Tuesday, August 06, 2013

Pre_raya hehe

you might not like what u read. haha..
dis is my observation on how ppl view acara bermaafan.

2 friends yang kalau mengata orang tu sangatla kaw2, memang kekira kot nyamuk lalu habis tujuh keturunan terbakar, was such a doll bila depan orang tu. instead of salam biasa2, siap gigih cari orang n gigih lagi hugs n kisses . saya xder komen ye, cuma ada sedikit rasa nak ketawa je. kalau saya ada nombor talipon usop haslam, mmg saya wassap suh amik 2 orang ni berlakon....


few people i know, shied away from acara bermaafan. either mmg dia x der dosa, or memang rasa all those things sgt fake. i do not know.


a person said, dia mmg x pernah simpan dendam dan sentiasa memaafkan. sucikan? it juz that, dia ni la yang selalu mengelat, lambat dan in d end menjadi liabiliti kepada orang lain.
macam-macam..

another friend cakap, dia x mo cakap2, nanti dia hantar sms je masa raya. i wonder how, when he admits he never saves my number.  apakah?

few friends, mintak maaf dengan penuh syahdu, until we almost  broke down to tears. goshhh...it wud take a miracle sebelum ayo mata saya turun kot.. but still, i admired their sincerity.

neway...
ada seorang yang saya suka tengok...
name is mr azhar.
pada hari2 biasa... wuishhhh he juz love calling people names n mengusik pun boleh tahan kejam. on d pre raya tetiba moodnya lain...

i noticed kepelikness itu when he called out, "Mie, marilah sini".
Goshhh, x pernah2 saya dengar dia panggil gitu... Bukan manja sangat ke? In fact seumur hidup pun saya x pernah dengar sesiapa pun adress kawan tu dengan nama Mie. huishhh..


Instead of mengusik2, dia x cakap banyak pun...
Lagi x bole blah he called another friend, "Jam" when d usual is Zam.
ni napa?
N masa mintak maaf, even though kena usik he still maintain his composure..

sangat sesuatu...
saya tunggu gak kot tetiba dia panggil saya dengan endearment gak..
perghhh xder pun... he sticks to Ijan ...

Well, I took it he was really sincere n love d comraderie between them.
Sometimes we could be friends for years, but d moment we part, habislah semuanya...
Sometimes we thought we r best buds, but d moment we r hit with trouble, we r all alone.
Sometimes it would take years to understand a friend, but still havent had clue.
Sometimes we juz met, n clicked straightaway.

Sometimes, long time ago i thought  i would grow old with my best friend, until d reality hit me - i m not good enough to be one.

Oh.. well..
kawan ada macam2 kan...
tapi yang x mo simpan no talipon kawan tu, ermmm saya konpius jugak...



sekian

No comments: