Tuesday, September 10, 2013

harapan

1. I have submitted ALL Man's documents to d boss. Panjang saya berdoa sebelum tu mudahan2 saya x menyusahkan kawan saya dalam perhitungan di sana. d other friend cakap sabarla.. tapi entah... saya rasa macam nak selesaikan selesaikan cepat2, walaupun saya tau saya bukan nak fly pun...


2. melankolik giler...
Speaking about x sabar, dan2 kata cercaan (?) dari someone yang memang saya xkan sebut namanya lagi sebab x ingat pun terlintas difikiran..
"u memang x sabarkan? kalau boleh semua nak kejap2 tu jugak. u kena fahamla orang lain jugak."
masa tu saya menjawab kot, tapi kot peristiwa tu berulang semula saya x kan menjawab lagi.  Saya akan angkat kaki je kot. When ppl finds fault in you, that means he/she juz not meant to be. Period.

3. It was raining on n off today. The mood kind of sombre. Apalagi, d kids kind of mengambil kesempatan nak dozing off.  Gigih berkungfu, n I guess it paid off coz d kid yang selama ari ni kemain susah nak kosentret pun duduk tegak n finished off his task.
Sangat kagum dengan budak itu.

4. For some uncomprehensible reason, the water tumbler was such a drama. Tu kitaorang dapat hadiah, n each tumbler tu tulis nama kitaorang. I didnt open it until d other fren called yesterday petang,. pelik?
oooo I got his. heh? He got mine but with double O, xder hati saya nak mengambilnya. Rizlan was spelled as RIZLIN. then Yus was wrongly spelled too.  Szili has nothing to complain though.

5. We had panel's meeting. had to wait sebab x cukup kuorum. funny...

6. Mom makes d yummiest lunch today. Yes!


7. Sometimes, no matter how hard I tried, saya masih jugak belum dapat menerima kenyataan yang impian saya sejak berumur lapan tahun itu tak mungkin tercapai tahun ini. Orang misti cakap, mesti ada hikmahnya.
orang akan cakap lagi, ala...  ituinigitugini.
kalau saya jawab, nanti diorang kata saya suka melawan pulak...
tapi....

In time like this, saya cuma ingat kata2 kak K,
kalau yang kita nak tapi Allah x makbulkan, means ada la dosa kita x belum terampun.

Siapa lagi yang nak disalahkan, jika bukan diri sendiri...



sekian

2 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Insaf saya baca yg ni "kalau yang kita nak tapi Allah x makbulkan, means ada la dosa kita yg Allah belum ampunkan.".

Tp... kita kena teruskan jugak berdoa kan, tak boleh cepat berputus asa, Allah bersama2 org yg sabar.

Kengkawan said...

thnx