Thursday, August 01, 2013

Mars n Venus continues

Ri tu,  seperti hari-hari sebelumnya saya duduk kat tepi tingkap, sambil memandang kipas besorr sambil fefeling  tengah shooting pilem.  The huge fan never fails to make me dreaming being in an action packed movie, sebab saya selalu tengok dalam The Making of... misti  production  guna kipas besorr tu..

At that time, Man bukak thread  Pasal one of the his child's friend's parents.

The mother sangat-sangat cantik n d father muka pecah gong je. Lepas dapat 3 anak, d wifey lari dari rumah dan tinggalkan d 3 daughters tu, sampaila sekarang. Dah bertahun.
Lelaki tu baik je, okla... so till now, diala menguruskan anak2.

Ni komen kawan2

Af: Persepsi akula... takde lain tu... misti lari ikut lelaki lain
Man: Aku pun.... x kanla sanggup tinggal anak.
Me: (dalam hati je) alaaa misti lelaki tu teruk sangat kot...

p/s x berani menjawab takut diorang pangkah.

___________________________________________________________

Ni cerita yang lain pulak.
We were discussing about job related matter when suddenly, he told me the next-of-kin our charge just divorced.

Him: Dia tu isteri kedua rasanya
Me: Kaya x lelaki tu?
Him: ooo kalau kaya je ke boleh kahwin dua.
Me: Xla.. kalau takat jadi 2nd and lelaki tu gitu gitu je....(sambil pandang muka kawan tu)
Him: (Muka sangat sesuatu hahahhaha)
Me: Tak... ni lawak kitaorang orang pompuan la..
Him: ye la tu...
Me: ye la.. okla sorry... kita gurau je

Tetiba saya jadi apologetic x tentu pasal. heh?
Ni sebenarnya nasihat kawan Siti Ruzaidah, which she told me many, many years ago.
Berkat ajarannya saya ingat sampai sekarang.. hahah

Kalau takat kawin cenggitu (being second), make sure lelaki tu kaya..
nanti kalau kita sakit hati, sedih2 pun dah sah sah boleh hiburkan hati dengan g shopping.
Of course  pesanan ini disampaikan sambil kitaorang  ketawa berguling.

But then, saya memang tak ada cecita la kan ke arah itu..
tapi kawan yang bukak thread tu (Lelaki Itu la kan..) saya tak tau la.




No comments: