Wednesday, October 31, 2012

@padang serai

d class ended 30mins earlier, by right I shud have enough time to pay a visit to Angah's crib in Guar r maybe browsing to d latest Mikasa finery dinnerware in d showroom at d nearest factory.

yep, kilang pinggan mangkuk Mikasa yg femes tu kat Kulim je.
I've called them up n was informed d showroom closes at 5pm.

Supposedly I hv ample time nak melayan nafsu membazir tu..
it juz that, saya gayat kalau sesat n couldn't be back to d apartment before d gate close.
n I think, either saya ckp pelik sgt or mmg org Kedah ni yg pelik, every time saya tanya direction, they will lead me to somewhere else, like...... oh well..


ok ...
maybe saya yg pelik because I couldn't stand d gps either...

so,
when a groupmate from Perlis offered to take us outing to d nearest small town, u bet, misti saya melompat.

d four of us went to Padang Serai.
it was raining heavily but Yus determined to buy a sack of maize. yeppp satu guni jagung yang segar. Ila, d cancer survivor bought some fruits n Kak Aida also carried a bagful of food as well.

I wanna buy laksa kedah. I really love laksa kedah, laksa penang, laksa johor n segala mak nenek laksa pun saya suka. unfortunately, might be due to d heavy rain, it did not open yet.
too bad.

then I opted for popia, I bought both basah n fried.
both r yummilicious, at least all my housemates love it.
me too..

no pic.


by the way, on our way back we saw nite market near our apartment too.
I hope they sell good laksa kedah too..

goshh...
sgt ambitious rasanya nk menapak ke pasar malam dlm hujan.


sekian

workshop: making it work

d second day session began with a bang!
someone really pissed of n it was ugly.
other than that, every thing are smooth sailing.
especially d  workshop.
currently we r trying our best to come out with a decent end product, applying d knowledge n skills we hv learnt.
goshhhhh...
it helps.. i mean..
d internet is d biggest invention to d mankind.. ehehe.
gone r d days where one have to carry around all thick books n memorised all those details,
which might eaten up ur RAM. 
one quote from NCIS summed it up,
when u hv any qualms, try d internet.i like!

Tuesday, October 30, 2012

web of lies part 5

seriously saya sangat gayat dgn cerita td.
love could blinded u, n by the d time u ce back to reality, it might be too late..

nauzubillah..
i could happento anyone .
happily married, happily single or whoever.
educated, well educated r uneducated r included.

the least we could do is knock some senses to those yg terjebak dlm cinta terlarang.
jgn galak sgt bukak aib orang kalau mmg xder niat nak membantu sikit pun..

ini pesanan untuk diri yg selalu terlu
p

web of lies part 4

at 50s d aunty had nothing, reta pun mmg xder coz the man was not a well off man. i bet she will never blame d man when she had to move out coz nosy ppl mula terbau something fishy after his death.

tempat baru, mulakan life baru n creating new lies nk tutp cerita bersekedudukan tanpa nikah. it was unbearable, dont u think so.

"

web of lies part 2

well.. jap td g dinner. we hv chicken with papaya curry, sweet sour egg n long bean with egg.  oranges for appetiser ( for me its appetiser la) n ayo asam boi yg even though dah saya campur setengah gelas air kosong still manis giler.... serious manis la org kedah weiiii.... tapi nasi n lauk pauk tu mg tip top.

smbung cerita..
in her 20s, when she old enough to know, barula dia tau, her aunty never married. NEvER.

"i thot u said they stay together. x kan org lain tak tau?". somehow saya pulak yang hangin, masa kecik kecik ustazah cakap zina tu haram.

thats how d aunty created lies upon lies. padahal smer orang tau dia tipu. family members dah berpuluh tahun nasihat. tp x jalan.

"whre r they staying?" still saya x puas hati.
they stayed at a small town, but ppl never suspect anything..

"whatt?
if u see my aunty, u pun x sangka. dia ckp.
d aunty is very ordinary woman, hv a respectable job, but always dress sloppily. kalaj diorang x belikan dia apa apa , sloppy la dia smpai sudah. but she was generous with them, thats y, they love her.


web of lies part 3

the affair been going on for 20 year, ni saya yang congak sendiri, x sapa pun jiran tau.

b











family members mmg nk report, tp x smpai hati.

" xkan la dlm masa tu xder sekali pun d man propose?" saya tanya.
x. memang lelaki tu xder intention pun nak kawin. until diamening 2,3 tahun lepas.
d aunty la yg jaga dia kat spital, n everything.

"i think she loves him so much" cinta agung, smpai x peduli halal haram.
tetiba my eyes moist. i could understand why d family never report to majlis agama.
i know i m being stupid, but ...
sometimes love makes u doing stupid things n before u know u, there is no way out.
u stucked forever.

web of lies..

ni cerita smlm.
saya jumpa encik x n mintak maaf sebab saya silap sangka. tu je saya cakap, all d time muka the other friend terbayang2, gila x berani saya nak jadi mulut tempayan lagi


 it juz dat tak tau hujung pangkal, guess one of my friends ni tgh sgt marah dgn one of her close relation, then she splurt,
"dia nak jadikan our aunty tu idola dia agaknya".

as usual, i asked, n she told me, jadi inilah ceritanya..

since she was small, aunty dia sgt baik, n selalu take care pasal anak saudara. her husband was a divorcee n they hv no child.

bila dia dah umur 20s

@karangan,

i guess d flu n runny nose dis time really affected my brain as well, habis saya jadi pelupa. thnx god i've written up few to do list things before raya if not, dunno la.....

yesterday i was late. n today too.
i managed to reach kulim  quite errr early, but ghen it took hours before i reached sg karangan.
i was starving, scared n a bit errr hopeless so i ended up bring my f4 size purple note book and stopped at smk sg kob, where i met two teachers who were in d midsts of discussion.

me: cikgu, sy mcm sgt sesat ble x cikgu lukis peta pergi ke sg karangan?
them: awat smpai sini? jauh lg ni?
me: td org tu tunjuk sini..
them: lainnn... ni karangan hok tu sg karangan..

jadi mereka berdua melukisla dgn detail, segala la dmark pun diorang masukkan.

thanx god.. sampai, tp sgt lewat..


i dunno their names, but one of tnem stayed at taman kenanga r so ething...

n i was puzzled? landmark lagi ker?


"tak... ni rumah saya dia cakap

Dlm keadaan biasa saya ketawa kot. tl tgh stress saya ckp ,  n tah apa saya cakap

Sunday, October 28, 2012

yus n diana

juz wanna attach d lic.
gler lambat nak upload..

newah, congrats bro

Friday, October 26, 2012

Disgusting!

Saya rasa nak menangis bila baca sms dari Fid.
"bukan encik X, kita silap skandal,  tapi orang lain. Kesian Encik X"

Dia hantar mesej awal, keesokan petangnya baru saya baca.
Kalau saya menangis air mata darah pun it won't change anything.

I m a strong believer friends shud be together tru thick and thin.
A good friend shud be true to one another.
A good friend shudnt backbiting.
Goshh what have I done?


Perempuan! 
Jie cakap bila saya kasi tau saya silap orang.

The other friend said something which I won't forget, for the rest of my life.
Setakat ini saja cerita saya.
Takkan bersambung sampai bila-bila.

I hate myself for being so mean and inconsiderate.
I hate myself for not being a good friend.
I hate myself for being judgemental.



hari ini hari raya korban

Nope, not woke up with d gurgling sound of Panasonic washing machine. Thanx god Anjang came back a day earlier, n dari Asar semalam dia dah cuci kain,  tinggal sidai je. Dia juga yang sidai. Gr8!

Yus a.k.a Majlis Bandaran came back last nite, so subuh subuh when I opened my eyes, rumah dah siap kemas. Funny, his wife pun sama naik jugak, so diorang berkemas secara berduet. Angah n Nick as usual in charge of preparing brekkie. We had nasi goreng, bihun goreng berpasangan dgn lemang, ketupat palas n yummie rendang. heaven! Tak lengkap kalau takder dua tiga jenis air. Air nescafe, sebab Abang Ngah cuma minum Nescafe dan adik adik dia pun tumpang sekaki coz somehow Angah buat air Nescafe sedap sangat. Nick's Tea is so famous and menjadi febret Yus sejak bujang, so kalau Yus ada mesti Nick buatkan, again kitaorang tumpang sekaki. Saya tak faham kenapa Along cuma suka buat kopi sampai satu pitcher. Tak nak membazir, kitaorang habiskan juga. Anak-anak suka Hot Milo, layan jugak.

Not just brekkie, lunch pun diorang (read Nick, Angah, Uda n Along ) prepare sekali, ayam masak merah, sambal belacan n soup. together with ikan goreng, salad n some fruits.

banyak?
sbb  lepas Jumaat ada kenduri, pagi tadi buat korban depan rumah..
Saya sangat suka. jiran yg xpenah tgk muka pun dtg. I like!

n all d 16 anak sedara were here too. gosh...yeap, it was wunnerful, d nieces yg dah besar also contribute to extra  manpower.  a bliss!
Mak Andak x payah buat apa, kemas rumah pun Achik Joe yang buat. Gila hebat...
n adik is on  leave, jadi bab peralatan, n memunggah stoe dia yang buat.
super divine.

In fact, bukan saya seorang je  yg xder kerjaya, Baby pun sama.
masalahnya bila kitaorang g dapur, semua pun dah siap..

wahh.ini baru betul betul beraya:)

sebagai menghiburkan hati semua, kami berdua nyanyi lagu yg sedap.
sepatutnya sedap, tp belum apa apa anak sedara dah jerit jerit suruh stop.
very typical!
yep.. few things in life never change:(

Selamat hari raya untuk semua yang membaca entry ini.
biasalah, hari raya, macam-macam kita korbankan,
Harap-harap kasih sayang akan terus kekal abadi.
Maaf zahir batin.

Thursday, October 25, 2012

besok raya

Seeing d news on the pilgrimage thronged Arafah for wukuf, really send a pang of sadness to me. But then, orang selalu cakap, orang jahat Allah x jemput.
Guess I would try my best no to talk, mentioned or think about d previous incident which written previously in d previous entry anymore, (redundant betul ayat ni).

I m going to focus on d sole reason y I m blogging.
Menulis untuk kenangan diri sendiri bila dah tua.

Untuk kenang-kenangan,
Semalam Siti Suraiya n Yuniza dtg mintak resepi choc chips. saya eksaited giler n terus jerit kat uda, ikut hati nak je saya suruh d kids amikkan gambar. sbb x tau dah berapa o juta kali saya merajuk sbb adik breadik plus anak sedara x mo mkn beskut beskut yg saya masak.. haha... n masa kecik dulu, my late dad was d only one yg akan tetap kata sedap, wherelse semua orang buat muka...


'makanla..."
saya akan cakap mcm tu ngan dia..

"sikit je tau... manis ni,".. dia berhelah hehehe


tp xper, saya x putus asa  haha..


so dis morning I woke up at 4a.m. n started off by baking d mcm-sedap-la-jugak choc chips cookies, sambil coated d almond london. then followed by buat cornflakes madu.

pas tu mopping d floor, n then tertidur plak..
now m thinking of mengambil daun pandan untuk dibawa ke kubur..


pernah tak saya cakap saya sangat sayangkan ayah saya?
x pernah sehari pun saya lupakan dia..


sekian

x sampai 24 jam lagi nak wukuf.

Dan saya menyebokkan diri memikirkan hal dunia. The other fren mengklasifikasikannya as 'mengumpat menjelang raya'.

 I prefer d term discussion' more, because that what we did, discussing whether d scandal really exist r just a baseless allegation.
 ces mr alligator!.


Jie ckp jgn ambik tau sgt. panjang sket tazkirah jie kali. of course I will talk to Jie, saya bkn ada kawan nk bergossip n d fact he had short span memory is a bonus:)
but then how could I not when d wifey is my dear friend?

The other friend said quite d same thing.
men!
n he kinda think that it was juz a fling n it wud be over soon.
I doubt it. not  when dis person hobinya mmg bercinta.
I m tired of tolerating his gedikness. tired of closing my eyes n pretending things werent happen. in other word I m saying this is not mr alligator first time.
Of course I noticed his previous infidelity.

The other friend kinda err.. I dunno.
For years, hal-hal peribadi tak pernah masuk dalam agenda perbualan.
But this incident is just..
Suddenly the line just vanished.
So tired of bottling up things.\

I hate u man.
Truly, Deeply, Madly.

Wednesday, October 24, 2012

mat bunga.

i was having brekkie with fid n we were talking about d exams when suddenly she looked elsewhere n giggled.

fid: so sorry.. i was thinking about someone.

so she told me about dis particular someone who received a phone call under the name "my precious". he was patah leher talking to his so called precious n was teased by d crowd of 4,5 org yg xder kerjaya at that time. instead of his usual aku kau pronouns, he chose saya n awak which was... intriguing..

few mins later a colleague came, n he called her... awak?
hawwwww so she must be... errr his precious?
goshhhhh both of thm r married.

terus saya x selera nk makan..
n my mind working overtime memikir soalan spot dan ramalan cuaca...
his wife is my good friend, that is.

kalau ustaz arif ada, i might talk to him first.
but he wasnt, so i had battle among my conscience to talk to the other fren.

he said, dia x terkejut.
heh?
he added few juicyo

Monday, October 22, 2012

lagi 3 hari nak wukuf

n kat mekah pulak hujan.
hujan rahmat.
d jemaah must be thrilled.

tu je nak tulis.


sekian

Sunday, October 21, 2012

kenapa saya perlu percaya?

rasa x bole nak percaya, i havent finish menyapu sampah umah yg sekangkang kera ni dari pagi till now. n kain pun x habis lipat, n lantai pun konfem x mop jugak.

reason being, becoz i keep thinking wat d doc said yesterday.
goshhh....
very not norizan adnan la nak tenggelam dalam self pity cenggini
(ayat motivasi diri sendiri)

guess.. i could go out n spend some quality time in... shopping complex.
kain, lantai n langsir yang x gantung lagi tu could wait..


happy weekend kengkawan.
sincerely hope u will be happy..



sekian

Saturday, October 20, 2012

pain pain go away

x
x
  1. doc, i started feel d sharp pain on monday, tot if i watchout my diet n all it wud cease. on thursday d pain became frequent n severe, i tried few meds which happen to be in my ice-box, but it just u know, un bearable.
  2. pergh.. gila skema susun ayat. 
the truth i hate d selak-selak part. y oh y, susah sgt nk cari doktor pompuan?, ke saya sorang je yg kurang bernasib baik?
he, i mean d doc that i met today is a he, asked few question n examined ok.. on that part.  n then asked another few questions n some more n lastly,
"if d pain persisted, go straight to hospital, do not go to any clinic no more".

"and dont cry" he added.

ok












u

Thursday, October 18, 2012

pasca ungkit mengungkit part 2

if i m dreaming, pls dont wake me up.
honestly i was so touched, with a friend's effort,
yg mengambil pot ungkitan saya ari tu.

i hope he didnt, because... u see
i forgot apa yg dia ungkitkan.
goshhh...

cerita lain,
the other friend whom i mentioned yesterday, uploaded something about adab berkawan.
when we met dis morning, i told him, i wont ngumpat orang lagi dah..

i wrote it up here, so that i wont forget.
unless, dia yg bukak thread dulu,
saya sudi menumpang sekaki.
(ayat bunga bunga neraka)

sekian

another sleepless night

dem*

Wednesday, October 17, 2012

Then just said NO and walk off

I was ... ok... really pissed off over something.
Or someone.

Guess, dis is d last straw kot.
Hello..

Habis semua motivational webbie saya bukak..
And i found dis.

 Most people don't have that willingness to break bad habits. They have a lot of excuses and they talk like victims. 
Carlos Santana 
Read more at http://www.brainyquote.com/quotes/keywords/excuses

and I talked to the friend, he was quiet, since I told him dont say anything.
 still kepala saya serabut. 

then I texted Jie. 
He was in d middle of preparing for Bangkok Trip and a new course opening.
Still, he could find time to give a sound advice.

Itu saja cerita hari ni.
I bet Jie dah lupa pun apa saya cakap.
Tapi the friend tu on his way home sempat lagi mengusik hal pagi tadi.
heh?

Tuesday, October 16, 2012

i hope he didnt wait until october

to say, "selama hari ni kita silap la jan ".
kot ngan orang lain saya sentap kot..

tapi dengan man, ok saja, jgn susah susah..
selalu pun dia ckp cenggini.

"tapi man"... saya nak komplen
"dah siap, bak sini thumbdrive" dia jawab senang hati.
"kita xder la thumbdrive" slalu saya jwb gitu.
"aku pun xder, pegi mintak ngan sharul" sensenanb je man suruh.

sensenang je org tu kasi pun.
hidup xder tekanan...
tu yg sampai oktober still x settle


*sigh*

After Arabic

The last day of PMR examination.
This morning they had Arabic, Ustajah also had butterflies roaming in her stomach:)

I put on my new baju kurung chosen by my niece, Saffi and a new shawl which Sha mentioned as a blanket hahahah..
It's a day to celebrate, after months of on-muka-askar-mode, now it is the time for them to see d better n brighter side of  err...me (ehem..)
But then,  they don't even noticed :(
Boys...

I tried to chase the girls for picture together, but they were walking too fast. Starving maybe.
Maybe next time.


Monday, October 15, 2012

Ok.. sila ambik tisu...

taken from here and the tips are copy-pasted from here

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah mempunyai teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu mener
ima kamu apa adanya, di hati dan matanya anda selalu yang tercantik walaupun mungkin anda merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa sahaja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’, ‘Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah didedahkan. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati? ‘

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari.
Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20]. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan kerenahnya. saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

Sunday, October 14, 2012

makan gambar betul budak ni..

d day didnt start well. No elaboration.

 Dis pic was taken after d games.
It was almost six, n the boys guardian still x nampak batang hidung.
So, I asked them if they don't mind to stay there with the two guards.
Since I'm not very good in describing people, so we snapped d pic together.
Apa hal pun ada bukti they r safe n sound.
Saya rasa budak baju biru tu sangat fotogenik. Kat luar dia biasa je,

Tu je kot.
erm... the friend dengan tidak disangka shared a juicy gossip.
heh... x tau apa yg lebih mengejutkan,
d fact that perkara yg saya ingat khabar angin tu mmg betul berlaku,
or the friend yg selama ini nk bukak mulut pun payah tetiba sgt ramah plak.. hehe


Saturday, October 13, 2012

I wished I snap piCS@STADIUM IPOHtoday

Banyak kali dlm hidup, we did something we detest in d name of friendships. just like what I did today:).

I juz hate eating alone, so I skipped my lunch.
goshhh by 5 I was starving n rasa macam bole makan kerbau. duh!

I hate d bumpy bus ride too.
 d space is too small for my american size leg.
serious sempitla.. n d driver played d Tamil songs all d way. Luckily on our way home, he played d dvd, Tamil songs jugak, but I like it sebab ada subtitle n d singer is well..
 candy for the eyes gitu.

I dont like d food sponsored by the organiser.
Sedap mcm mana pun, bila dibungkus dlm polisterin a.k.a white coffin terus xder feel nk makan.
I wished I could go to err mc d.

Normally whenever we go to Ipoh, I'll find time to window shop.
Since coming by bus maka automatically harapan tu saya gantungkan sepenuhnya pd d girls,
I overheard diorang nak pujuk cikgu diorang g jenjalan. nmpaknya mcm gagal je... hehe.
Persuasive skills x bagus ni.. hehe..

What else?
Ntah kenapa saya lupa nk ambik gambar d kids ari ni. mungkin dalam kepala asyik fikir hal lain *sigh*
dah sewel agaknya

skill bergaduh di rumah teres.

tajuk sangat x ble blah..
2,3 hari lepas a friend mengadu, she had a fight with her hubby, kat umah his parents.
"saya x taule inlaws saya dengar ke tak coz I juz dont give a damn" dia cakap n obviously angin ribut taufan tu still tak berapa hilang.
Neway, saya tak rasa org lain dengar, coz everytime dia cakap ngan org lain sangat susah saya nak pasang telinga sebab suara dia sangat perlahan n terkawal.. hehe..

Few years back, a fren ckp hal yg sama. Biasala.. sedangkan lidah lagi tergigit. At that time I was at her house, nk belajar cara memasak apa ntah.. lupa dah.

me: WEHHH??? orang sebelah dengarrla kalau gaduh..(sambil ketuk dinding)
her: dengaq pun biaq pi la.. tu tengok tingkap tu pun pecah.
me: wuishh... x bole ke tak bergaduh kuat kuat. nanti org tau la.
her: hang pi habaq kat dia..

Gila, xder kerja saya nk masuk campur.
n saya mmg terus lupa cerita tu until today,

When a kid failed to turn up for a match. texted my fren n he said mak n bapak budak tu bergaduh n  d kid follow d mother g balik kampung, or somewhere else.

Ironically, rumah yg sama dengan my friend dulu.
Ntah... x rasa segan ker bergaduh kat rumah yang kalau jerit tengokbola pun jiran sebelah ble dengar?
tu je soalannya..
sorry.. . kena google skill bergaduh di rumah teres kot..



sekian

Friday, October 12, 2012

Seriously? Lelaki pun merajuk ke?


Wednesday, October 10, 2012

Please do not read this entry

Sebab saya tulis untuk diri sendiri, n it will bored u to death (u hv been warned ok)

7.00 a.m - kuar umah, n masuk semula sebab lupa nak kasi tau mommy I might be late.

7.05 a.m. - tiba kat workplace, jumpa d kids, collecting d forms n waited for Mr Azizan to verify it. Bagus Mr Azizan ni, x banyak songeh, he also hhelped me stamped the forms too.

7.10 a.m. - jumpa 3 An n D, pat their shoulders, hugs and kisses (dengan girls je) sambil mengingatkan apa yang patut, dan tunjal a few boys yang dengan sengajanya tanya soklan merepek sambil ketawa, walaupun kelakar tapi saya x mo ketawa, next week mungkin boleh ketawa kot. but definitely not today.

7.40 a.m - d 4 athletes were restless menunggu, kena gerak jugak, even though dalam hati memang saya x nak pergi mana-mana bila d kids tgh exam, especially today.

8.15 a.m - stopped at 12A, changed khakis to dark green cargo pant n loafers coz kat no18 memang dah xder baju yang sesuai nak dibawa ke padang.

8.40 a.m - sampai kat stadium, d kids warm up, I filled up another form and my two friends discussed berdua, kalau saya g kat diorang, sahih diorang suruh saya g makan, jadi saya duk sesorang minding my own business.

9.05 a.m - bertegur sapa ngan few people I like n buat tak tau kat the rest. went out beli breakfast for d kids. then minding my own business again.

9.10 a.m. - briefing and the events kicked off.

9.10 - 12.00 noon - either jaga beg r tengok bebudak lawan, and calling Rzlan nak tanya soklan apa yang keluar exam, banyak kali call baru pick up.. nervous giler sehh.

12.15 noon - baru tau xder break n d event akan sampai petang. selalunya kerja jaga makan minum d kids Rzlan yang buat, since he wasn't around, dengan sukacitanya saya collect duit Szili and Shrul untuk kasi kat d kids for their lunch. Sepakat membawa berkat katanya la kan...

1.58 p.m. Sembang surau, gila kelakar geng tu yang saya konfem takkan jumpa lagi.

2.30 p.m. tengok event, jaga beg or minding my own business again, coz they definitely sangat tidak mahu saya mendengar perbualan mereka kot.. hahaha, dan saya x berani nak menyempit macam selalu saya buat dengan Man. hahahha

3.50 p.m. hujan turun, boys relay kena postphone.

4.20p.m. hujan still x berhenti. call off d relay event, tu pun selepas perbincangan ngan semua pengurus pasukan.

4.25 p.m. bid good bye to few people I like, n takat senyum je kat the rest because saya memang sangat tak tau nak bercakap ngan orang yang tidak dikenali. Mengonfemkan satu berita yang ada diskrepansi maklumat antara saya dan kawan-kawan dan En Zubir minta sampaikan satu lagi maklumat untuk kawan-kawan. Dalam hujan renyai tu saya g sampaikan info En Zubir pada Szili, sebab dia Setiausaha Sukan, dan satu lagi info pada Shrul, sebab dia Coach, sebab utamanya saya nak jimatkan 20sen kredit talipon, tak payah hantar mesej.


4.40 p.m. singgah kat 3CT cafe, beli kek sebab hari ni hari jadi Fid. Hopefully she will like it,

5.15 p.m. Dropped the kids kat tepi school waited for a few mins, then baru balik rumah.. Bumped into few ppl yang tanya , "menang tak?".. mana nak tau dik..

5.20 p.m. Had early dinner coz tadi dah skipped lunch, sembang ngan Uda, n main scrabble, later talked to my mom - sambung cerita pagi tadi.



sekian



Birds of the same feather..

entah sesuai entah tidak peribahasa kat tajuk entry ni.
okeh, today the kids bertanding bagai nak rak (dari pagi sampai petang tu) dalam acara Padang dan Balapan untuk Piala Menteri Pelajaran peringkat daerah.

heh? Tak pernah dengar?
memangla.. sebab baru diperkenalkan tahun ni.

Format pun macam best je.
All this while, kalau g bertanding, mesti nak menang sesangat (kalau x menang harus sentap kot) but for this competition, as long as students enjoyed n tak injured, rasa dah ok sangat dah.

Since markah keseluruhan dikira dari tiga games, Athletics, Futsal n Netball, jadi mana sempat nak memikir kita ni leading ke corot ke. Unless kalau kiasu sangat kot, dia bawakla jadual skor dalam entry sebelum ni. As far as I m concerned none of my fren (Shrul r Szili) tergamak bawak jadual skor tu. Saya memang konfem x buat kerja cenggitu :), team lain tak tau la (ada hati gak nak bersangka buruk tu)

Untuk acara Athletics tu each school kena hantar 6 boys and 6 girls to compete in individual events - 100m, 800m, shot put and long jump. All the participants have to take part in all events. When it comes to 800m, biru kelabu sket la muka diorang. In the end ada Medley relay.
Pelik sket.
First runner - 100m
Second runner - 100m
Third runner - 200m
Fourth runner - 400m
Fifth runner - 800m

untuk acara futsal dan netball, pun ada rules yang special sket. tapi saya tak berapa nak amik pot, sebab tu Halmi and Tikah yang uruskan, kang kot salah tulis, korang marah plak...

back to athletics,
the best thing is, hanya pelajar yang tak pernah mewakili daerah dan negeri saja yang layak bertanding. Means, ada la peluang untuk pelajar yang gigih berlatih tapi tak pernah nak dapat peluang sebab ada kawan diorang yang lebih bagus di sekolah.


Bagus eh..
Barulah namanya 1Murid 1Sukan

So much for the info and pendapat peribadi la kan..

Sekian.


Skor Acara Balapan dan Padang Piala Menteri Pelajaran 2012


Taken from here 



SKOR UNTUK ACARA GABUNGAN BALAPAN DAN PADANG
LELAKI
SKOR 100 M 800 M L. JAUH PELURU
1000 11.0 02:00.0 6.73 15.00
990 11.1 02:01.0 6.69 14.90
980 11.2 02:02.0 6.65 14.80
970 11.3 02:03.0 6.61 14.70
960 11.4 02:04.0 6.57 14.60
950 11.5 02:05.0 6.53 14.50
940 11.6 02:06.0 6.49 14.40
930 11.7 02:07.0 6.45 14.30
920 11.8 02:08.0 6.41 14.20
910 11.9 02:09.0 6.37 14.10
900 12.0 02:10.0 6.33 14.00
890 12.1 02:11.0 6.29 13.90
880 12.2 02:12.0 6.25 13.80
870 12.3 02:13.0 6.21 13.70
860 12.4 02:14.0 6.17 13.60
850 12.5 02:15.0 6.13 13.50
840 12.6 02:16.0 6.09 13.40
830 12.7 02:17.0 6.05 13.30
820 12.8 02:18.0 6.01 13.20
810 12.9 02:19.0 5.97 13.10
800 13.0 02:20.0 5.93 13.00
790 13.1 02:21.0 5.89 12.90
780 13.2 02:22.0 5.85 12.80
770 13.3 02:23.0 5.81 12.70
760 13.4 02:24.0 5.77 12.60
750 13.5 02:25.0 5.73 12.50
740 13.6 02:26.0 5.69 12.40
730 13.7 02:27.0 5.65 12.30
720 13.8 02:28.0 5.61 12.20
710 13.9 02:29.0 5.57 12.10
700 14.0 02:30.0 5.53 12.00
690 14.1 02:31.0 5.49 11.90
680 14.2 02:32.0 5.45 11.80
670 14.3 02:33.0 5.41 11.70
660 14.4 02:34.0 5.37 11.60
650 14.5 02:35.0 5.33 11.50
640 14.6 02:36.0 5.29 11.40
630 14.7 02:37.0 5.25 11.30
620 14.8 02:38.0 5.21 11.20
610 14.9 02:39.0 5.17 11.10
600 15.0 02:40.0 5.13 11.00
590 15.1 02:41.0 5.09 10.90
580 15.2 02:42.0 5.05 10.80
570 15.3 02:43.0 5.01 10.70
560 15.4 02:44.0 4.97 10.60
550 15.5 02:45.0 4.93 10.50
540 15.6 02:46.0 4.89 10.40
530 15.7 02:47.0 4.85 10.30
520 15.8 02:48.0 4.81 10.20
510 15.9 02:49.0 4.77 10.10

LELAKI
SKOR 100 M 800 M L. JAUH PELURU
500 16.0 02:50.0 4.74 10.00
490 16.1 02:51.0 4.71 9.90
480 16.2 02:52.0 4.68 9.80
470 16.3 02:53.0 4.65 9.70
460 16.4 02:54.0 4.62 9.60
450 16.5 02:55.0 4.59 9.50
440 16.6 02:56.0 4.56 9.40
430 16.7 02:57.0 4.53 9.30
420 16.8 02:58.0 4.50 9.20
410 16.9 02:59.0 4.47 9.10
400 17.0 03:00.0 4.44 9.00
390 17.1 03:01.0 4.41 8.90
380 17.2 03:02.0 4.38 8.80
370 17.3 03:03.0 4.35 8.70
360 17.4 03:04.0 4.32 8.60
350 17.5 03:05.0 4.29 8.50
340 17.6 03:06.0 4.26 8.40
330 17.7 03:07.0 4.23 8.30
320 17.8 03:08.0 4.20 8.20
310 17.9 03:09.0 4.17 8.10
300 18.0 03:10.0 4.14 8.00
290 18.1 03:11.0 4.11 7.90
280 18.2 03:12.0 4.08 7.80
270 18.3 03:13.0 4.05 7.70
260 18.4 03:14.0 4.02 7.60
250 18.5 03:15.0 3.99 7.50
240 18.6 03:16.0 3.96 7.40
230 18.7 03:17.0 3.93 7.30
220 18.8 03:18.0 3.90 7.20
210 18.9 03:19.0 3.87 7.10
200 19.0 03:20.0 3.84 7.00
190 19.1 03:21.0 3.81 6.90
180 19.2 03:22.0 3.78 6.80
170 19.3 03:23.0 3.75 6.70
160 19.4 03:24.0 3.72 6.60
150 19.5 03:25.0 3.69 6.50
140 19.6 03:26.0 3.66 6.40
130 19.7 03:27.0 3.63 6.30
120 19.8 03:28.0 3.60 6.20
110 19.9 03:29.0 3.57 6.10
100 20.0 03:30.0 3.54 6.00
90 20.1 03:31.0 3.51 5.90
80 20.2 03:32.0 3.48 5.80
70 20.3 03:33.0 3.45 5.70
60 20.4 03:34.0 3.42 5.60
50 20.5 03:35.0 3.39 5.50
40 20.6 03:36.0 3.36 5.40
30 20.7 03:37.0 3.33 5.30
20 20.8 03:38.0 3.30 5.20
10 20.9 03:39.0 3.27 5.10
0 0 0 0 0
SKOR UNTUK ACARA GABUNGAN
PEREMPUAN
SKOR 100 M 800 M L. JAUH PELURU
1000 12.4 02:30.0 5.66 12.00
990 12.5 02:31.0 5.63 11.90
980 12.6 02:32.0 5.60 11.80
970 12.7 02:33.0 5.57 11.70
960 12.8 02:34.0 5.54 11.60
950 12.9 02:35.0 5.51 11.50
940 13.0 02:36.0 5.48 11.40
930 13.1 02:37.0 5.45 11.30
920 13.2 02:38.0 5.42 11.20
910 13.3 02:39.0 5.39 11.10
900 13.4 02:40.0 5.36 11.00
890 13.5 02:41.0 5.33 10.90
880 13.6 02:42.0 5.30 10.80
870 13.7 02:43.0 5.27 10.70
860 13.8 02:44.0 5.24 10.60
850 13.9 02:45.0 5.21 10.50
840 14.0 02:46.0 5.18 10.40
830 14.1 02:47.0 5.15 10.30
820 14.2 02:48.0 5.12 10.20
810 14.3 02:49.0 5.09 10.10
800 14.4 02:50.0 5.06 10.00
790 14.5 02:51.0 5.03 9.90
780 14.6 02:52.0 5.00 9.80
770 14.7 02:53.0 4.97 9.70
760 14.8 02:54.0 4.94 9.60
750 14.9 02:55.0 4.91 9.50
740 15.0 02:56.0 4.88 9.40
730 15.1 02:57.0 4.85 9.30
720 15.2 02:58.0 4.82 9.20
710 15.3 02:59.0 4.79 9.10
700 15.4 03:00.0 4.76 9.00
690 15.5 03:01.0 4.73 8.90
680 15.6 03:02.0 4.70 8.80
670 15.7 03:03.0 4.67 8.70
660 15.8 03:04.0 4.64 8.60
650 15.9 03:05.0 4.61 8.50
640 16.0 03:06.0 4.58 8.40
630 16.1 03:07.0 4.55 8.30
620 16.2 03:08.0 4.52 8.20
610 16.3 03:09.0 4.49 8.10
600 16.4 03:10.0 4.46 8.00
590 16.5 03:11.0 4.43 7.90
580 16.6 03:12.0 4.40 7.80
570 16.7 03:13.0 4.37 7.70
560 16.8 03:14.0 4.34 7.60
550 16.9 03:15.0 4.31 7.50
540 17.0 03:16.0 4.28 7.40
530 17.1 03:17.0 4.25 7.30
520 17.2 03:18.0 4.22 7.20
510 17.3 03:19.0 4.19 7.10
PEREMPUAN
SKOR 100 M 800 M L. JAUH PELURU
500 17.4 03:20.0 4.16 7.00
490 17.5 03:21.0 4.13 6.90
480 17.6 03:22.0 4.10 6.80
470 17.7 03:23.0 4.07 6.70
460 17.8 03:24.0 4.04 6.60
450 17.9 03:25.0 4.01 6.50
440 18.0 03:26.0 3.98 6.40
430 18.1 03:27.0 3.95 6.30
420 18.2 03:28.0 3.92 6.20
410 18.3 03:29.0 3.89 6.10
400 18.4 03:30.0 3.86 6.00
390 18.5 03:31.0 3.83 5.90
380 18.6 03:32.0 3.80 5.80
370 18.7 03:33.0 3.77 5.70
360 18.8 03:34.0 3.74 5.60
350 18.9 03:35.0 3.71 5.50
340 19.0 03:36.0 3.68 5.40
330 19.1 03:37.0 3.65 5.30
320 19.2 03:38.0 3.62 5.20
310 19.3 03:39.0 3.59 5.10
300 19.4 03:40.0 3.56 5.00
290 19.5 03:41.0 3.53 4.90
280 19.6 03:42.0 3.50 4.80
270 19.7 03:43.0 3.47 4.70
260 19.8 03:44.0 3.44 4.60
250 19.9 03:45.0 3.41 4.50
240 20.0 03:46.0 3.38 4.40
230 20.1 03:47.0 3.35 4.30
220 20.2 03:48.0 3.32 4.20
210 20.3 03:49.0 3.29 4.10
200 20.4 03:50.0 3.26 4.00
190 20.5 03:51.0 3.23 3.90
180 20.6 03:52.0 3.20 3.80
170 20.7 03:53.0 3.17 3.70
160 20.8 03:54.0 3.14 3.60
150 20.9 03:55.0 3.11 3.50
140 21.0 03:56.0 3.08 3.40
130 21.1 03:57.0 3.05 3.30
120 21.2 03:58.0 3.02 3.20
110 21.3 03:59.0 2.99 3.10
100 21.4 04:00.0 2.96 3.00
90 21.5 04:01.0 2.93 2.90
80 21.6 04:02.0 2.90 2.80
70 21.7 04:03.0 2.87 2.70
60 21.8 04:04.0 2.84 2.60
50 21.9 04:05.0 2.81 2.50
40 22.0 04:06.0 2.78 2.40
30 22.1 04:07.0 2.75 2.30
20 22.2 04:08.0 2.72 2.20
10 22.3 04:09.0 2.69 2.10
0 0 0 0 0
SKOR UNTUK ACARA RELAY
KEDUDUKAN  SKOR
1 15
2 14
3 13
4 12
5 11
6 10
7 9
8 8
9 7
10 6
11 5
12 4
13 3
14 2
15 1
0 0