Tuesday, July 16, 2013

6th Ramadhan: Kasih sayang tak bertepi katanya...

28 Mei Arif jatuh motor on his way home.
Until today, he still on medical leave, on and off.

The wounded was healed, tapi dia still rasa sakit n kakinya bengkak.
Yesterday he was supposed to see the doctor, again.

My mom tak puas hati, she wanted second opinion.
Andak dialah yang kena bawa g klinik lain.

Jadi petang semalam, we went to Klinik  Gomen.
He got another MC and was asked to come again next Wednesday.

Since dah lambat, mestilah dia kena tidur kat 12A.
He went to Pasar Ramadhan, but bought nothing.
I want to eat MY food.

Jadi terpaksalah dia makan apa yang Andak dia makan je..
Ayam goreng, meatball soup dan ikan masin.
Samosa dan juga dried apricot. Kurma mesti adala kan..

Arif makan x komplen.
Yang dia komplen  cuma, "ko boleh tak jangan nak membanyakkan bekas? karang satu kerja nak basuh plak?"

Elehh...
Baru kena cuci pinggan sendiri, dah berkira......
The thing is, I am so used guna banyak pinggan sewaktu makan.
Fefeling  makan kat hotel.
Padahal.....

 And this morning beria bangun sediakan sahur.. yang tidak seberapa itulah...
Normally, I only drink a glass of warm water, tapi  since  Adik memang jenis yang mesti sahur makan makanan berat, gigih saya bersilat kat dapur.

Hopefully,  jiran kiri kanan x komplen la  dengar bunyi kelentung kelentang hari ni:)

No comments: