Monday, June 11, 2012

Puteri Caroline?

Since Jac (Malaysian Idol 1) ni la kot yang saya rasa tertanya-tanya sebenarnya mana datang suara macam dia.
People been complaining she is sebijik dot macam Ella.
Well... the first time tengok dia keluar tv masa Ella call dulu, mak aihhh... sangat sangat "tiada market wajahnya itu".


Guess Ella n her team had done a splendid job transforming her into a hot singer.
People complaining lagi, even perangai dia pun macam Ella.
She was, until minggu ke berapa ntah, dia gelak dengan overnya... (akak pun sama dik, tapi akak x keluar tv so xder sapa yang sebok nak komplen)
but then the very next week n the week after sampaila final, x pernah dah lagi dia over macam tu.
Honestly, I don't hv an issue kot Ella yang gelak2, manja2, gedik2 macam tu. She's Ella afterall.
Kot Ella skema macam penyanyi lagu "Sepohon kayu daun rimbun" I might jatuh pengsan 4,5 kali kot.
(Ell, i memang peminat u sebenarnya... i could sing ur songs tooo )


Even though I rooted for Anas in the beginning, lepas separuh akhir, I kind of mesmerised by Puteri Caroline singing stints. "She's not talented but gifted" Azmeer cakap.
Entah.. judging from her previous appearance I bet hehehehhe errr masa skolah misti x dapat A+ pun English kot (akak pun x dik sebab zaman dulu xder A+) .

That's y when she sang Steve Tyler's song beautifully...
I was kind of ternganga.

Honestly, saya x berapa ingatla finale Mentor 5 cemana rupanya dulu.
But then I guess, I would never forget Mentor 6 finale for a very long long time.
Macam sangat hebat when all the contestants beria-ia sangat nak menang.
Which is gr8.
I like Ogy's theaterical perfomances too. Anas final song yang pas tu ada Johan tu pun sangat shweet.

It juz that Puteri Caroline bagus sikit je dari diorang.
Kalau Ella baca posting ni, saya nak cakap,
 "ambikla I jadi protege u.. I pun nak jadi cantik macam Caroline jugek... pwleaseeee" (sambing kelip2 mata dan lentokkan kepala)

We love u Ell..

2 comments:

Citarasa Rinduan said...

alhamdullilah, rezeki ella dan potegennya.

k.ayu tak sempat nak tgk tv semalam...

tahniah bt pemenang

Kengkawan said...

alaa.. kak ayu kan slalu bz