Saturday, September 29, 2012

Lawak terbaik Man

As usual kot Man tengah bersembang saya suka menyempit dengar.
Tak kisahla dia sembang dengan siapa pun, walaupun dia suruh saya g jauh2 tapi saya tetap menembokkan muka juga.

Ari ni man cerita ngan Mr Azhar pasal kawin lagi.
Seriously, I m a bit annoyed la,
Cari bala kan? of course I speak out my mind.

Man:  Jan, kot lelaki cakap nak kawin lagi takkan punya... selalunya yg senyap tu yang buat pe'el.
Azhr:  Betul tu...
Man:  Macam kawan kita yang pindah ke negeri xxxxx tu, senyap2 kawen lagi.
Me:   siapa?
Man: dah lama dah ... ko tau kan Azhar?
Azhr: x tau, sapa?
Man: aku ingat sumer org tau, x tau sudah.. aku x nk cakap..

Pastu, man buat2 tdo..
sebijik dot macam perangai my bros bila x nak cakap..
cehhh....


Me:  Cakapla...
Man: Ahhh xder aku x tau..
Me: bagila clue
Man: tak nak, nanti korang tau..
Me: oookkk pindah yee.... hah... Ustaz Sobri

Honestly saya kenal sangat Man, ustaz tu antara kawan yg dia suka sangat.. sengaja saya sebut padahal I know, he wasn't that type pun..

Man: hehhhhh simpang malaikat xdernya Sobri mcm tu...
Me:  Then siapa?


Lepas tu terus la Man cakap siapa n bila...
dan saya pun terus doakan semoga isteri muda lelaki itu akan buli dia teruk-teruk..
saya mmg emo bila hati para isteri disakiti.
I know how much she sacrifice to make d make d marriage succeed, ni balasan suami dia eh?
because I was close with d wifey, she taught me cooking once upon a time...


Patut tajuk entry ni tukar je, lelaki tidak tahu diuntung itu kahwin lagi sudahnya..

4 comments:

cHeRyNa PiReS said...

aaahh...macam2 cerita sayang.
tp kadang2 susah nak cakap juga.
ada lelaki gatal, ada perempuan miang, ada inzal dan ada senggama (jeez..i hate to use those words!). maka jadilah juga.

bila nok itu menguasai otak, susahlah. tapi kadangkala hati yg tak cukup kuat nak mengatakan tidak :)

zino said...

salam hujung minggu..

Kengkawan said...

sha,
yup, but dis particular man mmg dr dulu lagi come in full package -poyo, buli isteri n suka test market kot.. haha..
n d wifey cantik giler n very nice i tell u..

Kengkawan said...

pakngah..
hepi wiken too