Tuesday, July 16, 2013

7th Ramadhan: Zana

Gosh...I haven't talk to Zana for so long. Of course we've bumped into one another frequently, but then setakat  hai hai bai bai saja.

Today, when I reached 12A, she kind of yelled, "posa ke?"··
I nodded, n she approached me.  I had battle among my conscience to invite her in or not.
Mak saya memang ajar jangan sembang lama dengan orang yang ada anak kecik, takut ganggu budak2..
Tapi...
Dia yang datang umah saya kan? Lagipun her twins still kat umah pengasuh, besides, dia kata dia stress... mak saya x marah kot kalau tau:)

Dia stress dengan KC.
Honestly, semakin dia cakap, semakin kitaorang kasihan dengan KC.
Suffice to say, Zana summed it up well..

"yang dia nak kejar, SIJIL tu la... suami pun dah hilang, anak diabai, orang bawahan dia x jaga. Bila pencen, pandang je la sijil sekeping tu".

Isn't it sad?
Harap-harap KC akan dapat apa saja yang dia mahukan. Selalu saya tulis, kalau saya ada kuasa eksekutif yang besar, saya akan kasi segala pingat dan pangkat yang dia mahu.
She deserves to be happy. If all those pingat n pangkat wud make her happier, kasi aje la...


Well... bersembang dengan Zana always makes me ketawa berguling. Cerita sedih pun kitaorang bantai ketawa. I feel like an old time...

Cettt..
Baru ingat, dah hari ke-7 berpuasa, tapi mengaji baru nak masuk Juz 2.
Reminds me...
Kalau saya panjang umur dan pencen nanti, yang akan saya tampal kat dinding hanyalah...
errr... apa ye?

So far, x der satu benda pun yg saya tampal kat dinding.
Banyak lagi checklist yang x dipenuhi..
termasuk habiskan 30 juzuk every Ramadhan..

*sigh*

No comments: