Tuesday, July 31, 2012

i very love u

one day a girl, smiled n said something which irritated me so much,
"I miss at you ticer", terus saya cubit n she and the gang ketawa bagai nak rak.

"sengajakan?" it puzzled me a lot. Later they told me they picked it up from Adnan Sempit.

Today, a new bunch of kids uttered those line above.
I very love you teacher.

The thing with kids,
sometimes they just want to test our patience.
Yeah right....
oh my english?

Sunday, July 29, 2012

cerita hari ni..

early morning n i skimmed tru, yellow-blue catalogue, coz i wanna find errr something.
but then, guess going to d store is d best way so
dengan gigihnya i drove to ikea.
yes, i m fasting, if thats on ur mind.
no the food did not bother me at all, saya pun terkejut.

as usual, i went up to popular book store n bought two cookbooks,
pizza making n cookbook for saffi, my niece who loves cooking..
why oh why la i bought those books, berat giler..

bought Four outdoor racks, a bathroom towel hanger, a tin for baking (again, i have one at home already)
a bathroom mirror, and a glass shelf for bathroom too.

was thinking of having breakfasting  with an old frien, when i realised it was almost five when i've done with my shopping, but he could not make it..
so drove back n stoppped to buy some food for iftar, nasi kerabu only..


harap buku resepi je banyak....
sekian

rasa mcm nak suruh je tv3 ulang balik majalah3 mlm td

sangat menarik.
tp sbnrnya, saya x berapa percaya dengan telinga saya.
when a certain ex-sprinter  cakap dia ngan watson nyambek je ppl ingat coz they r legend, n d sprinters lps  diorang xder yg bagus.

duh!
where was him when nazmizan won 100m in 22nd hanoi sea games after 36-year-old gold drought?

cess poyo.
in my humble opinion, dr m jegathesan, rabuan pit are legends.
so does watson nyambek, d record holder (10.3s), n nazmizan too..

but u... hello?


p/s ni gambar watson nyambek

Saturday, July 28, 2012

polly juice potion

watching harry potter, goblet of fire movie juz now.
as usual, saya memikir, 
if i hv those potion, who i m going to impersonate?

well..
anyone, as long as i could be in london,
jadi penonton kat olympic opening.

wishful thinking.
sangat buang karan.

sekian

Wednesday, July 25, 2012

thinking aloud is really not allowed

it juz that i was excited about d bangkok golf trip recently

me: so hows bangkok trip?
jie: ok...i came 3rd
me: wat hepen r u ok? i mean slalu g sana u champ kan
jie: (long silent)
me: but still, i m proud of u no matter what...
jie: playing good, but d other two playing better...

how i wished i didnt be so kiasu.. wen in fact i m not.. main scrabble pun asyik kalah je..
how i wished i didnt say all  those stupid dumb dumb things.
how i wished masa kecik
 kecik dulu lagi saya dah belajar main golf..

how i wished...

sekian

Vindictive?


vin·dic·tive/vinĖˆdiktiv/

Adjective:
Having or showing a strong or unreasoning desire for revenge.
Synonyms:vengeful - revengeful - avengeful - vindicatory
taken from here


The problem with people is...
they easily forget. Like the things they did here or maybe some more yang saya x ada hati nak tulis pun, but still dalam hati tarak lupa punya..

And  then, dengan muka x bersalah, keep coming, asking for favours..
hello?

I might understand if really a matter if life n death.
But if.. "boleh x kasi saya majalah yang ada gambar bla bla tu"
or "eh... tolong buat kan saya bla bla"..

Sangat tabik la dengan ketabahan itu.
Considering...

the life of me, u did something terrible to me, I'll never forget.
Of course I'll let u know that I do have long memories.
I hope by now u get the point.

Sekian.




Tuesday, July 24, 2012

puasa yang...

gosh!
sangat x larat today, berdiri pun rasa nak runtuh...
kids: teacher mcm  x ok je...
me: mcm x sangat..
kids: teacher sakit ke? teacher kenapa?
me: saya puasa hari ni...
KIds: hikhiik teacher.... kitaorang pun puasa jugak la...

haha.,..
tu je cter ari ni..
when it comes to puasa, dr kecik smpai skrg sy mmg konsisten..
melepek..
sekian

Monday, July 23, 2012

siri pompuan memang suka cakap lelebih.. again

afterall bukan apa sangat pun, menang 3 gangsa kat Sukan Malaysia je pun..
Alaa...

so better upload pics saja..
x nampak sgt saya over, eventhough saya sengih sampai kat telinga...
it juz that... ntah... lambat betul uploading ni...
x kisah sangat la kan...


Friday, July 20, 2012

Feza's

Sebelum saya menulis panjang, today is Fiza's last day.
Saya suka Fiza, partly because .. i do not know, let juz say saya rasa dia kawan dan rakan sekerja yang jujur. Sangat sangat..

After Ustaz Arif yang pindah last month, for d second time saya rasa sangat kehilangan..
Tapi idakla saya nak menangis bagai kan... But still, saya rasa sangat sedih la jugak.

Saya nak paste gambar dia, tapi kalau dicari memang x jumpa..
The truth, we only sit together kalau one of us having problem..
Masa-masa gembira, masing2 hilang dari radar..

But still...
who says kawan yang baik kena selalu ke hilir bersama?


Thursday, July 19, 2012

cerita cerita hari ni

1. yus came home with danish for a while, tp x sempat tgk wak tie pun.
2. jie's going to bangkok tonite, another golf trip until july 23rd. xder komen.
3. jie came 2nd in d recent tournament. i do not know nk ckp thniah r not coz normally dia champ.. but still sy suspect giler, becoz nofizan adnan jgn kata nk main golf, bawak bola pingpong dlm sudu pun konfem kalah...
4. x jd doing groceries today..too bad coz tmrow wud be crowded.
5. puasa hari sabtu, wic is expected.. but still, thrill nk dgr pgmuman dr penyimpan mohor besar tu sgt dirasai...
6, few ppl said that i looked slimmer today. x thrill lgsung. dcfact is i gained weight. Tp nowadays i opt for baju kurung saiz m, normally sy beli xl. dikuruskan oleh baju... cetttt
7.even saya buat muka x bersalah, but i still cuak when a friend ckp "jgn pergi pasar malam'.. rasa mcm... ehhhhh d truth was i never bumped into him kat pasar mlm tu pun... so... sapa pulak yg mereport ni hahaa..
8. okie... i havent finish lots of my weekly task.. somehow i really feel kosong this week... for no reason, i must say..
9. i juz realised i didnt hv baju raya, because d one that was meant for raya, saya dah terpakai dah...worst come to worst.. x yah ada baju raya la,..
10. ohhhh i really wished my bros will fix d lamps(note d plural form okeyy) in 12a because i m going to spend most of my time here during ramadhan... saya x reti tukar lampu sendirikk.



sekian

Wednesday, July 18, 2012

x reti betul guna tablet, catatan petang hari


x reti betul nk edit guna tablet ni.. jd sy biarkan until i hv time nk bukak lappy, bcoz at d moment mmg xder masa... kalau free sikit saya akan main games... tu yg xder masa tu..

i was fr 12a dis morning n listened to hot.fm.
serius lawak gler la panggilan hangit today... once i reached d workplace, saya paksa ija dgr sekali, of course sy x pndai bercerita, but still ija gelak jugak..,..

wat else to write?
i was flabbergasted when a kid dlm unsur unsur nk membodek, cakap i shud give them extra marks bcoz their form teacher is my kawan baik...
me: eh... xder kena mengena...
kids:  yee teacher penah cakap dulu

me: x laaa... kawan baik saya ni... (sambil tunjuk kat man yg ada kat situ.. untuk rekod, kalau kat sebelah saya ada makcik kantin pun saya akan cakap itu kawan baik saya jugak... saya x pilih kasih, sesapa pun buleh)
man: ye laaa... kita orang mana kawan baik dengan cikgu awak...
me: hisshh.... ada ke...  potong jugak markah kelas sbb wayar tu awak teraburkan...
kids:  ala teacher .. kitaorang dah kemas dah..... tapikan.. atas meja teacher ada gambar cikgu kitaorang kan.. x kawan baik apa lagi?..
man: ada ke gambar dia Jan?
me: erghh (serius x ingat)
kids: adaaaa siap letak gambar tu...


Jap.. seriously I don't remember
1. meja selalu full ngan exercise books, so x sempat nk fikir..
2. semua benda saya selitkan kat cermin meja tu, surat sakit d kids, gambar pasport saya, bookmark, notes entahhapa2 smer ada..
3. resit suratkhabar pun saya selit sekali


oh.. baru saya ingat...
Early dis yr Rzlan nak buat carta organisasi. Macam mana ntah, pas tu dia letak gambar kitaorang on my  table. Then... misplaced,  so saya print lain. Pas tu jumpa semula gambar yang Rzlan kasi, I do not know mana perginya gambar orang lain, rasanya saya pulangkan semula sebab we stayed in d same room.. I could always drop d pic on their table. But this particular friend xder meja... abis tu nk drop kat mana?
salah saya ke if after 7 months his pic still duduk kat bawah cermin atas meja saya?

(x faham plak napa saya defensif lelebih hehhe)

sekian.

Tv baru tapi terus tak best bila Wak Tie tak ada..

Sangat tension hari ni... tetiba sleepy giler.. guess cholestrol level makin tinggi la tu...
Balik rumah... yeayyy ada tv baru sukasukasuka..
terus saya menempel duduk tepi Acho n tengok ntah apa tajuk cerita melayu tu..
then my mom balik from kelas yasin, brought some pulut, ayam masak merak, bubur kacang and banana fritter..
saya terus makan, orang lain x makan pun..
we talked non stop , with uda too..

then masuk bila uda..
waaa rupanya dalam bilik dia pun ada tv baru...
sembang lagi...

juz now Acho came back.. asking mom if our neighbour, Wak Jaafar ada called.
ada miscalled, so Acho called back..
"Wak Tie meninggal mak?" tu ayat tanya, ntah probably Acho pun konpius dengan berita tu..

My mom. terduduk..
"Ari tu dia kata nak jumpa sebelum pergi".. mommy mumbled to herself, saya masuk bilik n called sundry n all.. saya x sampai hati nak tengok mak saya in that state..

The thing was, Wak Tie had been under d weather for almost weeks kot.. Last week d family took her to KL. Bila mak saya dapat tau, maghrib maghrib la dia pergi rumah Wak Jaafar nak tengok Efi (12), Kila (15) and Fahmi (13) yang tinggal bertiga.

Sangat ralat mak saya, bila diorang kasi tau Wak Tie suruh panggil mak saya sebab dia nak jumpa sangat sebelum dia pergi..
"kenapa x panggil?" mak saya tanya.
"Opah dah masuk dalam kereta tadi, kitaorang x nak la, takut opah nak cepat" diorang jawab..

See.... sehari dua lepas tu, mak paksa saya call Wak, n was told Wak Tie is getting better.. Mak saya sangat suka n d first question was, "bila nak balik?"

Malam ni Wak Tie, as we fondly called her will be home, for d last time.
Mak saya diam x bercakap, so we left her alone n g umah Wak Tie.
Efi was wailing, Kila n Fahmi just sit still macam tu.. Kesian... they r too young to experience this...

After 10 mins saya balik rumah, tukar shift, my mom plak g umah Wak Tie..
Now I m all alone.

Like mom, I'll missed Wak Tie too..
Dari saya kecik sampai sekarang kasih sayangnya x pernah kurang.. Tak pernah sekalipun dalam hidup saya dia kecikkan hati saya (which is rare, sbb saya kenkadang sentifive giler)...
She's a very good person.

May Allah blessed her..


Tuesday, July 17, 2012

nxt yr can bring henfon katanya...

i missed last nite prime news..
dis early morning news x dgr jugak...
n didn' t hv much time to read newspaper during working hours... but still d news  was making quite a stir today...

tonight i hv already promised d kids yg tuisyen kat umah for a nite out..
luckily, kat restoran tu ada paper.... so dptla sy tau duduk perkara....
laaaaaa masih peringkat cadangan lagipun... amendment pun x buat lg...
ceh.... wayang (ayatt bebudak dkrg)...

public opinion is much appeciated katanya

okii

oh ye...
 i must said i really had gud times with them tonight..


especially bila diorang x komplen pun saya nyanyi sekuat hati on our way home.
the truth Iqbal and Daus were deep in their slumber.
haisshhh

Monday, July 16, 2012

katil baru. ... again

this morning, i went to the shop again, boss xder, tapi wife dia ada..
kecik hati saya,dia x cat pun katil tu jadi putih..hmphzz..
dan dan buat kali ntah ke berapa, dia suggest suh ambil katil besi yang kakinya kayu..
saya x mau...
saya x mau katil kayu, x kisahla kayu  balak pun, sure patah jugak nanti..
saya nak katil besi, boleh anak anak sedara saya melompat sesuka hati,...
tapi saya nak kaler putih...

"xder kak, " dia cakap...
n dia promote lagi katil besi kaki kayu tu...
then saya ambik both, katil besi kaler maroon (thats d only colour available) n katil besi kaki kayu,
n rak buku, sbb tinggi
saya suka rak yang tinggi tinggi... padahal saya dah ada rak buku....ntah...

terpaksalah nik n abg dos balik lewat sikit...
tunggu orang tu pasang katil n kemas semula bilik...


saya mmg x reti buat kerja sensorang..
glad i hv them:)

total mess!

sgt messy la bila buat something xder reference... within walking distance... thats it..
both fid n i sgt blur n ended up, rs stress x tentu pasal..
kalau memandai nnt salah pulak..

i called few people (including you!), tp no one picked up d phone..
what izit with u ppl?

"td early morning i called u, but u did not pick up", fid told me over brunch, that's after both of us bertukar tukar fikiran yg sama sama blur over d matter...

"saya call tanpa perasaan, x pick up pun saya x kisah".. she added, n i almost choke up..
serius... these things really put us in awkward position.

i think fid summed it up better..
since sgt sgt blur, saya rasa separuh daripada perasaan saya pun hilang..
except... 
perasaan marah kat org yg x pick up d phone.... haha....

Sunday, July 15, 2012

katil baru...

badly needed, sbb yg lama dua dua dah patah..
last Sunday, Yatie n i went to d newly opened shop, becoz d day before i went with my mom, n d owner promised to give bargain price.
RM130 each... kat mudah.com pun saya check dia kasi RM 100 je... secondhand plak tu ...
0nly to be told stock ada kat kedai lama kat taman seroja....
bila pergi juz ada a boy saja. n he kniw nothing...

on Monday i went back d shop talked to d owner that i want those katil besi to be painted in white.... at whatever cost, tp jgn mahal sgt.. haha....
on Saturday, coz saya ada kat umah Saturday je...

on Thursday, Fid told me about d ikea sale...
dan, dan saya rs x sng duduk... kalaulah duit tu macam pokok kucai.....

on Saturday morning, went to d shop with nik.. kedai x bukak, it was 9.00a.m..
i had other fish to fry

Saturday, July 14, 2012

passing d baton katanya...


pic from here

not that i care much what people said.. i prefer to check the track record.
i was having brekkie on friday morning while talking non stop to man 
about classes which we r going to swap beginning next week when these two men whom ms baton mentioned in her speech joined us..


banyak yg dicakap, banyak yg kitaorang ketawa but these "baton" thingy will etched in my mind forever...
" nak kasi baton, tp dia dah jauh tertinggal... susah nk kejar org lain... 

oookkkk.... hemmmm
it taught me.... something

Friday, July 13, 2012

Cadangan menukar nama Parit.

Ini cerita dari Cikgu Hashim. Entah... saya lupa samada dia tengok  rancangan jenaka di televisyen atau dari mana pun sumbernya. Yang pasti memang cerita jenaka saja. Tidak kena mengena dengan yang hidup atau mati..
Parit, Perak
p/s gambar hiasan dari google, konfem bukan cerita Parit yang ini..

Satu hari Pegawai Daerah yang baru bertukar ke Parit, (kat Parit ada D.O ke) memanggil semua ketua kampung.

"Tuan-tuan nama Parit ni tak bagus. jadi bahan ketawa orang luar saja. Sila tukarkan kepada nama lain yang lebih komersil.." katanya.
"Tuan-tuan diberi dua minggu untuk fikirkan nama baru" Pegawai Daerah yang baru itu menambah.

Jadi bermesyuaratlah semua ketua kampung itu. Selepas dua minggu mereka berkumpul semula.

"Tuan-tuan sudah ada cadangan untuk menukar nama Parit ni?" tanya Pegawai Daerah itu dengan tidak sabar a.k.a eksaited.

"Sudah tuan", jawab wakil ketua kampung.

"Usulkan.." pinta Pegawai Daerah itu dengan nada gembira.

"Kami mengusulkan, nama Parit tidak perlu ditukar, tapi tuan sajalah yang ditukarkan" jawab wakil ketua kampung itu.


Sekian.
p/s Kesian...

pot luck

sharing is caring katanya...
but i detested it previously sbb at the end of it msti ada acara
sindir menyindir dan ungkit mengungkit.
i mean... hello?

the last time they had potluck, it ended well..
so i decided to chip in this time.
of course memberi setapawer dua kepada orang kantin is a MUST..

entah.....
flowery giler rasanya...
when Kamal, d toke kantin tunjuk muka sangat gembira n cakap,
"dah lapan bulan saya tunggu nak makan kuih ni"..

of course its not true kan...
skrg kan baru bulan tujuh..
tapi perempuan mmg suka ditipu..

sekian..

p/s x ambik gambar sbb as usual d samosa that i did were hideous.

Thursday, July 12, 2012

Pulangkan....(macam-macam versi)

Versi 1.
Had breakfast with Yong and Zana this morning. Of course ada orang lain, tapi macam biasa, jarang jumpa, banyak benda nak cakap.
I was d last person left the table. Picked up d handbag and went straight to Yong's room.
"kenapa akak bawak handbag" asked Zeda.
yep. I made up my mind not to use any handbag until I could afford a Coach or Birkins or (I'll google skrg Datin Mah pakai apa... saya nak sama ngan dia jugak hehehe)
"Not mine Zeda, It's Kak Yati, I wanna see how long she'll take before realised she left d handbag".
"Keep me posted kak" Zeda cakap..
The room was packed, ada Nol, Ezul, Zana and Yong. Saya berdiri sambil bergerak ke kiri kanan dalam posisi yang sepatutnya Yong perasankan henbeg itu.
Unfortunately she's not.
Growing tired I asked her to look at me closely. She did. Kenapa? dia tanya..
Penat. Saya kasi clue.. HANDBAG..
"Ohhhh beg aku" dia cakap..
Its full 5 minutes.
Kalau tanpa hint mungkin sampai pukul 2 agaknya..




Wednesday, July 11, 2012

its d closest thing that i'd say i miss u

no matter how-tak-batal-air-sembahyang i felt for Jie, but then theres few things yg saya rasa tak terbukak mulut nak cakap...
even if i told him, dia x kan faham..
nope, bukan pasal hangbag coach

so... 
saya duduk diam-diam sambil makan dan makan..
i hate eating alone bila susah hati...
n saya terfikir, kalaulah kawan baik perempuan saya masih ada...



might be pada masa ini, kami sdg ketawa berguling.guling...
or sdg menangis bersama... 

p/s pic from google

Bila sms atau whatsapp chat tidak berbalas..

saya rasa macam... eh kenapa ye?
salah cakap ke?
ke saya over sangat?
sebab selalunya saya tak sengaja sengaja nak kirim sms atau whatsapp semata-semata nak tanya..
"makan apa hari ni yang?"

eh... ada jugak..
especially if i know he/she is under d weather n I just don wan to be like makcik makcik yg overly concern
sehingga membuatkan he/she feels uneasy.
and after three days x balas n he/she is nowhere in sight, saya akan pergi cari kot..

dis morning, a friend kinda hangin,
"haraaammmmmmmmmmmm ko nak balas sms aku ye?"
LOL. no explanation needed kot..
Sebenarnya saya x jumpa pun talipon tu kat mana..
tu je sebab saya x balas.
xder sebab lain..

Silence is golden

Lagi 3 hari katanya...
Hati kecil saya hampir luluh mendengarnya...
orang tu yang cakap.
giving hint ke hapa saya tak pasti.
Yang pasti saya makan, macam biasa.
Kawan di sebelah saya cuma cakap, "oh ye..." dan terus makan.
"Oh ye" saja... tiada tambahan.

Akhirnya berbual topik lain.
Sedihkan... bila orang x peduli?

Dia akan berpindah lagi tiga hari, jadi dia mahu menikmati tiga hari itu sepuasnya,
panjang lagi skripnya. seriously saya  x ambil pot.
tiada keperluan.

Oh something unrelated, I was really not happy with something.
Saya ingat saya dah terer habis when I voicde out my opinion to beg to differ (seriously I tried my best to sound as professional as I could) only to be told off by Jie later.

"wait wait wait.. it might get u in big trouble. jangan hulur leher u untuk dipotong ye"
goshhhh... I know... so silly...
kenapala saya x diam je, macam yang saya buat sewaktu pagi tadi?

copied from here

Tuesday, July 10, 2012

mencari hadiah yang sesuai...

Feza akan bertukar ke tempat baru.
she's not d one I mentioned in d previous entry. She's well-liked by every one.
Sangat senang kerja dengan Feza. Sangat banyak barang-barang yang Feza hadiahkan pada kitaorang. Dia x kaya macam Siti Nurhaliza, but her generosity humbled me.

Jadi few of us, pakat nak beli something a bit u know... expensive as a memento for her...
I was voted as tukang kutip duit. Kacang je kerjanya...
n tukang beli hadiah..


gulp....
what to buy..
dia dah ada semua benda.... designers handbags, expensive watches, baju batik mahal n segala datuk nenek fashionable tudung dia ada, so does segala fesyen n branded shoes..
if one thing yg dia perlukan hanyalah kereta baru je..

thats of course, beyond our budget la kan..

something i learnt today

 gud riddance
i thought i was d only one who felt that,
n ... goshhhh... so do handful of others,.

alhamdulillah, said one,
and others..
well...
what if others did d same thing to us? mesti sedih eh...



here r d things i learnt today
1. kalau x tau diam, jgn tunjuk pndai
2. kalau pandai sangat buat sendiri, jangan harapkan orang
3. never take credit atas kerja orang, u may go forward with that, but nak patah balik mmg x boleh..
4. after u burnt d bridges DO NOT kasi tazkirah bahawa sesungguh Islam tu bla bla..
kalau terer sangat bab agama, u DID NOT buat perangai in d first place.



Monday, July 09, 2012

goodies.

menyesal pulak saya hangin tadi..
dengan dengan sendiri saja..

sebenarnya we juz dunno ppl until we work closely with them..
d one yg  double park tu memang not in my good list dalam hal pekerjaan..
no elaboration..

sometimes, there r ppl yang nampak mcm x best, but once we work together,
we juz kinda  'klik'...
for ppl like this, i'll do just everything..
even something mundane like d one i m doing now...

double parking..

ntah...
dh elok elok ada tpt parking, then parking la betul betul...
hangin betul, bcoz ari ni saya plan nk balik on time,
2.30p.m. that is..

tp dis particular person mmg sokmo sgt annoying..
shhhhhhh
kenapa dia mcm tu?
pernah x dia terpikir kalau orang emergency ke hapa..
entah orang sakit nk g klinik ke
entah nk g errrr movie ke..
takder sivik betul..



sekian...

spoil btul cerita ni..

it was midday, sy tgh kemas rumah, when domeone in d family bawak balik cerita ni.
one of my ex classmates is getting  a divorced.

"dah habis sabar kot" saya cakap
tapi respect jugsk dia boleh bertahan hampir 20 tahun. serius saya respek giler because as far as i m concerned, from d start pun rasa dah x stabil.

apa sajalah yang diorang sembangkan selama berkahwin?
i mean... hehhhhh... menyibuk pulak..



tu je la cerita ari ni... serius x best..
on different note,  saya doakan ada kesudahan yang baik untuk kawan saya tu...
harap harap dia sedar, kalau .dia pusing satu dunia pun dia x kan jumpa lelaki sebaik suaminya sekarang...
tapi yang lebih baik, baaaanyakkkk, alif satar cakap.

saya x cakap apa, melainkan doa yang terbaik.
sekin

Sunday, July 08, 2012

ella pun dah kahwin...


Saya suka Ella.. sangat sangat..

It juz that early is morning, received a text message berbunyi begini
'ella dah kawen, macammana ni, risaula, ingat bole kawen sama ngan ella, hehe'

kekdahnya...
bila orang tanya, si pengirim tu dan kawan dia yang sedang menaip entry ni suka jawab
'eleeeeeehhhh Ella yang cantik tu pun x kawen lagii'

see... by getting married Ella has put an unnecessary peer pressure to many singles out here..
but Ell if u read this..
I am still ur biggest fan...
congratulations
semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..
n... please dont change, we love you because you are Ella..

pic is from google


Saturday, July 07, 2012

waiting for acho

sebab sangat tidak seronok tengok tv sensorang,
bila di no18.
he will make cerita seram pun jadi kelakar, action packed would look like jim carey's movie..
tapi jangan buat lawak masa tengok bola.
sure dia buat bodoh je...

so still, saya terpacak dpn tv,
hoping he comes home sooner.

mom's obsession

shopping..
dan saya sebagai driver..
xder gambar..
tolong pegang barang...

somehow

nothing,
it juz that when i woke up dis morning
i keep thinking of u...
dem*
dah sewel kot

Friday, July 06, 2012

hari sukan sekolah

tetiba rasa ntahapa2.
dah sewel agaknya..
here's few pics, untuk kenangan di hari tua'
xder cerita.

Wednesday, July 04, 2012

he put it in writing..


copied from here

dem*.
i was extremely furious.
"y dont u go n see him?" jie tanya after he makes sure  norizan adnan mmg patut komplen ke tidak.
"whats d point... dia dah tulis pun..." saya tau jie nyampah je dgr, tp sebab kesian kot, dia tadah je telinga.

it was months ago.
that particular person, tulis komen yang meraban dalam satu dokumen.
well... honestly, its more show offing above anything else.
kenkadang orang ni, suka sangat kipas mengipas sampai lupa nak cermin diri sendiri.

"i could understand if he is such an excellent-outta-dis world type, tp sgt hampeh je, sama level ngan i , so...".. saya komplen lagi.

serious saya x puas hati.
 hmmmmm....
benda-benda bertulis saya memang sangat jaga...


well...
n today is nisfu syaaban.
hari berganti buku amalan.
kalaulah saya prihatin tentang segala yang malaikat tulis, macam peristiwa  di atas..
ermmmm...


hopefully... saya masih ada masa nak baiki buku amalan...


Tuesday, July 03, 2012

saya dan hasanol


berianya....

serious xder kerjaya...

ada miting. kitaorang duduk bersebelahan...
he took out his white note,
n we started texting using whattsap. ..
sblm ni x tau pun no talipon nol,
sbb dia asyik tukar nombor jr..

then ambik gmbo...

Monday, July 02, 2012

and I promise to be very quiet...



comel..
saya copy dari sini

The Marketing of Love Story

Waaa...
sangat bagus la website ini.
Ini ialah beberapa petikan..
Nak tau lebih lanjut bacalah di website itu ye...



This feat was accomplished in 1970 by Erich Segal with the publication of his first novel, Love Story, which overnight became a publishing sensation and spent over a year on national best seller lists. The young author was an associate professor of classics at Yale and an honors graduate of Harvard (class of 1958).



This interview with Mel Zerman, a former Harper & Row executive, appeared on American Legends web site in December 2006. After leaving Harper, Mel founded Limelight Editions in 1984, a publishing house dedicated to the performing arts which were for Mel a life long passion. He died in New York City in April 2010.

AL:Did the sales department at Harper & Row have any indication that Love Story would be such a tremendous success?
MZ:As I recall, the book began life as a movie script. Erich's agent said it would be better if it were done as a book first. She thought it would be a certain best seller. Harper didn't realize exactly what they had. The first printing was going to be comparatively low-- 5,000 copies. Then, at the last minute, it went up to 7,500 copies which in retrospect was laughable.
AL:What caused the book to take off as it did?

 
MZ:
The book burst on the scene one morning when Barbara Walters, who was a TV hostess, began her program by saying, "I was up most of the night reading a book I couldn't put down, and when I finished it, I was sobbing. I cried and cried." That's all the women of America had to hear. By the time bookstores were opening all over the United States they were getting calls for a book called Love Story by someone you never heard of named Erich Segal. Harper went crazy. We were out of stock within hours.

AL:What was your reaction to the book?

 
MZ:Did I like it? No. But I recognized how saleable it was because I cried, too.
AL:Segal was a popular guest on the talk show circuit-- Johnny Carson, Dick Cavett.
MZ:
It was the easiest book to promote. All over the country interview programs wanted him. There was hardly a major radio show or TV show he wasn't on. Harper sent him on three tours, and he loved it. I have never known an author who got more pleasure out of being on these shows. He was born to do this. He talked a lot. He was interesting. He was funny. The fact that he was a Yale professor and taught classics, not contemporary literature, added to this allure.

AL:Like Alfred Knopf, Harper was known as a literary house. Did any editors resent Love Story?
MZ:
Editors didn't want to speak against it, but they didn't want to pretend it was literature, or, except for the money it was bringing in, was a book that Harper would be proud to publish. The late Stuart Harris, head of the publicity department, was very serious about literature. He didn't like the book. He didn't like the author. He turned Segal over to his very competent assistant, Lisl Cate. He said, "Here, you do it." He would have been happy to handle Aldous Huxley.

AL:In those days, many of the editors in New York publishing had patrician backgrounds.

 
MZ:
I remember one person particularly, Frances Lindley, I admired tremendously. She had a vocabulary that I have never known a person to have and use. When I first got into publishing, I expected everyone to sound like that. Nobody did. She had no use for the book, but since she was in charge of advertising, she spent a lot of money advertising it. Ironically, she later became Segal's editor.
 

AL:Segal wrote the film script for Love Story which Bob Evans produced at Paramount. Did Segal talk about that experience?
MZ:
Although he didn't specifically mention Evans, Erich Segal had no use for any of those movie people. He expected to do better than he did in terms of money. On the other hand, he liked Ali MacGraw tremendously. It was as if she brought the character he wrote to life. He thought that any other actor could have done as well as Ryan O'Neal and that there were a few actors who could have done better.

AL:The late Al Aronowitz once said that the only person he knew that money didn't change was George Harrison. Did success affect Erich Segal?
MZ:
Erich and I became very friendly. Once, at an ABA convention in Los Angeles, he insisted Harper book me in first class, instead of business class, on the flight home. He told the head of the sales department he wasn't leaving without me. Basically, success didn't change him. He knew what he was capable of before he had shown the world. He was happy to be in the limelight. It was what he had always dreamed of.

AL:After Oliver's Story, the sequel to Love Story, Segal left Harper. Were there any hard feelings?
MZ:
Harper turned down the book he wrote about doctors. Erich knew, and his agent knew, he would have no problem finding a new publisher. Nobody in commercial publishing would say, "I'm happy he's gone." It was all very well to have Aldous Huxley and Thornton Wilder. That was part of the Harper heritage. But there were books that weren't part of that heritage that kept the company going. Today, of course, it's totally different.


Sunday, July 01, 2012

silent mentors

the last time saya tengok majalah3, sambil ternganga was early... dis year, kembara blues penyanyi dikir barat tu ke amereka... ....

ni gambar ambik google... memang bestest la issue tu..

kalau in five mins, saya rs bosan, means saya x tgk lgsung dah lps tu.. 
and last nite was awesome..

lupalah tajuknya.. 
it was about penderma jasad di taiwan n jasad diorang digunakan oleh medic students untuk amali. 
utk perkara biasa kan.

yang luar biasanya bila tengok ritual  tu...
wahhh ....h
macam tu ye, hebat betul siapa saja yang terfikirkan hal ni nak di dokumentasikan.

lama dulu saya pernah terbaca, hal yang sama dalam buku erich segal, the doctors..
ni gambar ambik kat google,
sesiapa yang pinjam buku saya tu, tolong la pulang..


sekian