Saturday, July 20, 2013

11th Ramadhan: colours of love

ni kali ke4 berbuka puasa dengan Arif kat spital.
Dia moody. Diam je..

Padahal waktu saya dtg zohor, dia ok je. Saya balik nak solat Asar, lagipun mom, yus, riena n danish pun ada...
Instead of terus balik, saya singgah solat kat masjid. Ada function polis traffik, diorang jemput ustaz kazim kasi tazkirah.
So, saya pun duduk kat mesjid dengan cargo pant n baby t, sampai kol 6.30p.m. jalan jammed so saya terus patah balik ke spital, rupanya polis traffic tu kasi goodie bag n bubur lambuk.

It is Arif's fav.
Tapi dia x mo mkn. Ntah.. diaaaaammm je..

Bila dah habis iftar baru dia cakap..
"tangan orang sakitla Andak"..

Kesian...
tapi bila i bid gud bye, he was kind of ok je..

on d way out, i stopped to see Pakcik Cad.
He was kind of excited sebab ada teman nak cakap.
His family mmg datang melawat tiap hari, tapi bila malam diorang balik.

Sometimeskan...
Bila jatuh sakit, barulah kita tahu kita ni disayangi ataupun tidak..

Yes.
I m speaking from my experience.
Bersyukurlah walaupun hanya seorang pun yang mengambil berat.

Tetiba saya jadi melankolik x tentu pasal.


Sekian.

No comments: