Sunday, September 30, 2012

cerita lelaki kawen lagi tapi tajuk di hujung cerita

Lepas cerita tadi, Mr Azhar lak cerita pasal pakcik dia. Wifey n anak anak memang kerja best n well off, then satu ari pakcik dia cakap nak kawen lagi.


Azhr : Isteri dia offer nak bagi dua ribu sebulan kat pompuan tu
Man : banyak tu..
Azhr: kot la kata kawen sbb nk tolong pompuan tu.
Me: wuiishh.. free je
Azhr: tp xder... dia kawen jugak..

ish ish ish...
by dis time kitaorang sama2 geleng kepala.

n turn Man pulak cerita.

Ni cerita kakak ipar dia punya abang. A Datuk. One day they went to Indonesia. They went out to eat something, n his friends dah ckp jgn mkn, tp dia  mkn gak.

"hah melekat ko.. kawen la ngan orang yg kasi makanan tu" dia sambung. Perlu jugak dinyatakan sejak tahun 2000 saya dah membulat tekad xkan percaya tntg ubat guna-guna dlm makanan, jd saya x percaya sgt la...

Sambung citer Man..
Dlm masa 6 bulan kawen abisla duit 300k, beli kereta, umah, tanah n lembu utk pompuan tu. Once d wifey dpt tau, dia sedih sgt coz ngan dia kemain mintak satu hapa pun x dapat. So d wifey suh decide either ceraikan dia r pompuan tu.

Since isterinya dah bertegas, malu dengan anak-anak dengan kawan-kawan dan sedara mara lagi, he called the Indonesian's wife, ceraikan dia sambil menangis di belakang pintu.

Me: Tak baik Man... runtuhkan mesjid..
Man: Jan.. pompuan tu nak duit je... ko ingat ada ke orang ikhlas nak kawen ngan orang tua?

Pas tu Man tambah cerita pasal perempuan mata duitan.. Jap..

Man: Jap aku belum bagi tajuk lagi cerita tadi.
Pulakla.. kitaorang dah start ketawa bagai nak rak.
Man: Tajuknya DATUK X MENANGIS BELAKANG PINTU.

Serius kelakarla.. apa ke pesennya dah cerita baru kasi tajuk.
Tu yang saya suka menempel kot Man bercerita. walau dengan siapa pun..



No comments: