Wednesday, August 28, 2013

Talk till u drop

Nama pun untuk kenangan di hari tua eh? Jadi saya tulisla few incidents in life yang kalau panjang umur saya akan kenang semula...

Afterall today I m still on medical leave, jadi besides, mengemas umah yang macam diserang pengganas dan membasuh kain baju satu beg, xder apa yang lain dari hari biasa. I dont even cook lately, sebab tanpa sebab2 yang logik saya takut nak makan banyak. Lagi senang g kedai, bawak tapawer, mintak sescoop nasi, ambik ikan seekor, amik sayur. cukup sampai malam.

Oh... panjangnyer intro. Dasar babysitter memang cakap banyak eh...



Speaking about cakap banyakla kan....
Adala tu hari, gila-gila saya berbual ditalipon dengan d other fren.
Berenti sebab pas tu I have class to attend n he had an errand to do (no elaboration)
Out of habit, saya check our conversation duration.
Mak aihhh, sejam setengah....
Jap... gila ke hapa? x pernah seumur hidup saya bertalipon berjam2. Ngan my bestfren, et pun dulu2 paling lama 45mins je kot... Despite et n I dulunya berjumpa sebulan sekali (since 2008 dah x pernah jumpa pun), n d other fren n I meet like..
DAILY!

Sebelum korang speku kitaorang cerita pasal gossip2 terkini, sebenarnya tajuk perbualan yg x cukup mulut kitaorang bercerita tu cumala Syiah.

Dia penentang tegar Syiah. Me too... thats after perbualan panjang lebar tu la. Sebelum tu saya baca gak dlm paper tapi x la amik pot sangat pun.

Saya cuak nak tulis panjang2 kat sini, sebab saya takut Allah terbalikkan hati saya pulak. Dahla pengetahuan agama saya secetek air kolam ikan kat bawah tangga tepi opis kat my workplace tu...

Suffice to say, now I m fully understand kenapa kerajaan haramkan Syiah di Malaysia.
Tapi sebab xder kerjaya, since last nite saya pun googled sana sini.

Waaa siap ada fesbuk Jom Nikah Mutaah tu... (lepas fikir panjannnnng I decided not to paste d link here)
N there r few arabic terms yang saya x paham n terpaksala rujuk pada d other fren, dia kata dulu dia amik Arabic masa sekolah, saya percaya je even though x pernah tgk sijil SPM dia..

Dia juga kata, he always discuss about it with a certain colleague.
Sebenarnya saya selalu nampak diorang berbual, tapi kalau saya mendekati mereka, dia selalu berhenti cakap n kenkadang menjeling plak tu. Heh?

I wonder...
pas ni kalau saya ternampak diorang berdiskas, wajar ke x wajar saya duduk menyempit?





Ok..
saya jawab sendiri.
Jangan!


Sekian.

No comments: