Thursday, September 12, 2013

akhirnya 12 September pun menjelma

Its Sept 12th.
d last day to submit all d relevant details for visa thingy.
I was notified last Friday, n d letter followed yesterday.
Since mommy kasi tau surat tu sampai dengan skemanya... maka saya membukanya dengan sangat skema, membaca dengan penuh skema, dan pukul 6 petang saya menelan painkiller dengan skema jugak..
terus saya tidur selama 11 jam tanpa ada rasa nak bangun pun...

Tapi hari ini saya berazam nak jadi norizan adnan yang saya kenali.
Life is about options. 
Jadi hari ini saya pilih nak hidup gembira.

Instead of sarapan sensorang, saya makan berjemaah ngan azhar n shrul. 
Instead of duduk sensorang gigih saya bercakap ngan sesapa saja..
Instead of menangis, cerita x kelakar pun saya ketawa sungguh2...

n I tried my best x mo makan x berenti like I did since I learnt d horrible news.
tapi kan....
on my way to parking lot, 
d kids jerit2 panggil..
ustaz diorang bawak mangga muda, since they know tice diorang hantu mangga, gigih diorang memanggil ajak makan..

Might be Allah did not grant me my heart's desire, but isnt d gift of love enuff?
dapat kasih sayang x bertepi pun saya bersyukur sangat..


sekian

No comments: