Thursday, August 08, 2013

d spirit of eidulfitri

Semenjak dah tua2, aidilfitri disambut dengan rasa yang kurang ceria, because it marks d end of Ramadhan.


no18 was unusually quiet.
none of my anak2 sedara came home for raya.
taktikla tu... nanti diorang akan spent lama for school holidays.

oh... tadi siang, sebab nak amik feel raya, i went shopping.
gigih beratur panjang n d funniest thing sumer orang merungut coz ayam habis.
tanpa sebab2 yang kukuh saya sambar 5kilo beras basmathi, 20packs noodles n 10packs kuewteow. 
apart from dat, saya juga menyambar barang2 lain sebab xder kerjaya. it costs me almost rm300.  tu namanya belian panik kot. membeli sebab takut xder stok.

ermmm..
Nita told Uda that the intensive centralised course would be on dis 24th.
semakin hampir, hati saya semakin berdebar2..
takut pun ada.

sometimes i wished i could talk to somebody about it.
somebody who would understand n would never laugh at me.
cetttt... kenkadang saya jadi lupa, orang cakap kalau kita dah berniat nak berhijrah,
Allah akan kirimkan teman yang baik2.

Maybe kalau saya sabar sikit, berhenti mengeluh, berhenti menangis mungkin saya akan jumpa apa yang saya harapkan.

Meanwhile, lets enjoy d raya celebration.
oh.. ucapan raya..


erm...
while my hands are not strong enough to hug each one of u, i will always hug you in my prayers. wishing you a happy eidulfitri, may Allah bless u, in life n hereafter. Maaf zahir batin

2 comments:

zino said...

selamat hari raya...
bia nak datang rumah pakngah raya ni

Kengkawan said...

udah tuan umah kek ghombau laiee..
camno nak terjah ni hehe