Monday, August 05, 2013

Clothe doesnt maketh a man

Finally Arif was discharged.
aminnn...

I could see how happy he was when he see me yesterday. That was after 2days x jumpa.
Setelah 2 nights in a row sleeping on d chaise, my 162cm body juz couldn't take it anymore.
the next day (on Friday)  I had a fever n till Saturday, Iliterally flat.

Anyways, everything happen for a reason.
I guess one of it is, Arif kinda scared nak bising2.
Being d youngest, he used to have every one at his beck n call.

...and me being a babysitter.., sangat x berkenan kot orang merungut2 n bising2.
He started to nag when he found out d money was not in the usual place.
I swore I saw d money in d medicine box when Isent it to him on Wednesday.

"eh, ko jangan lupa tau, rezeki tu datang dari yang Di atas sana. If it your rezeki, it will come back to you. If not, means kafarah la. Bukan semua yang dalam tangan tu hak kita. Allah dah janji, kalau kita redha n sabar, dia akan ganti dengan lebih baik. Apa masalah ko ni? Sudah... duit boleh cari. Mari kita fokus pada celebration.. Jom buka posa kat luar malam ni hehe"

For d second time in life, (yang first masa ceramah kebersihan bilik tidur), Arif langsung x mencelah. Dia tengok je saya berceramah sambil terkebil2.

Bangga betul...
Opsss..
bila saya toleh, rupanya Pakcik Shahid, katil no14 pun turut menjadi penonton.
Untuk rekod, pakcik tu memang pakai kopiah x tanggal, n sembahyang pun x tinggal rasanya. Saya cakap gitu sebab, masa saya tidur kat spital, time subuh je dia memang dah siap mandi n pakai baju elok2.. orang lain gigih berlingkar atas katil lagi

Sometimes, we could guess people character based on how they bring themselves.
Deep down, saya rasa pakcik tu misti tengok saya dengan muka konpius...

Pakai baju sempit2, seluar pun sempit jugek.. tetiba kasi tazkirah macam ustazah kat tv3 pukul 6.30pagi...

Nasib baik dia x tazkirahkan saya sekali...

No comments: