Saturday, September 14, 2013

Dr Hani n Adi

I was going out sebab nak alihkan keter-cap-ayam when I saw a silver car with a familiar plat number.

Dr Hani rupanya, nak tunjukkan rumah lama kepada anaknya Adi. 
x pernah saya terfikir akan berjumpa dengan Dr Hani lagi coz saya bukanlah jenis yang menyimpan nombor talipon ke hapa...
sangat surreal bila tengok both of them.

Lepas Adi lahir, saya memang ada datang melawat, then datang lagi sekali masa celebrate his first birthday. lepas tu Dr Hani sambung belajar n pindah , kuantan. 

One day, saya tengok ada penyewa baru datang bawak lori...
Begitulah betapa x mesra alamnya saya ngan jenjiran..
Jiran pindah pun x sedar, sebab saya pun selalu xder kat umah....


Boleh x bayangkan betapa terkejutnya bila tengok Dr Hani pagi tadi.
Adi pun dah besar dan tinggi...

I invited them in, tapi xderla apa yang dapat dimasak sebab peti ais memang kosong.
She laughed when I served ayo kotak n peanuts. 
yep, selain nescafe n susu anlene coklat, kat umah saya memang xder ayo yang sesuai nak dihidang pada kanak2..
tu yg saya kenkadang stress tu...

We talked about ourselves cenggitu..
n few things bla bla...

She didn't stay long coz  I have to get ready for a wedding.
We bid gudbye...
masa tu baru saya perasan...

me: kereta baru eh?
her: a'a... tapi plat sama..
me: akak ingat plat ni je td.. keretanya napa?
her: dah 7thn suami risau.. sebab ulang alik jauh kan...  

Untuk rekod, dulu keretanya Honda City. now Ford ...
saya  bab keter mmg lembab sket.. tp ada tulis titanium..
untuk rekod,
keter saya dah berusia 11thn ....
stress pulak bila jiran sebelah menyebelah kerja doktor eh...


Anyway... 
harap2 akan jumpa lagi..
td saya x teringatpun nk ambik nombor talipon..

No comments: