Thursday, May 17, 2012

terasa seperti Theodore Lambros

tak kenal?
Theclass novel.jpg
Dia adalah watak dalam satu daripada baaaaaaaaaaaaanyaaakkk buku kegemaran saya.
Kalau sesiapa yang sewaktu berumur 20-25 tahun tak pernah baca buku ini, rugi kot.
Sangat inspiring. Tapi kalau baca sekarang pun apa salahnya..
At least, saya fikir, bila saya baca buku ini sewaktu zaman belajar dulu, saya terus determined nak pilih jalan hidup yang macam mana yang saya mahu.

Ini buku cerita je sebenarnya. Hahhaha
Theodore Lambros tu sangat .... malas la cerita... korang bacala sendiri..

It just that, pada satu pagi, dia bangun awal sebab nak tengok review tentang dirinya dalam paper.
Erich Segal dengan bagusnya telah mendescribekan perasaan dan situasi itu, sampaila pembaca yang seperti saya inipun  feeling sekali. Padahal, tak pernah sekali pun orang publish mender pun pasal saya dalam paper.

Until last night.
When a friend texted, he read about me in a magazine.
I did not reply, tried to brush it off like heh... apa la sangat....
But I juz couldn't..
Nak makan pun x larat nak habis. After Maghrib I drove to pekan Slim River.
Went straight to my fav newsstand.
Scouring the said magazine.  Yess!!!!!

"Heh... they put me in the mag la weii" boleh saya cakap gitu...
Penjual tu pun macam excited sekali... Ke dia kesian tgk saya excited sensorang jadi dia tumpang sekaki.

Nope... Theodore Lambros is not my fav character in the story.
I wished I could be as selfless as Andrew Elliot.
That's why the first thing I did after that was..
texting my friends..
I really, really hope diorang x marah.

No comments: