
We stopped for Maghrib kat masjid tepi jalan n later proceed to Tg Malim.
There is a pharmacy beside Pizza Hut. Saya teringatkan nak talipon kawan saya nak tanya kalau2 dia nak suruh saya belikan sesuatu untuk the kids. Tapi rasa macam mengada2 pulak.
Sudahnya we bought ubat my mom je.
Then had dinner (again!) and then went home.

Speaking of d devil.
Tetiba nampak kereta kawan saya kat traffic light.
Speeding gila2.
Ke smer orang speeding macam tu?

No comments: