Wednesday, July 31, 2013

pompuan dan kereta

For d past 2 days, I was down with runny nose, flu n sore throat. It was hot n humid, n rambut yang sudah panjang definitely a no no. esok lusa, I must pay a visit to d salon.
x kena mengena ngan citer di bawah.

It juz that, dis morning, by d time i arrived, a fren duk bersidai kat tepi kereta the other friend sesorang...
risau kot kot dia stress, so saya pun tanya la kenapa dia duk situ... terus bukak cerita..

Ginila ceritanya.
His wifey, memang nakkkk sangat MPV, ye lah anak diorang ada 8. She wanted Grand Livina sebab kengkawan dia pakai Grand Livina nampak cantik.
Tapi d hubby dengan sengaja bawak ke Toyota Showroom. Sungguh kelatla muka isterinya.
Until he showed her  keter mpv toyota.. dan dan d wifey excited n cakap, cantik.. ok beli yang ni..
d truth is, d wifey bukan tau pun jenis2 keter, asal mpv je dia terus suka. Terus senyum sampai ke telinga..
Dis couple had been planned to upgrade their car for some time.

oooo... d hubby cerita excitednya..
d truth is saya pun lebih kurang je. I don't even know jenis2 keter pun.
As long as boleh jalan kira ok la tu....

Besides, saya selalu fikir, lagi mahal keter, lagi tinggi maintenance, plus monthly installment pun sakit jugak.
Ada kawan tu cakap dia nak keter Volkswagen.
Saya pun nak jugak,
So far belum ada lagi cabutan bertuah dpt VW eh?
nak beli sendiri, pakat makan pasir bertahun la kot....

pathetic betul..

No comments: