Saturday, October 06, 2012

time slips tu cuma untuk empat jam je.

Saya ingat sumer org tau. Common sense la beb.
That'ss y bila kena tazkirah last Thursday saya hangin tul.
Sapa la yg buat dajal ni....
Resulted ada new rules lak.
Nak g spital appointment kena attach kad klinik.
babe...I dont want satu kampung tau I go for treatment kat obstetric n gynaecology.
of course bukan nama sebenar..
patients have rights nak merahsiakan penyakit kan.

sgt hampeh kan..
neway, thats not d main reason.

Yang betulnya I lost my card, for d first time in my life.
Saya rasa my next appointment is in October
So yesterday I called Cik Ha, yg keje kat klinik tu.
Dia baru bersara 28 Sept ari tu. but then, she remembers my date...
it shud be on oct 4.  She will arrange another date n asked her  friend to slot me on next week schedule...


Masalah negaranya, macam mana saya nak cakap yang tu memang appointment date?
Saya x mo cakap panjang2 nanti kalau kena laser misti saya kecik hati giler....


Now wat shud I do Cik Sri Siantan?
Harus x saya pelangkung org yg x jujur dan membuatkan management introduced new rules.
atau diri sendiri yg hilangkan kad hospital itu?





sekian.

2 comments:

cHeRyNa PiReS said...

dalam hal ini, wahai sayangku...saya adalah kakak hr yg menerima semua surat2 itu.

ada two options:

1. go back to the hospital, get the copy/new documentation. anything yg boleh prove kita dah pergi.

2. write a letter explaining the whole situation, give the hospital contact number, date and time, doctor etc...and sign the letter.

either way anda telah berusaha. and...kalau diorg nak call dr anda pon...hahaha...padanlah muka. terima je selepuk.

if, dpt timeslip number - itu yg terbaik.

sbnrnya hr selalu gelabah sbb takde supporting document sbb itu ctrl method mereka dalam audit dan justification pada gaji, entitlement. sometimes separuh company akan jdkan sesuatu unpaid kalau tak cukup bukti.

sekian:P

Kengkawan said...

terima kasih kakak hr:-)