Friday, August 23, 2013

Hari Interaksi anecdotes

 
1. Maya's mom was d first. She expressed her anxiety coz few subjects Maya got below 90%. Dia risau, saya lagi risau...Mata Maya pun dah start merah, despite she got 9As. haishh..

2. As usual Fiza's n Ina's mom came. Like before,  muka Mak Ina misti cuak.
Me? tambah takut la...

3. For d first time Dawi's mom came. Normally only his father came. Patutlah kali ni Dawi x kasi skrip suruh cakap kat parents dia.

4. Luckily Adam's, Lut's and Najwa's parents came together. Senang, since d three of them hampir sama je result so diskas sekali. Kakak saya dah pesan, dia tension ngan cekgu yang cakap lelama, org datang nak sign kad bukan nak dengar cikgu membebel...
 tapi besok2 kot anak2 dpt result teruk, sapa yang disalahkan? kalau budak xder masalah, kita pun x larat nak buang air liur.
Hehe... jgn speku.

5. Amirah's dad came. This dis around He Actually SMILES. I wished she will get 9As  and  makes her father happy. Well, I juz learnt her brother is a lawyer... ooo

6. Had discussion with 2 of my colleagues whose children are in my class.
Apa rasa? Stress tahap tenuk.
Mengajar anak kengkawan sebenarnya lagi stress dowh.. especially when both of them memang kawan yang agak close la jugak..


7. Nik's n Haziq's mom came when d party was over n I have a class to attend. Bila tengok kesungguhan diorang, saya teringatkan 2 of my sisters yang juga surirumah n terkejar nak hadir kot ada acara jumpa cecekgu. X sampai hati nak buat cincai2. ..

8. While turun naik attending d latecomer parents, guess I shud thank d other friend di atas kesudiannya menjaga my class.
Redha ke tidak tu belakang kira...



I hope dia perasan, betapa gigihnya saya cuba nak mengambil hati dia selepas itu.. hehe...


Tu je kot.
Sekian.

No comments: