Friday, September 21, 2012

cerita hari jumaat- cerita 1


I do not know why, bangun tengah malam tadi tetiba saya teringat dis particular friend.
Saya jumpa dia setahun 2,3 kali je kot.
By right next year kot baru saya akan jumpa dia lagi.
Itu pun kot ada event yang sesuai.
Saja saya tulis awal-awal, so that, x payahla teka, ni cerita kawan saya yang mana satu.

Dia lebih kurus dari saya, lebih rendah, lebih kecil molek, lebih ladylike,
segalanya lebih la.. dan lebih cantik jugak.
ohh.. lebih stylo, compared dengan saya yang natural-born sloppy ini.

Sangat manja-manja dia ni bila bercakap, one thing yang mati hidup balik pun saya xkan boleh compete.
Rupanya ada satu lagi yang memang saya kalah ngan dia.. hahaha..

It started when Abang X, as she fondly called him, and since saya ada sikit seriau panggil orang abang so I called him Abang Encik X instead, asked her why didnt she buy a car.
Dia jawabla, tapi tanpa diduga, dia merasa perlu untuk menjawab sekali lagi kepada saya, sewaktu kami menuju ke restoran-cap-ayam.

Sumpah, saya x tanya pun. Tapi dia yang cerita.
Beginilah ceritanya..

She knows dis guy la kan. After some times rasa macam he's d one, so diorang start planning for future (whatever that means la kan). One day, d guy suh buat loan for something n she did.

Me: Babe, dats relationships 101 la... never part with ur money! (saya mencelah)
Her: Aku percaya dia zan... (dia menjawab)

Sangat percaya punya pasal, she asked for transfer to Malaysia (hahahah sblm tu dia kat seberang laut). Few weeks later (saya belasah je, but if I m not mistaken she said, x lama pun lepas transfer) she learnt d guy's true color. Mmg skandal sana sini. Once she found out, at that time they were in d car, she kicked d man.

Me: U what?
Her: Yess, aku marah sangat, aku tendang dia, sekuat hati aku.
Me: Sampai ke kaki? I mean, in d car kan?
Her: Boleh la.. (dan dia buat demonstrasi)

Wohuuuu....
Memang dengan saiz dia, kaki dia memang ngam-ngam akan sampai kat driver.
Besides, she in her teen she was her states athlete (x mo cakap acara apa, nanti korang tau).
Sangat cari nahas la lelaki itu.

Nope, they didn't get married.
But she still pay the loan.

And i never asked her about it. Never.


2 comments:

cHeRyNa PiReS said...

itulah pasal kadang2 susah nak cakap.
Bila tengah ada mood transition...hati tgh berbunga2 siapalah nak dgr cakap kita.

Tendang tu dpt apa?
Nasiblah tak disaman atau kemalangan.

But...sure puas hati kan?
Hehehehe...

Good lesson...keep it up!

Kengkawan said...

but still kena bayar loan..
ada sedikit x puas hati disitu hahahah